Scientolog som skrämde tillbaka avhoppare utsattes för sin egen taktik

publicerad 20 januari 2014
- av NewsVoice

Scientologerna

Brittisk dokumentär från 2013. Marty Rathbun tillhörde scientologernas allra högsta ledarskikt. När han lämnade rörelsen för att starta en egen kyrka gjorde hans gamla kolleger allt för att krossa honom, skriver SVT Dokument Utifrån, som lagt ut den svensköversatta filmen på SVT Play.

Scientologerna

Marty Rathbun använde skrämselmetoder för att dra tillbaka scientologavhoppare när han var aktiv  i toppen på organisationen. När han själv hoppade av användes samma metoder mot honom. Räddningen för Marty Rathbun var sprinklers, uthållighet, flytt till en inhägnad gård och en stark relation med sin fru (som aldrig varit scientolog) som inte vek från hans sida.

Se dokumentären på SVT Play