Replik till Stephan Rössner: “Vi måste fortsätta kostdebatten” skriver dr Annika Dahlqvist

publicerad 9 december 2013
- Henrik G
Annika Dahlqvist - Pressfoto
Annika Dahlqvist – Pressfoto

NOTERAT. “Det finns inget vetenskapligt underlag för kostrådsetablissemangets fettsnåla rekommendationer, och tills etablissemanget, med dess vägledare Livsmedelsverket, inser detta måste vi fortsätta kostdebatten”.

Det skriver dr Annika Dahlqvist i sin replik ”Vi måste fortsätta kostdebatten” till debattartikeln: ”Vi måste ta en paus i den meningslösa kostdebatten”, av Stephan Rössner, professor emeritus på Karolinska institutet.

Rössner menar att det bara handlar om poänglösa råd:

“Svenskarna har en olycklig benägenhet att hoppa på varje ny kosttrend. Studier visar att det inte spelar någon roll vilka rekommendationer man ger eftersom följsamheten är låg. Det är dessutom oerhört svårt att mäta vad folk äter. I realiteten är vi på ruta ett: ät mindre, spring mer”.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *