Souheil Bcheri vann mot Skatteverket – men myndigheten trotsar

0
251
Souheil "Sosso" Bcheri - privat foto
Souheil ”Sosso” Bcheri – privat foto

Företagaren Souheil Bcheri vann mot Skatteverket i både förvaltningsdomstolen och i tingsrätten, men Skatteverket trotsar domsluten. Dessutom behöver myndigheten inte betala motpartens rättegångskostnader och gjorde aldrig någon ny upphandling utan förlängde istället den olagliga upphandlingen med tre år.

”Man måste ändra lagen så att om man vinner mot myndigheter i förvaltningsdomstolen så måste man åtminstone få tillbaks sin rättegångskostnad”…”För det andra så måste myndigheterna tvingas att rätta sig efter domslutet”, säger Souheil Bcheri till EFN.se.

Historien inleddes med att Skatteverket gjorde en upphandling på 100 miljoner kronor utan att annonsera ut uppdraget. Souheil Bcheris it-företag Eurodocs fick aldrig chansen att lämna in ett anbud och han tog därför strid mot myndigheten. Bcheri stämde Skatteverket på 40 miljoner kronor i ett civilmål i tingsrätten. Myndigheten förlorade. Souheil Bcheri fick ett skadestånd, på 6 miljoner kronor.

Text: NewsVoice


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här