Familjen Rosenbergs unika knottfälla

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 juli 2015
- NewsVoice redaktion

Knottfälla med grill och matolja - Foto: Anna Rosenberg

Familjen Rosenbergs helt unika och hemmagjorda knottfällan har gjort viral succé på Facebook och i digitala tidningar. Genom att placera briketter i en vanlig utomhusgrill och ett tunt lager av matolja på locket attraheras tusentals knott till ytan där de dör av hettan.

“Det fungerade galet bra. Flera lager med knott fastnade och torkade. Ja, lite äckligt var det men det är det värt”, sa Anna Rosenberg, till SVT Nyheter Västerbotten.

Darius Strasevicius som skrivit en forskaravhandling om knott vid Umeå universitet tror att knotten dras till koldioxidutsläppet och dofterna från matoljan.

Rosenbergs delade med sig av “husmorstipset” på nätet och spridningen blev enorm. Enligt SVT varnar brandförsvaret för att man inte bör lämna grillen obevakad. Annars finns inga problem, sa Lars Mårvall vid Umeå brandförsvar till SVT.

Rewrite: NewsVoice | Foto: Anna Rosenberg

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: knott