Replik till Stephan Rössner: “Vi måste fortsätta kostdebatten” skriver dr Annika Dahlqvist

1
374
Annika Dahlqvist - Pressfoto
Annika Dahlqvist – Pressfoto

NOTERAT. “Det finns inget vetenskapligt underlag för kostrådsetablissemangets fettsnåla rekommendationer, och tills etablissemanget, med dess vägledare Livsmedelsverket, inser detta måste vi fortsätta kostdebatten”.

Det skriver dr Annika Dahlqvist i sin replik ”Vi måste fortsätta kostdebatten” till debattartikeln: ”Vi måste ta en paus i den meningslösa kostdebatten”, av Stephan Rössner, professor emeritus på Karolinska institutet.


Rössner menar att det bara handlar om poänglösa råd:

“Svenskarna har en olycklig benägenhet att hoppa på varje ny kosttrend. Studier visar att det inte spelar någon roll vilka rekommendationer man ger eftersom följsamheten är låg. Det är dessutom oerhört svårt att mäta vad folk äter. I realiteten är vi på ruta ett: ät mindre, spring mer”.

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här