Champinjonupproret – bryt dig ur rädsloparadigmet!

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 februari 2014
- NewsVoice redaktion

När man blir rädd och stressad slås hjärnans centrum för kritisk tankeförmåga ut. Det är därför viktigt för den som vill styra någon annan att se till att den andre är konstant rädd.

propaganda-terrorismText: Stella Lindblom

 • Genom att skapa scenarier som gör många rädda kan några få ta, och behålla, makten över många.
 • Genom att hålla oss konstant rädda saknar vi erfarenhet av hur det känns att inte vara rädd.

När man är rädd och stressad kör hjärnan ett överlevnadsprogram. Den sorterar bort information som inte är relevant för den uppkomna situationen och sorterar bort avvikelser ur informationsflödet. Kapacitet
för reflektion, analys och eftertanke är neddragna till ett minimun till fördel för en tröttande hyperuppmärksamhet som evolutionärt sett är utformad att bara pågå i korta stunder, för att ge oss en chans att överleva i akuta kriser.

Vårt intellektuella immunförsvar

När kristillståndet blir normaliserat, som det är i dagens politiska landskap, är en befolkning inget annat än en lättvallad flock valboskap som genom “ekonomin” systematiskt mjölkas på frukterna av sitt arbete och ger eliten både tid, utrymme och resurser att leda oss dit de vill.

När vi utsätts för skrämselpropaganda för att vara konstant rädda bryter kroppens naturliga system sakta ihop. Vi leds som djur till slakt in i trånga gångar som bara leder åt ett håll. Det enda som kan få oss att stanna upp är att något bryter rädslan. Tyvärr räcker sällan fakta för att rå på någon i panik – ett helt folk i panik kommer likt en hjord i sken att trampa sönder allt i sin väg, inklusive dem som försöker stå i vägen, de få som trots allt lyckas behålla lugnet samt ser och förstår vad som händer och försöker få kontakt. Istället för en räddare i nöden ses de som hot av den skrämda massan och får utstå hån, marginalisering och görs till syndabockar.

För att hålla enskilda individer i konstant rädsla måste vårt intellektuella immunförsvar brytas ner. Det här vet och förstår de som har makten över oss. Vi måste behandlas som champinjoner – hållas i mörker och födas på skit – vi måste förses med så lite fakta och information som möjligt och bara tillföras sån’t som ger maximalt av de egenskaper vår ägare vill få fram.

Statstelevision, utbildning, datorisering

propaganda-fear-wwfVarför tror du att vi har en statstelevision som mest sänder underhållning och skräp? Varför verkar skolan lära ut allt mindre, generation efter generation? Varför mekaniseras och datoriseras alltmer så att det inte krävs en tänkande människa att hålla i trådarna? Varför kommer larm efter larm som ger helt motstridiga uppgifter? Varför pågår det alltid krig och naturkatastrofer som påstås få jorden att gå under? Ser du mönstret, eller är du för rädd ännu?

Affisch: WWF

I en “demokrati” innebär det här att folket ska förses med den information som gör att de röstar och beter sig på det sätt som gagnar eliten. Det kanske låter konspiratoriskt att jag skriver så, men ta dig i så fall tid att beakta den information som finns på området. Reklam och masspåverkan har exploderat sedan andra världskriget. Genom massmedia kan ett budskap nå en majoritet av befolkningen inom några timmar istället för månader.

Propagandabok från 1928 har kultstatus inom reklam och marknadsföring

propaganda-fear-warbondsLäs boken Propaganda av Edward L. Bernays. Den har kultstatus i marknadsföringskretsar, för den var först med att beskriva hur några få kan påverka massan. Bernays var brorson till Sigmund Freud och en av hans lärjungar. Boken Propaganda kom ut 1928 och Edward trodde nog att han gjorde en god gärning, men blev mycket illa berörd av att nazisterna i Tyskland använde hans idéer på ett sätt som har förmörkat resten av 1900-talet. Den kan läsas på nätet, men går även att få tag på i pappersformat.

Stäng gärna av teven en månad

Första steget att bryta sig ur rädsloparadigmet är att våga börja ifrågasätta allt man tidigare lärt sig, allt man översköljs av i massmedia och allt som sägs mellan raderna i film, musik och popkultur. Stäng gärna av teven en månad och skriv dagbok över dina avvänjningsvåndor, uppvaknandet som sker när dina sinnen inte längre i varje ögonblick hamras av propaganda och det du börjar se utanför den konstlade kändishysterin och konsumtionsapparaten.

Välkommen till Champinjonupproret!

Text: Stella LindblomDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • “Det är skrämmande att inga av våra vanliga medier vågar att höja rösten”

  Det är inte alls konstigt. “Eliten” äger ju tidningarna.

  I Sverige ägs både lokalpressen och rikspressen av:

  Peter Hjörne i Göteborg, GT, GP, massor av lokaltidningar
  Bonniers i Stockholm, massor massor…..
  Rothschild, (Aftonbladet, delvis)

  De ser till att vi inte får nån riktig information. På så vis kan gänget som de tillhör göra vad de vill. Och det ser likadant ut de flesta alla andra länder. Samma gäng.

 • Tack Stella Lindblom för en av de bästa artiklar jag läst på länge! Jag har de senaste åren insett att det är just så här det ligger till. Människosläktet kryper på knäna av rädsla. Följande är hämtat från en ansedd svensk bok om marknadsföring, “Marknadsretorik – en bok om reklam och konsten att övertyga” av Stefan Hedlund och Kurt Johannesson:

  “Man måste också röra människors känslor. Fruktan tycks vara den starkaste känslan, den styr egentligen det mesta av vad vi tänker och gör. Men olika människor är rädda för olika saker. Var och en har sin egen fruktan som man inte alltid vet om eller vill erkänna för sig själv och definitivt inte för omvärlden. Det gäller att finna den rädsla som gömmer sig längst inne i varje människas medvetande, och flytta fram den i dagsljuset så att hon inte längre kan förneka den. Då tvingar man människor att lyssna. Då får man makt över dem. Men när man väckt deras fruktan, då skall man gå vidare – och erbjuda dem hopp. ‘Du behöver inte vara rädd, för om du …’ Nu erbjuder man en frälsningslära som du kan ansluta dig till, ett politiskt program som du kan rösta på i nästa val, eller en produkt som du kan köpa i närmaste affär.”

  Just på detta sätt får vi människor att likt zombies göra vad som helst. Nu har några personer i södra Finland dött i svininfluensa. Läkare befarar stora epidemier och uppmanar alla att vaccinera sig, men snabbt. Annars hinner man inte få skydd och löper risk att dö. Hört den förut? Javisst, det är bara 4 år sedan. Men minnet är kort. Folk är rädda för att dö i svininfluensan – vilken tur då att det finns en frälsning. Nämligen vaccin.

 • Bra artikel!!!
  Angående subliminal perception. Det finns olika begrepp som betecknar manipulationer av olika slag som t ex double bind, falsified metacommunication, mixed signals, deception och duplicity m fl. Begreppen kan vara bra att känna till för en kritisk kulturkonsumtion och avkodning av Psy-Ops-meddelanden inom film, spel- och inte minst musikindustrin med flera andra fält.

  ”A double bind is a dilemma in communication in which an individual (or group) receives two or more conflicting messages, with one message negating the other. This creates a situation in which a successful response to one message results in a failed response to the other, so that the person will be automatically wrong regardless of their response. The nature of a double bind is that the person cannot confront the inherent dilemma, and therefore can neither comment on the conflict, nor resolve it, nor opt out of the situation.

  Just understand that this is all about communicating ideas at multiple levels; some true information and some false information, and other levels showing you that they are showing you something, in order to distract you from the real message or purpose, and also to deny what the real purpose of the communication is.”

  Skribenten på länken nedan vill uppmärksamma användningen av psykologisk krigsföring för att marknadsföra Transhumanism till den stora massan. Här kan man också se en musiktrailer där olika Psy-Ops-tricks används för att föra fram Transhumanism som något häftigt. De är verkligen skickliga. Om man inte känner till den Transhumanistiska agendan är man inte vaken för de metakommunikativa koderna, vilket gör att budskap börjar verka i det undermedvetna. Ofta används något som sätter känslor i rörelse för att bryta barriärer och kulturella motstånd.

  Läs mer: http://vigilantcitizen.com/musicbusiness/transhumanism-psychological-warfare-and-b-e-p-s-imma-be/#qMhJGFXew7VAS7lS.99

 • Ja det känns som att det stämmer bra. Jag har tyckt att de som anammar typ NewsVoice och de som förkastar inte har någon större skillnad egentligen, men har inte kunnat sätta fingret på vari skillnaden ligger. Men det kanske är just det som skiljer? En del är så präglad av rädslan så det går inte ändra på i första taget. De har en gediget, av rädsla, uppbyggd försvarsställning mot sina egna tankar av sån kraft att inget rår på ändra det. Man är påverkad av externa krafter som manifesteras effektivt i main stream media. Därför blir nog tröskeln många gånger för hög att ens våga tänka själv. Jag tror det ändå är en pågående process men kan kännas trög många gånger. Jag välkomnar allt som kan ta udden av den illusoriska rädslan, vilket den här typen av internet tidningar och denna artikel gör på ett utmärkt sätt. Tack för det!

 • Håller med skribenten – det behövs ACTION, inte bara salongsprat. Jag är tacksam för att jag på ett tidigt stadium i livet vaccinerades mot all denna påverkan (inte religös, inte organisatoriskt knuten någon stans, utan HELT fristående i alla avseenden). Jag skall söka på namnet som anges, om det inte finns, kan skribenten söka mig via Admin, vilket jag skulle uppskatta.

 • Håller med Petrus Romanus om att det är Vatikanen som styr världen! De känner till hemligheten kring energi och dess rörelser och de vet hur man ska dra i trådarna på rätt sätt.

 • Idag ler jag åt reklam som GE gör som om detta företag var den som frälste världen 🙂 Det att JP Morgan har motarbetat Tesla, det säger dem inget om. Deras reklam är lika befängt som att påstå att fluor är nyttig, ja t.o.m. så finns den i snus!!!
  Ovanstående exempel är programmering. Ovanstående artikel är mycket bra och jag personligen har gett mig in på att översätta Stewart Swerdlows föredrag om programmering som den intresserade kan läsa i 10 delar på min blogg: http://ivansbj.blogspot.se/2014/01/stewart-swerdlow-om-sinneskontroll-del.html
  Stewart Swerdlow om sinneskontroll Del 1/10

  Vi är dagligen bombarderade med ELF pulser, mikropulser och subliminal perception. Hur vet man när ens reaktioner är grundade i att ett program som man är programmerad med aktiverades? Se föredrag av Stewart Swerdlow.

  Det sorgligaste är att makteliten använder fula tryck för att skapa fraktion i hjärnan. Det gör man så att ena dagen står det i tidningen en sak, nästa dag är det något annat så att i en människa som läser tidningar dagligen uppstår det en splitring…..

 • Det pratas alltid lite diffust om “de styrande”, “makten”, “eliten” mm. Men alla de olika delarna har egentligen samma ursprung/upphovsman. Högerpolitik som vänsterpolitik och fascism som kommunism och all annan falsk dikotomi är endast olika strängar på ett och samma instrument. Samma aktör har legat bakom de flesta krig och revolutioner de senaste 500 åren som t.ex. det trettioåriga kriget, den Franska revolutionen, Napoleonkrigen, 1:a världskriget, den Ryska revolutionen, 2:a världskriget och så mycket annat. Dessa krig har resulterat i FN och EU mm. Precis på samma sätt som ett kommande 3:e världskrig kommer bana väg för den till synes oundvikliga världsregeringen.

  Det är Vatikanen som ligger bakom precis allting och det är påven som redan är vår inofficiella världspresident. Se hur alla höga politiker beter kring påven, som när man möter chefen. Det är bara att titta på kroppsspråket, så är det inte så svårt att se vem som är högst i rang. Katolska kyrkan är ett politiskt system med en religiös fernissa.

  Jag vet inte riktigt vad gemene man kan eller ska göra åt detta, mer än att ta reda på hur det verkligen ligger till. Har man barn är det ens skyldighet, gentemot barnen, att ta reda på hur det ligger till.

  Men ta inte mig på orden. Undersök själva!

  Så avslutar jag med en bild från 2004 när våra kära “ledare” skrev under EU konstitutionen. Symboliken talar för sig själv.

  http://www.revelationsofthebible.com/EUConst.jpg

 • Utmärkt sammanfattning!

  Det är skrämmande att inga av våra vanliga medier vågar att höja rösten, utom för ett kort ögonblick när DN lät publicera artiklar av Maciej Zaremba. Enligt Michael Moore beror tystnaden på att Makten med sina pengar skrämmer tidningar, radio och TV genom att hota med att de skall sluta att annonsera. När det då är annonserna som gör att verksamheten går ihop och kanske ger ett litet överskott, så vad gör man om man är ägare till en sådan verksamhet.

  Berättelser som 1984, Processen eller Djurfarmen har ju berättat hur det går till för att tysta dem som är obehagliga nog att våga tala sanning och beskriva vad det är som pågår i kulisserna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *