Chemical attack was rebel provocation, former captives say

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 10 september 2013
- NewsVoice redaktion
Rebels chemical attack - Dump: RT.com
Rebels chemical attack – Dump: RT.com

Belgian teacher Pierre Piccinin and Italian journalist Domenico Quiric, both of whom were abducted and held hostage for several months in Syria, said they overheard in an exchange between their captors that rebels were behind the recent chemical attack, RT.com writes.

“It is a moral duty to say this. The government of Bashar al-Assad did not use sarin gas or other types of gas in the outskirts of Damascus,” Piccinin said during an interview with Belgium’s RTL radio station.

Read more

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det hela påminner om det förfalskade vittnesmålet 1991 av “Nurse Nayirah” aka. Nayirah al-Sabah, dotter till den Kuwaitiska ambassadören till USA Saud bin Nasir Al-Sabah, om att Irakierna skulle ha ryckt bebisar ur kuvöser, vilket gav skäl för Irak-kriget. Mer info, klicka.

 • Sedan kan man ju fråga sig vad NätvÄrkseleven har för åsikt om de producerade säkerhetsbristerna i de av de amerikanska underättelsetjänsterna nominerade videos för att bevisa den kemiska attacken med tanke på de tydliga bildmanipulationerna däri med t.o.m. bider från den egyptiska revolutionen som bevis för kemattack i Syrien?

 • ruben, jag hade väl för mig att jag postat länken någonstans. Jag fick i dag e-post om att den inte finns kvar. Kontakta mig privat så ser jag till att du får en kopia. Någon vill tydligen inte att den ska finnas offentligt tillgänglig. Den försvann c:a 3 timmar efter att Kalle Hellberg sänt den till Radioleaks. Tills vidare kan dock en betaversion av materialet istället läsas här.

  Till NätvÄrkselev: I en tid av allomfattande säkerhetsbrist får man göra vad man kan med det man kan finna. Att hålla sig underrättad om sin samtid kan inte enbart bygga på svurna vittnesmål etc. Om inte annat för att vittnen har en alltför osäker tillvaro i lögnens rike.

 • LeifE, är du medveten om att du producerat säkerhetsbrist i ditt budskap 17 september, 2013 at 12:15 om ”En oberoende utredning” och länk till ”webbsite” som ”historikern Webster Tarpley”, producerat i god TRO, utan att ta reda på om producenten av ”En oberoende utredning” i nutid och rum är en näringsvÄrksamhet med STRIKT produktansvar för säkerhetsbrist i producerar resultat i utredningen och som marknaden vill, kan eller vågar köpa eller kan ta del av utan kostnad, eller att ”historikern Webster Tarpley” i nutid och rum på sin ”webbsite” trovärdigt redovisar att kvalitet och säkerhet i nutid och rum är i total harmoni, med den kvalitet och säkerhet folkvald partipolitisk lagstiftare fastställt och som folkvald partipolitisk kontrollmakt förvaltar, lokalt i en delstat i USA eller lokalt i en medlemsstat på den inre marknaden i EES eller Europeiska unionen.

  Värdesäkrad kvalitet och säkerhet i nutid och rum, samt hälsning.
  Lärö den 18 september 2013
  Namn på rättssubjekt med eller utan STRIKT produktansvar i nutid, nära framtid och rum.

 • Hur det nu än är, så kom rysslands utrikesminister med ett förlösande förslag, som tycks ha avvärjt en attack och som Syriens regering var med på. Risken för attack tycks vara borta tills vidare och det är väl en god vändning så långt? Hoppas nu FN kan ta kontroll på alla kem. vapen och att diplomatin lugnar ned krigshetsen.

 • Den länk ni refererar till ligger på RT.com. RT står för Russia Today och enligt Wikipedia ägs och kontrolleras RT av den ryska staten. Så…. lite mer källkritik, tack!

 • Oj, sprid inte recept 🙂
  När jag var sådär 14 var jag helt besatt av kemiska experiment och blandade till en del sinistra grejer på mitt rum, som min familj var lyckligt ovetande om.
  Ingen match att antingen knycka kemikalier från skolans kemilabb eller köpa på apotek.
  Vad jag inte hann med var nitroglycerin (fast jag hade verkligen planer på att göra detta). Det var väl en jävla tur.
  Men en sarinfrukost verkar ju lätt att ordna..

 • Htipos. Kanske inte så svårt att tillverka saringas trots allt…

  “Wal-Mart, Walgreens and other large U.S. retailers have been found selling a chemical that can be used to manufacture deadly nerve gas weapons. The chemical is found in numerous products sold by Wal-Mart and Walgreens, and it is the same chemical that raised alarm when it was discovered that UK companies had been granted licenses to sell the chemical to Syria, where it is now believed the chemical was turned into a deadly nerve gas weapon of mass destruction.”

  “The ingredients for making sarin, a super-powerful deadly nerve agent, are well known across the chemical industry (and widely documented on the internet, including at ScientificAmerican.com, as you’ll see below).”

  “They are:
  • dimethyl methylphosphonate
  • phosphorus trichloride
  • sodium fluoride””

  http://www.naturalnews.com/041914_chemical_weapons_Wal-Mart_sarin_gas.html

 • Sprid inte lögner. Det var Assad. Det är mycket lögner på nätet denna vecka…… med lite mera kunskap skulle man förstå att gaser är inte tillgängliga för rebels.

 • Dessutom var det ju inte sarin Storbritannien exporterade till Syrien utan (det kemiska stridsmedlet!) natriumfluorid, sånt Flour vi har i all tandkräm i vanliga affärer. Visserligen också ett farligt gift, men alltså inte den sort som nu har spridits från rebellernas vapendepåer.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *