Uppfinningen “Tile” håller koll på var dina grejer finns

2
209

tile-appTile är en smart liten uppfinning som håller koll på var dina grejer finns. Många Tiles i ett nätverk, ett “Tile community” innebär att världen där ute kan söka efter försvunna föremål, nycklar, bilar cyklar, plånböcker som registrerats som försvunna.

  • Funkar med iPhone 4S, iPhone 5, iPad Mini, iPad 3rd och 4th generation, samt iPod Touch 5th generation.
  • Du kan på din smartphone se hur nära du är till ditt förlorade föremål.
  • Tiles behöver inga batterier.
  • Tiles funkar i ett år. När en Tile tagit slut kan du skicka tillbaka den och få en ny.
  • Tiles har inbyggd ljudkälla så att du kan hitta det du söker.
  • Tile-appen sparar GPS positioner.

www.thetileapp.comLämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
exposurenow
exposurenow
Gäst
31 december 2013 kl 01:34

NSA vill få reda på var du har dina viktiga prylar så de kan få tillgång till dem.

Mariann Nyqvist
Mariann Nyqvist
Gäst
31 december 2013 kl 12:37

Om det vore så väl att det bara var mina prylar – det är värre än så! Om fem år är vi omgivna att ett elektroniskt fängelse genom sammankopplade Smart-Grid-produkter

Ordet Smart påträffas på en uppsjö av olika typer av produkter. Majoriteten av dessa är en del av Big Brother NSA-lösningar för byggande av en ”Smartare planet”. En smartmärkt produkt betyder att den är kodad och preparerad för det megastora nätverk som IBM bygger upp med molnbaserad teknik med sinnliga och lärande system.

De kognitiva, kännande, systemen kommer att vägleda oss inom sjukvård och hälsa, skola, affär, stad och inte minst viktigt – i säkerhetsfrågor! Systemen tar över vårt beslutsfattande genom sina individuella kunskaper om vårt allra inre till vårt yttre. I kunskapsmolnet lagras allt ifrån vår specifika DNA-kod till iriskaraktäristik, ansiktsavkänning, gångstil, fingeravtryck, våra sociala nätverk, vanor och livsstil i övrigt.

Systemet kommer att erbjuda (påtvinga?) oss en digital säkerhetsvakt. Säkerhetsvakten kan komma att ställa följande frågor: Är det säkert att du vill gå in på NewsVoice hemsida? Denna sida innehåller information som kan vara skadlig för dig …. Det är säkrast att du varken läser eller gör några inlägg här – det kan komma att skada dig – användas emot dig i framtiden…

Namnet på de digitala systemlösningarna – Kentaurer – har IBM hämtat från den grekiska mytologin. I legender blir de beskrivna som monster, osedliga, oregerliga och vilda, mer sällan som vänliga och visa. IBM:s avsikt har nog varit att låna de senare karaktärsdragen för att ge ett ”mjukt” ansikte åt den elektroniska järnbur som håller på att skapas – för vårt eget bästa!

http://www.ensmartareplanet.se/2013/12/20/larande-system-och-digitala-centaurer/

IBM om Framtida teknologiska innovationer – genom molnbaserad teknik: I filmen presenterar de på ett snyggt visuellt det som komma ska:

http://www.youtube.com/watch?v=tVGviMIMjN0&list=PLaFe0BJiho2qpq9gHIT-PvfaD9D2WvWDL