Metro: Sverige pekas ut som NSA:s hemliga nyckelpartner

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 oktober 2013
- NewsVoice redaktion
FRA T-shirt - Foto: Pirat Jonas

NSA FRAMETRO: Den amerikanska avlyssningsskandalen ser ut att vara på väg mot svenska FRA. I en kommitté i Europaparlamentet anklagas FRA för vara NSA:s hemliga samarbetspartner i EU.

“Vid utfrågningen hade flera journalister och forskare bjudits in för att förklara vad NSA:s avlyssning innebär. En av de inbjudna var den grävande journalisten Duncan Campbell. Han anklagade då Sverige för att vara den tredje så viktiga parten i avlyssningsskandalen som hittills bara haft två huvudaktörer: USA och Storbritannien.”

Läs mer i Metro


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Man kan knappast vänta dej att FRA kommer med en enda sanning till sin egen nackdel. De har ett långvarigt samarbete med storebror i väst via Ericssons storsäljare genom 4 decennier AXE. Man har hos regeringar som infört telefonisystem i sina respektive länder kunnat välja mellan Bell, Ericsson och ett fåtal stora genom årens lopp. Idag har dessa monopol övertagits parallellt av till exempel Pentagons Microsoft som styr Skype med flera och kinesernas Lenova.

 • Vad var det ministern sa? Kontrollmekanismer för att inte vi vanliga användarna skulle drabbas!

  Vem skriver och tolkar lagarna? Tjänstemän som fortsatt vill behålla sina jobb?

  Alla system går att manipulera på det ena eller andra sättet!

  Vem får rätt mot Makten, när samma höga jurister som skriver förslagen till nya lagar, samtidigt är verksamma i de verksamheter som skall skyddas? Att sedan riksdagsmän utan tillräcklig egen kunskap om konsekvenserna lagstiftar så kan det gå precis som nu sker i Sverige inom andra delar av samhället!

  Nackskadade förlorar mot sina försäkringsbolag eller Försäkringskassan. Sjukskrivna förlorar ersättningar och friskskrives trots att de ännu inte återvunnit hälsa och ork nog för att klara ett arbete!

  Att regelverken styr att försäkringsmedicinska rådgivare inte skall träffa den sjuke eller skadade, samt att det är den drabbade som skall bevisa sambanden fastän de saknar grundläggande medicinska och juridiska kunskaper – medför att den lilla människan obönhörligen förlorar mot dem som styr och ställer i samhället!

  Enligt fastställda lagar dömer sedan medicinskt okunniga domare i processer som gäller medicinska frågor! Det torde finnas många likartade situationer för medborgarna …

  Kan man lita på att FRA är den enda verksamheten som kontrollerar oss vanliga medborgare??

  Betyder “lagstiftat” att det också måste vara “rättssäkert”?

  Följer Sveriges domstolar verkligen vad EUdomstolen fastställt?

  I alla fall inte när det gäller den gränsöverskridande vården inom EU/EESområdet!

  Det finns säkert många fler områden där givna löften till medborgarna inte hålls!

  FRA kanske?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *