NewsVoice börjar med framtidsanalyser och problemlösning

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 november 2013
- Torbjörn Sassersson

innovation kvinnaNewsVoice är en nättidning som pekat ut en hel del problem i samhället, men vilka är lösningarna? Är du intresserad av att spana på trender och förutse vad som kan bli verklighet i framtiden? Gillar du att lösa problem och transformera negativa trender? 

Trots många problem i samhället finns samtidigt många goda idéer som ofta inte tillämpas. Förstå och var uppmärksam på vad som händer idag så kan du enklare ställa prognoser på framtiden och du kan enklare finna lösningarna.

Framtidsanalyser

Du kan bidra genom att producera artiklar eller videos som kan baseras på data från etablerade källor, på analyser, på observationer eller på metaanalyser dvs att du jämför andras studier och finner en röd tråd. Det  är upp till dig hur du gör. Använd din ”antenn” och känn dig fri att se in i framtiden. Ämnet rubriceras ”Framtidsanalyser”, men ska inte handla om mystiska profetior.

Problemlösning

NewsVoice öppnar även upp för idéer som löser stora och små problem. För varje problem finns rimligtvis minst en lösning som måste uppfinnas eller som kanske till och med redan existerar. Hjälp till och finna dessa lösningar och känn dig fri att ”måla framtiden”. Ett problem att lösa är varför existerande lösningar ofta inte tillämpas. Ämnet får rubriken ”Problemlösning”  i NewsVoice.

Filosofiskt: Om du idag kan måla upp en konstruktiv framtid kan den bli verklighet, och du kan måla framtiden eftersom du är uppmärksam på vad som sker nu och för att du kan se trenden in i framtiden, vilken du förändrar eller skapar.

Bidra med din prognos, framtidsanalys, uppfinning eller problemlösning

Torbjörn SasserssonDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq