Ecstasy testas på dödssjuka med dödsångest

0

Ecstasy monogram - Photo: Wikimedia CommonsEn klinisk dubbelblind studie ska undersöka om ecstasy kan reducera ångest för terminalt sjuka patienter med livshotande tillstånd, skriver LäkemedelsVärlden.

Deltagarna i studien, som ska göras i Kalifornien, ska antingen få en full dos av det illegala preparatet MDMA som vanligtvis kallas ecstasy eller så får de en mindre dos MDMA som aktiv placebo.

Läs mer

MDMA (systematiskt namn 3,4-metylendioximetamfetamin alternativt (1-(3,4-metylendioxifenyl)-2-metyletylamin)) eller ecstasy är ett centralstimulerande narkotikapreparat. Vardagligt och mer eller mindre slangmässigt kallas preparatet även E, X, XTC, molly, puckar, bokstäver, knappar, rolls, beans och Adam. Drogen är ett centralstimulerande amfetaminpreparat, och räknas som empatogen vilket innebär att det påverkar sinnestillståndet snarare än varseblivningen. / Wikipedia

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer