Google-grundare finansierad odlad burgare baserad på stamceller

    5

    CheeseburgerI måndag provsmakades världens första provrörsodlade hamburgare. Den konstgjorda burgaren har kostat nästan 2, 2 miljoner kronor att ta fram. Finansiären bakom projektet är Google-grundaren Sergey Brin, skriver SvD.

    Stamcellsodlade hamburgare kan sätta punkt för det omoraliska med att döda djur för att äta “likdelarna” eller mer korrekt, för att äta deras kadaver.

    Sergey Mikhaylovich Brin (1973) från Moskva, är en IT-entreprenör som 1998 grundade Google med Larry Page. Brin flyttade med sin familj till USA när han var sex år gammal och bosatte sig i Maryland. Han studerade matematik och datavetenskap vid University of Maryland. Tidskriften Forbes uppskattade 2011 Brins förmögenhet till 16,7 miljarder dollar.

    Läs mer i SvD


    Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
    • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
    • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
    Föregående artikelExtremt väder, en enorm solfläck och geologiska katastrofer juli 2013
    Nästa artikelMonsanto patenterar europeiska grönsaker – Odlare måste betala Monsanto per sått frö
    NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser av händelser i samhället och världen.
    Prenumerera
    Notify of
    guest
    5 Kommentarer
    Äldst
    Nyast Mest röstad
    Inline Feedbacks
    Se alla kommentarer
    anders
    anders
    Gäst
    6 augusti 2013 kl 09:14

    Och näringsvärde, inverkan på hälsa och eventuella sjukdomar redovisas öppet?

    Det är som att introducera alkohol med enbart begreppet att det är drickbart och innehåller massor av kalorier.

    Fantastiskt.

    Torbjörn Sassersson
    Torbjörn Sassersson
    Gäst
    Reply to  anders
    6 augusti 2013 kl 15:54

    Jag utgår från att det är något positivt till dess att motsatsen bevisats när avslöjandena kommer. Men du kanske har rätt. Det vore illa om köttet är genetiskt manipulerat, innehåller skadliga tillsatser och är beroendeframkallande. 🙂

    Janne
    Reply to  Torbjörn Sassersson
    6 augusti 2013 kl 17:03

    Ja jag skulle personligen aldrig ens tänka tanken på att äta något dylikt, bara tanken på att den är framodlad i provrör gör mig illamående.

    Sunt förnuft säger att den är långt långt ifrån hälsosam, likaså säger min intuition.
    Tacka vet jag NATURLIG HÄLSOSAM mat som EJ är framtagen i nåt laboratorium!

    anders
    anders
    Gäst
    Reply to  Janne
    6 augusti 2013 kl 17:28

    Direkt från stora förrådet.

    Pursch-jakt:
    https://www.youtube.com/watch?v=BHnPmVQULIo

    Drev-jakt:
    https://www.youtube.com/watch?v=vKs2J4yRCxQ

    anders
    anders
    Gäst
    6 augusti 2013 kl 17:34

    Torbjörn.

    Du får väl ändå i smyg hålla med om att de senaste årens “avslöjanden” om köttindustri, GMO, och annat ändå måste tillåta en viss skeptisism.

    Nog för att man vetat detta länge i lantbrukarkretsar, men vem lyssnar på en “part i målet”?
    “Bönderna snackar ju bara en massa för att sko sig själva med höjda bidrag och priser”, vilket är den allmänna opinionen. Att bönderna har rätt i sak bryr sig ingen om att kontrollera.