Replik till Stephan Rössner: ”Vi måste fortsätta kostdebatten” skriver dr Annika Dahlqvist

  1
  349

  Debatt om kostråd i DN. Stephan-Rossner_Annika-Dahlqvist

  –Det finns inget vetenskapligt underlag för kostrådsetablissemangets fettsnåla rekommendationer, och tills etablissemanget, med dess vägledare Livsmedelsverket, inser detta måste vi fortsätta kostdebatten, skriver dr Annika Dahlqvist i sin replik ”Vi måste fortsätta kostdebatten” till debattartikeln: ”Vi måste ta en paus i den meningslösa kostdebatten” skriven av Stephan Rössner, professor emeritus på Karolinska institutet.

  Rössner menar att det bara handlar om poänglösa råd.

  –Svenskarna har en olycklig benägenhet att hoppa på varje ny kosttrend. Studier visar att det inte spelar någon roll vilka rekommendationer man ger eftersom följsamheten är låg. Det är dessutom oerhört svårt att mäta vad folk äter. I realiteten är vi på ruta ett: ät mindre, spring mer, skriver Stephan Rössner.



  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  1 KOMMENTAR

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här