Bastian Baghfaleky och mutaffären på Skatteverket – Del 2

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 september 2013
- NewsVoice redaktion
Skatteverket Stockholm, Magnus Ladulåsgatan 67. Foto: Google Maps

Skatteverket medarbetareTore Bergström (fil kand matematik/matematisk statistik) hade alltsedan han börjat på Riksskatteverket 1989 och även hos sina tidigare arbetsgivare Televerket, Vattenfall och Vägverket, arbetat med belastningstester och prestandamätningar inom IT.

Text: NewsVoice | Foto på fiktiv person | Uppd. 20 sep 2013

Denna artikel är en uppföljning till: Bastian Baghfaleky och mutaffären på Skatteverket

Bergström arbetade inte tillsammans med Baghfaleky och har inte heller Baghfalekys IT-tekniska kompetens, men tror sig ändå kunna påstå att om Baghfaleky verkligen velat “sabotera” så hade absolut ingen kunnat spåra “sabotaget” tillbaks till honom.

I tider då Skatteverket ansåg sig behöva vässa sin beställarkompetens gentemot olika leverantörer hade Bergström fullt upp, men det vardagliga arbetet bestod i kvalitetssäkringsarbete mot skattehandläggarna (användarna) inom verket c:a 9000 stycken varje dag.

Vid en omorganisation fann sig Bergström placerad i en turordningskrets han inte tillhörde och han stora misstag då bestod i att han trodde sig ha ett stark fackförbund på sin sida, ett misstag som kanske även Baghfaleky gjorde.

Den som (fel)placerat honom var den ena av de sedermera korruptionsdömda IT-cheferna. Bergström insåg först året efter sin uppsägning när han tog del av åtal och domen mot de två IT-cheferna, varför det var nödvändigt att bli av med Bergström.

“Hade jag haft en korruptionsaffär att dölja så hade jag nog gjort likadant”, säger Bergström.

Själv har han nu fått pension, något i förtid, men säger att i “den här affären finns det bara förlorare”.

“De förlorare som det talats minst om är alla de skattehandläggare ute i landet som kunde haft ett mycket bättre IT-stöd i sin dagliga verksamhet om inte några centralt placerade chefer prioriterat korruptionen framför lojaliteten mot den som betalade deras lön. Och då menar jag inte verksledningen utan alla Sveriges skattebetalare” avslutar Bergström.

Text: NewsVoice | Foto på fiktiv person

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • En myndighet som ska granska och ha koll på landets inkomster ska ha nolltolerans!
  Mot bakgrund av detta är det mycket förvånande att man behåller en chef som har blivit dömd för mutbrott!!!!
  Det är ännu mer anmärkningvärd att media inte granskar detta!

 • När man läser om det fallet Baghfalakey så kan man bara konstatera att det finns en verklighet bakom uttrycket legal mafia. Något som bör väcka allas uppmärksamhet till liv måste ändå vara det faktum att trotts att chefen som har förföljt, mobbat och trakasserat för att i slutändan få Baghfalakey avskedad har själv blivit dömd för mutbrott och ändå har behållit jobbet. Baghfalakey har inte blivit dömd för något av det han har blivit anklagat för däremot chefen som har anklagat honom för sabotage. Så varför ska Baghfalakey förlora jobbet pga. någonting som bara är påhitt från en muttdömd chef som har fört en personlig vendetta mot Baghfalakey? En lojal medarbetare som har försökt att ifrågasätta okäliga summor pengar till tjänster som inte ens blivit utförda eller bristfälliga. Men hans fel var att han har trampat på klaveret av några mäktiga chefer som håller varandra om ryggen och för att inte tala om företaget HP. ……

 • Om skattevÄrket är namnet på EN svensk tillsynsmyndighet och äkta rättssubjekt (juridisk person), med eller utan STIKT produktansvar för säkerhetsbrist i producerat resultat i handläggning eller beslut i redovisat resultat ovan, producerat och kvalitetssäkrat i nutid och rum i brev av skattevÄrket som rättssubjekt och svensk tillsynsmyndighet, INTE av humana resurser som blåser namngiven enskild fysisk person ovan, på enskilda mänskliga rättigheter och skadestånd av det allmänna om säkerhetsbrist är fördragsbrott.

  Det är smart av EN drabbad enskild myndig medborgare ovan att i nutid och rum mentalt och fysiskt arbeta resurssnålt med kvalitet och säkerhet i nutid och rum, som SKYDDAR enskild hälsa, miljö, säkerhet och ekonomiska intressen i harmoni med svensk lagstiftare i EU-parlamentet och Sveriges riksdag, samt förbruka egen och andras eFergi (funktionell energi), på att värdera (nytta, ansvar och risk) och värdesäkra (ta reda på) om namnet skattevÄrket är EN svensk tillsynsmyndighet, som i tid och rum sedan 1994/1995 leker näringsvÄrksamhet med STRIKT produktansvar för säkerhetsbrist som kan vara fördragsbrott, lokalt i EN medlemsstat på den inre marknaden i EES eller Europeiska unionen.

  Värdesäkrad nytta, ansvar och risk i nutid och rum ovan, samt hälsning.
  Lärö den 20 september 2013
  Namn på rättssubjekt med eller utan nytta, ansvar och risk i nutid, nära framtid och rum.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *