Yasser Arafat’s belongings have traces of polonium

  0
  202

  Yasser Arafat,  poloniumThe Guardian.com. Discovery ‘supports possibility Palestinian leader was poisoned with polonium but Russians reject suggestion. 

  Foto: Wikimedia Commons

  “Swiss scientists have given details about the traces of a radioactive substance found on personal items belonging to Yasser Arafat, adding to claims that the late Palestinian president was poisoned by Israel.”

  “The discovery of polonium-210 on Arafat’s effects was first made public last year. His body was exhumed from its mausoleum in the West Bank city of Ramallah last November for tests by Swiss, French and Russian scientists, but no results have been officially disclosed.”

  Read more

  Wikipedia om Polonium

  Polonium är ett radioaktivt metalliskt sällsynt grundämne som är kraftigt strålande.

  Den före detta ryske säkerhetsagenten Alexander Litvinenko förgiftades hösten 2006 med ämnet vilket ledde till hans död några veckor senare. Han fick i sig en över hundra gånger dödlig dos Polonium.

  År 2004 insjuknade den palestinska ledaren Yasser Arafat plötsligt, länge spekulerades det om att det skulle röra sig ett giftmord. De misstankarna stärktes 2012 efter att Institut de Radiophysique i Schweiz undersökt hans kläder och andra tillhörigheter vilka visade på spår av polonium-210. 


  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
  Prenumerera
  Notify of
  guest
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer