Bank la ut kunders lösenord och kontoutdrag på nätet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 september 2013
- NewsVoice redaktion

Resurs Bank har av misstag lagt upp flera kunders kontoutdrag, fakturor och lösenord helt öppet på webben. Vem som helst kunde gå in och se vad kunderna handlat och ta del av lösenord, avslöjar Aftonbladet idag. Upptäckten gjordes av en kund som sökte på Google.

”Det här är ju fördjävligt rent ut sagt. Så här får det inte gå till, man tror ju att bankerna har bättre ordning på säkerheten än så här, speciellt när de är så noga med att kunderna ska ha så bra koll på säkerheten”, säger hon.

Läs mer i Aftonbladet


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq