Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Bastian Baghfaleky och mutaffären på Skatteverket – Del 2

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 september 2013
- NewsVoice redaktion
Skatteverket Stockholm, Magnus Ladulåsgatan 67. Foto: Google Maps

Skatteverket medarbetareTore Bergström (fil kand matematik/matematisk statistik) hade alltsedan han börjat på Riksskatteverket 1989 och även hos sina tidigare arbetsgivare Televerket, Vattenfall och Vägverket, arbetat med belastningstester och prestandamätningar inom IT.

Text: NewsVoice | Foto på fiktiv person | Uppd. 20 sep 2013

Denna artikel är en uppföljning till: Bastian Baghfaleky och mutaffären på Skatteverket

Bergström arbetade inte tillsammans med Baghfaleky och har inte heller Baghfalekys IT-tekniska kompetens, men tror sig ändå kunna påstå att om Baghfaleky verkligen velat “sabotera” så hade absolut ingen kunnat spåra “sabotaget” tillbaks till honom.

I tider då Skatteverket ansåg sig behöva vässa sin beställarkompetens gentemot olika leverantörer hade Bergström fullt upp, men det vardagliga arbetet bestod i kvalitetssäkringsarbete mot skattehandläggarna (användarna) inom verket c:a 9000 stycken varje dag.

Vid en omorganisation fann sig Bergström placerad i en turordningskrets han inte tillhörde och han stora misstag då bestod i att han trodde sig ha ett stark fackförbund på sin sida, ett misstag som kanske även Baghfaleky gjorde.

Den som (fel)placerat honom var den ena av de sedermera korruptionsdömda IT-cheferna. Bergström insåg först året efter sin uppsägning när han tog del av åtal och domen mot de två IT-cheferna, varför det var nödvändigt att bli av med Bergström.

“Hade jag haft en korruptionsaffär att dölja så hade jag nog gjort likadant”, säger Bergström.

Själv har han nu fått pension, något i förtid, men säger att i “den här affären finns det bara förlorare”.

“De förlorare som det talats minst om är alla de skattehandläggare ute i landet som kunde haft ett mycket bättre IT-stöd i sin dagliga verksamhet om inte några centralt placerade chefer prioriterat korruptionen framför lojaliteten mot den som betalade deras lön. Och då menar jag inte verksledningen utan alla Sveriges skattebetalare” avslutar Bergström.

Text: NewsVoice | Foto på fiktiv person

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq