Pensionär till Fredrik Reinfeldt – ”Vad tycks om att få leva på 6570 kr i månaden?”

publicerad 27 september 2013
- Gästskribent
Elderly person, sjukhus. Foto: Thomas Summer. Licens: Unsplash.com

Öppet brev till statsminister Fredrik Reinfeldt – ”Det verkar nästan som om du försöker utrota fattigpensionärerna”

Carl-Axel Jonzon
Carl-Axel Jonzon

Hur var det Reinfeldt, så vitt jag kommer ihåg under valperioden var det inte tal om att Sverige skulle stå som ”fadder” för all världens folk inklusive lycksökare. Jag har tidigare lagt min röst på Moderaterna men nu är det stopp. Jag ser hur vårt land förstörs och jag är inte ensam om det. Vem man än talar med så svär de ve och förbannelse över hur landet sköts. Jag vet inte hur du tänker, borde du inte först se till att vi svenskar har det bra och låta andra länder ta hand om sin befolkning.

Om du nödvändigtvis vill hjälpa andra länder gör det på plats, det blir billigare. Kom inte dragande med att det är krig och att de behöver hjälp. Startar man krig så skall man också ta konsekvenserna.

Som jag ser det borde du städa i eget hus, det finns en hel del att göra. Du kan väl börja med hon som får lön av ”biståndspengarna” tjugo miljoner men det är väl småpotatis för dig. Felet med er akademiker är att ni helt saknar verklighetsbakgrund. Man kan inte få kännedom om hur verkligheten ser ut för människorna genom att besöka en fabrik där allt är tillrättalagt för besökaren.

En annan sak är ”romerna” som du med rätta menar diskrimineras. Ja det är dom det, men hur är det med den egna befolkningen? Hur är det med pensionärerna? Vad tycks om att få leva på 6570 kr i månaden? Han med ”hårknuten” hade fräckheten att erbjuda 100 kr i påökt. Samtidigt slår ”bromsen” till nästa år och tar tillbaka hundralappen. Kan du förklara hur man skall ha möjlighet att besöka tandläkaren när merparten av pengarna åtgår till läkarbesök, medicin och resor?

Nu när vintern kommer behöver man inköpa både kläder och skor, vilket man inte hade råd med förra vintern. Jag läser vidare att du förordar att kvinnor skall ha samma mänskliga och ekonomiska samt sociala rättigheter som män. Men pensionärerna räknas de inte till gruppen människor? Menar du att vi pensionärer är ”boskap” som kan utfodras efter behag.

Vi pensionärer får lida för att invandringen tar pengar som egentligen borde fördelas till oss fattiga. Jag vet inte vilken lön du uppbär för att förstöra Sverige, men jag gissar på c:a 150,000 kr. i månaden. Så du torde inte ha problem med tandläkarbesök och det har inte de där man inte får kalla ”svartskallar” heller för dem kostar ett besök 50 kr till skillnad för oss svenskar där en tandutdragning av en hörntand kostar i runda tal 850 kr det är inte möjligt med den låga pension du utbetalar. Det är oftast inte bara en tand som är felaktig. Under årens gång har det blivit mer än ett fel på tänderna och än mer blir det. Det verkar nästan som om du försöker utrota fattigpensionärerna.

Alla varor och tjänster blir dyrare men pensionären kompenseras inte, snarare tvärt om. Som jag tidigare nämnt så får du inte min röst i valet nästa år, gissa gärna var du tror den hamnar. Nej det skall ”Fan” vara svensk och pensionär.

Bättre vore att vara Somalier, då kunde man känna sig lycklig fri och ekonomiskt oberoende i varje fall om man jämför med den usla pension somliga av oss åtnjuter. Men det är väl så att det är enklare att slå på den som ligger, de svaga behöver man inte ta hänsyn till, de är ändå ofarliga och för liten skara som röstar, och det vet du. En annan variant är att du inser att du inte kan vinna valet och kanske inte vill det heller, lättare att välta över skiten på nästa regering så går du fri och är utan ansvar.

Ruttenheten inom politiken har länge osat illa, svågerpolitik-tjänster och gentjänster är något man sett genom åren men vad kan man göra? Så fort någon får makt så missbrukas den. Det tycks vara praxis i stället för undantag. En förklaring till vad jag nämnt i brevet ombeds.

Pensionären Gunnar Jonzon

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq