TT medger att upproret i Kiev var fingerat av Väst – Felskrivning?

publicerad 25 juni 2015
- av Torbjörn Sassersson red.

Coming Storm CEPAANALYS. I en rapport återgiven i bla SvD anklagas Ryssland för att ha övat på att militärt överta Åland, Gotland, Bornholm och norra Norge. "Övningen ska ha genomförts som respons på ett fingerat försök från västerländska nationer att skapa ett uppror i Moskva, liknande det som skedde på Självständighetstorget i Kiev", skriver Sveriges största nyhetsbyrå TT i en text som SvD lagt ut.

Medger alltså TT att Väst låg bakom ett fingerat uppror i Kiev? Insinuationen står i TT-meddelandet och finns i skrivande stund fortfarande återgivet i Aftonbladet.

Uppgifterna om Rysslands påstådda strategi presenteras i rapporten "The Coming Storm" (PDF) som satts samman av journalisten Edward Lucas. Rapporten publicerades av tankesmedjan: "Center for European Policy Analysis" (CEPA) och det kan handla om psykologisk krigsföring för att hetsa mot ryssen.

Text: Torbjörn Sassersson

Dump Aftonbladet