Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

TT medger att upproret i Kiev var fingerat av Väst – Felskrivning?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 juni 2015
- Torbjörn Sassersson

Coming Storm CEPAANALYS. I en rapport återgiven i bla SvD anklagas Ryssland för att ha övat på att militärt överta Åland, Gotland, Bornholm och norra Norge. “Övningen ska ha genomförts som respons på ett fingerat försök från västerländska nationer att skapa ett uppror i Moskva, liknande det som skedde på Självständighetstorget i Kiev”, skriver Sveriges största nyhetsbyrå TT i en text som SvD lagt ut.

Medger alltså TT att Väst låg bakom ett fingerat uppror i Kiev? Insinuationen står i TT-meddelandet och finns i skrivande stund fortfarande återgivet i Aftonbladet.

Uppgifterna om Rysslands påstådda strategi presenteras i rapporten “The Coming Storm” (PDF) som satts samman av journalisten Edward Lucas. Rapporten publicerades av tankesmedjan: “Center for European Policy Analysis” (CEPA) och det kan handla om psykologisk krigsföring för att hetsa mot ryssen.

Text: Torbjörn Sassersson

Dump Aftonbladet


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Ryssland