Gallup: Amerikanarnas förtroende för USA:s regim lägre än någonsin

publicerad 12 oktober 2013
- Torbjörn Sassersson red.

Gallup-poll-USA_okt-2013

NOTERAT. Den senaste Gallup-undersökningen från Gallup.com visar att amerikanarnas förtroende för hur USA:s regering sköter landet har nått ett nytt bottenrekord. Bara 18% är helt nöjda med den amerikanska regeringen. Innan USA började med att stänga ned myndigheterna var siffran 32%, vilket även det är en låg siffra.

“This is the lowest government satisfaction rating in Gallup’s history of asking the question dating back to 1971” , säger Gallup.com.

Senast det amerikanska folket hade rekordlågt förtroende för USA:s regim var 1973 pga Watergate-skandalen, enligt Gallup. Men 2013 är förtroendet alltså ännu lägre. Under Watergate hade endast 26% av befolkningen ett intakt förtroende för USA:s regering.

Samtidigt är anslutningsgraden till Obamacare endast 10%. Enligt en ny Associated Press poll har det inte fungerat att registrera sig. Misslyckandet ligger alltså på hela 90%.

Kongressen vill höja skuldtaket för att nödrädda USA från ekonomisk kollaps, något som till och med USA.s befolkning insett är ett farligt drag som förvärrar ekonomin på sikt.

Inget som USA :s regim gör nu är populärt och inte fick den amerikanska krigsindustrin ledd av Obama och Kerry starta krig i Syrien heller pga motstånd i USA och resten av världen.

Text: Torbjörn Sassersson


Relaterat

Poll Shows That Americans Blame Obama and BOTH parties For Shutdown

GALLUP: Americans satisfied with ‘the way things are going’ — 11%!

Poll: Americans Now Blame Mental Health System for Mass Shootings, Not Guns

Nearly half of Americans have unfavorable view of tea party, poll finds

Poll: 53% Say Govt Threatens Freedoms


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: ObamacareUSA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *