Senaste Snowden-läckorna i sammanfattning

publicerad 5 december 2013
- Henrik G

Expressen den 5 dec 2013
NSA kartlägger dagligen flera hundra miljoner mobiltelefoner världen runt

”Enligt dokumenten hämtar NSA varje dag in närmare fem miljarder registreringar. USA:s underrättelsetjänst NSA kartlägger dagligen flera hundra miljoner mobiltelefoner världen runt, skriver Washington Post”. Läs mer i Expressen

Snowden CNNDN den 5 dec 2013
FRA spionerar på Ryssland

” Svenska FRA hjälper USA att spionera på Rysslands politiska ledning. Det visar läckta dokument från Edward Snowden, enligt SVT:s Uppdrag granskning”. Läs mer i DN

DN den 5 dec 2013
Mycket intimt samarbete mellan Sverige och USA

”Det nya är att det nu finns dokument och detaljer som visar djupet och omfattningen i signalspaningen och i samarbetet med amerikanska NSA. Avslöjandet förklarar en del av den oerhört goda relationen med USA, som vi såg inte minst under presidentet Barack Obamas besök här tidigare i höstas.” Läs mer i DN

CNN den 4 dec 2013
After Snowden, we’re self-censoring and we don’t care

”Early evidence suggests that knowing that our e-mails, phone calls and social media circles are being vacuumed up into a giant government database may reshape what we say and write, and whom we associate with.” Läs mer på CNN

USA Today den 4 dec 2013
Guardian’ deserves praise for Snowden work

”The British newspaper The Guardian deserves the highest of accolades for the powerful journalism it has published based on documents leaked by former National Security Agency contractor Edward Snowden.” Läs mer i USA TodayDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: NSASnowden