NewsVoice börjar med framtidsanalyser och problemlösning

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 november 2013
- Torbjörn Sassersson red.

innovation kvinnaNewsVoice är en nättidning som pekat ut en hel del problem i samhället, men vilka är lösningarna? Är du intresserad av att spana på trender och förutse vad som kan bli verklighet i framtiden? Gillar du att lösa problem och transformera negativa trender? 

Trots många problem i samhället finns samtidigt många goda idéer som ofta inte tillämpas. Förstå och var uppmärksam på vad som händer idag så kan du enklare ställa prognoser på framtiden och du kan enklare finna lösningarna.

Framtidsanalyser

Du kan bidra genom att producera artiklar eller videos som kan baseras på data från etablerade källor, på analyser, på observationer eller på metaanalyser dvs att du jämför andras studier och finner en röd tråd. Det  är upp till dig hur du gör. Använd din “antenn” och känn dig fri att se in i framtiden. Ämnet rubriceras “Framtidsanalyser”, men ska inte handla om mystiska profetior.

Problemlösning

NewsVoice öppnar även upp för idéer som löser stora och små problem. För varje problem finns rimligtvis minst en lösning som måste uppfinnas eller som kanske till och med redan existerar. Hjälp till och finna dessa lösningar och känn dig fri att “måla framtiden”. Ett problem att lösa är varför existerande lösningar ofta inte tillämpas. Ämnet får rubriken “Problemlösning”  i NewsVoice.

Filosofiskt: Om du idag kan måla upp en konstruktiv framtid kan den bli verklighet, och du kan måla framtiden eftersom du är uppmärksam på vad som sker nu och för att du kan se trenden in i framtiden, vilken du förändrar eller skapar.

Bidra med din prognos, framtidsanalys, uppfinning eller problemlösning

Torbjörn SasserssonSå här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • En intressant fråga är licensfrågor för vapen, i samma anda som diskuteras i USA. Sverige har en av de hårdare lagstiftningarna när det gäller licenser och vad gäller enhandsvapen så är dessa licenser förutom de övergripande kraven tidsbegränsade.

  Se nedan vad som verkar gälla i andra länder. Med reservation för felaktigheter i texten.
  Som i många andra fall undrar man varför det går bra att harmonisera vissa lagar men inte andra.

  Bara att flytta mellan två länder innebär problem. Är detta fri rörlighet?

  http://skytteforum.com/default.aspx?g=posts&t=3157#post28698

  “Intresantare är att titta på andra sida, nämligen liberalast lagar.
  I danmark är hagelgevär oregistrerade.
  I norge är hagelgevärlicensfria.
  I england får du köpa hur många hagel som helst på ett tillstånd.
  I österike är gevär lciensfria, och pistoler får man köpa 2 stycken för att man vill ha dem, och inte behövs nån klubb heller.
  I schweiss är alla militära vapen fria, och stora friheter finns även på övriga vapen, det är förmodligen jordens mest civiliserade land som har de snällaste lagarna.
  I frankrike är gevär licensfria (om de inte är av militära kalibrar)
  I tyskland köper man 2 pistoler på sin jägarexamen.

  Holland är nog ett av de svårare länderna i europa, och det är skrämmande att jämföra vapenägandet med knarkliberalismen, alltså ju mer knark desto mindre vapen.”

 • Det behövs absolut nytänk. Ett samhälle kan bara utvecklas om det bygger på en stabil OCH denamisk grund. Denna grund är människan och hennes behov. De två största torde vara social och andlig utveckling (ej religion) samt en teknisk som är underställt människan dvs, konsumtionssamhället har ingen framtid. För att få detta att fungera måste vi montera ner inte bara delar av sjukvården utan ALLT. Sedan börja bygga utifrån empati och samverkan, med människans utveckling som mål. Först då kan allt komma i balans. Vi kommer då att få se hela samhället inkl människan utvecklas på ett för oss i dag helt nytt och okänt sätt.
  Det finns hur mycket som helst att säga om detta och hur det skulle kunna göras, men jag skulle helst vilja föra en dialog med andra där den gemensamma förståelsen för utvecklingens grundkrav förstås av alla.

 • Bra initiativ med denna artikel. Det finns lösningar på i stort sett alla problem, grejen är bara den att det ofta krävs helt nya levnadssätt och tankegångar som inte överensstämmer med dagens moderna samhälle och människa.
  Folk är helt enkelt för bekväma för att vilja ändra sina levnadsförhållanden.

  Lösningen på dagens sjukvårdsproblem skulle ganska enkelt kunna lösas genom att börja montera ned och förändra dagens sjuk-vård (skolmedicinen), behålla de delar av akutsjukvården som fungerar och montera ned resten.
  För att istället återgå till naturlig alternativmedicin som gynnar både människan och miljön.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *