Google-grundare finansierad odlad burgare baserad på stamceller

publicerad 6 augusti 2013
- av NewsVoice

CheeseburgerI måndag provsmakades världens första provrörsodlade hamburgare. Den konstgjorda burgaren har kostat nästan 2, 2 miljoner kronor att ta fram. Finansiären bakom projektet är Google-grundaren Sergey Brin, skriver SvD.

Stamcellsodlade hamburgare kan sätta punkt för det omoraliska med att döda djur för att äta "likdelarna" eller mer korrekt, för att äta deras kadaver.

Sergey Mikhaylovich Brin (1973) från Moskva, är en IT-entreprenör som 1998 grundade Google med Larry Page. Brin flyttade med sin familj till USA när han var sex år gammal och bosatte sig i Maryland. Han studerade matematik och datavetenskap vid University of Maryland. Tidskriften Forbes uppskattade 2011 Brins förmögenhet till 16,7 miljarder dollar.

Läs mer i SvD