Google-grundare finansierad odlad burgare baserad på stamceller

  5
  237

  CheeseburgerI måndag provsmakades världens första provrörsodlade hamburgare. Den konstgjorda burgaren har kostat nästan 2, 2 miljoner kronor att ta fram. Finansiären bakom projektet är Google-grundaren Sergey Brin, skriver SvD.

  Stamcellsodlade hamburgare kan sätta punkt för det omoraliska med att döda djur för att äta ”likdelarna” eller mer korrekt, för att äta deras kadaver.

  Sergey Mikhaylovich Brin (1973) från Moskva, är en IT-entreprenör som 1998 grundade Google med Larry Page. Brin flyttade med sin familj till USA när han var sex år gammal och bosatte sig i Maryland. Han studerade matematik och datavetenskap vid University of Maryland. Tidskriften Forbes uppskattade 2011 Brins förmögenhet till 16,7 miljarder dollar.

  Läs mer i SvD


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  5 KOMMENTARER

  1. Och näringsvärde, inverkan på hälsa och eventuella sjukdomar redovisas öppet?

   Det är som att introducera alkohol med enbart begreppet att det är drickbart och innehåller massor av kalorier.

   Fantastiskt.

  2. Torbjörn.

   Du får väl ändå i smyg hålla med om att de senaste årens ”avslöjanden” om köttindustri, GMO, och annat ändå måste tillåta en viss skeptisism.

   Nog för att man vetat detta länge i lantbrukarkretsar, men vem lyssnar på en ”part i målet”?
   ”Bönderna snackar ju bara en massa för att sko sig själva med höjda bidrag och priser”, vilket är den allmänna opinionen. Att bönderna har rätt i sak bryr sig ingen om att kontrollera.

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här