Souheil Bcheri vann mot Skatteverket – men myndigheten trotsar

publicerad 20 januari 2014
- av NewsVoice
Souheil "Sosso" Bcheri - privat foto
Souheil "Sosso" Bcheri - privat foto
Souheil “Sosso” Bcheri – privat foto

Företagaren Souheil Bcheri vann mot Skatteverket i både förvaltningsdomstolen och i tingsrätten, men Skatteverket trotsar domsluten. Dessutom behöver myndigheten inte betala motpartens rättegångskostnader och gjorde aldrig någon ny upphandling utan förlängde istället den olagliga upphandlingen med tre år.

”Man måste ändra lagen så att om man vinner mot myndigheter i förvaltningsdomstolen så måste man åtminstone få tillbaks sin rättegångskostnad”…”För det andra så måste myndigheterna tvingas att rätta sig efter domslutet”, säger Souheil Bcheri till EFN.se.

Historien inleddes med att Skatteverket gjorde en upphandling på 100 miljoner kronor utan att annonsera ut uppdraget. Souheil Bcheris it-företag Eurodocs fick aldrig chansen att lämna in ett anbud och han tog därför strid mot myndigheten. Bcheri stämde Skatteverket på 40 miljoner kronor i ett civilmål i tingsrätten. Myndigheten förlorade. Souheil Bcheri fick ett skadestånd, på 6 miljoner kronor.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *