Familjen Rosenbergs unika knottfälla

10

Knottfälla med grill och matolja - Foto: Anna Rosenberg

Familjen Rosenbergs helt unika och hemmagjorda knottfällan har gjort viral succé på Facebook och i digitala tidningar. Genom att placera briketter i en vanlig utomhusgrill och ett tunt lager av matolja på locket attraheras tusentals knott till ytan där de dör av hettan.

“Det fungerade galet bra. Flera lager med knott fastnade och torkade. Ja, lite äckligt var det men det är det värt”, sa Anna Rosenberg, till SVT Nyheter Västerbotten.

Darius Strasevicius som skrivit en forskaravhandling om knott vid Umeå universitet tror att knotten dras till koldioxidutsläppet och dofterna från matoljan.

Rosenbergs delade med sig av “husmorstipset” på nätet och spridningen blev enorm. Enligt SVT varnar brandförsvaret för att man inte bör lämna grillen obevakad. Annars finns inga problem, sa Lars Mårvall vid Umeå brandförsvar till SVT.

Rewrite: NewsVoice | Foto: Anna Rosenberg

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

10 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
castoropollux
Gäst
16 juli 2015 kl 11:12

@yngve. Finns det något skämmigt med att berätta vad som hänt eller vara rolig? För mig utgör din problematik med att ta sig själv på för stort allvar, dra alla över en kam, homofobi och sakna självkritik, ett betydligt delikatare problem. Som så många andra med ett syndrom som ditt, oförmåga som inte kan skilja på sak och person kan alla andra bara hoppas att tonåren och trollkonsterna växer bort.

anders
anders
Gäst
10 juli 2015 kl 23:41

Yngve: du måste vara Void från Vaken. Allt tyder på detta.

yngve
yngve
Gäst
10 juli 2015 kl 16:51

Visst castor, men poängen var nog att du själv skulle ha skyltfönster för att sprida beabetningen av dig.

Sju postningar ovan, med fem användarnamn, och allt är samme person.

Någon är mer utspridd än myggen.

anders
anders
Gäst
10 juli 2015 kl 15:34

Väl talat Castor.

Lägg ut texter som denna som en poesi-samling, och de kulturella börjar bearbeta sina föreställningar om verkligheten.

castoropollux
Gäst
10 juli 2015 kl 15:04

Den mindre upphetsande lågspänningsvarianten grill, olja, tillgänglighet, betalar sig fort. I vår grumliga kultur av världskartan där friterad svinsvål såldes som snack, ostbågar lyckas kroka sig fast i de kulturella konsumtionsdjupen, kommer knotten bli en storsväljare… Med rätt kryddning är allt, precis allt, redan möjligt.. Sluka politiska, ekonomiska mardrömmar eller kaloribomber skiljer sig inte särskilt mycket.. Allt ligger i den kostymklädde bedräglige betraktarens och ockrarens öga.

Vingummits effekter på fertiliteten är väl redan omtalat mellan de frenetiska tuggorna.. Ingen har något kulturellt problem med vad som kommer in eller ut.. Svensk kultur är ett enda stort lass där knappt flugorna trivs. Vem kan inte se flyktiga vingar på ängarna? Inte stänger de dörren heller, annat än för andra..

ARLA har i gryningen vaknat och insett att Grekerna är lika mjölkproducenterna och nu vill de varken leverera eller handla med dem heller. Surt sa den skinnflådda arlaräven om mjölken. ARLA lika hemtamt och kloförsett som FRA och kan riva ryggen, verkligheten och leverantörsklientelet som om självspäkning var en dans på svenska rosor.

plutten
plutten
Gäst
9 juli 2015 kl 20:36

DÅ såväl knott som mygg dras till IR-källor – räcker det med en IR-strålare kombinerat med högspänning.
Detta upptäckte jag redan 1981. Men då var det ingen som tog mig på allvar. DÅ gällde myggspray som ENDA medel. Hormonella medel var just på ingång.
Dock, flera kommer att säga att jag ljuger, gör gärna det… JAG vet att jag talar sanning.
Det finns idag ett “tennisracket” som med högspänning avlivar flygeländen, kombinera den med IR-strålare som har du din produkt.
Själv ägnar jag mig åt forskning runt elektrogravitation vilket är betydligt mer intressant.

xmaverickx
xmaverickx
Gäst
9 juli 2015 kl 16:53

@Exposurenow
Tycker inte småfåglarne om att bli serverade grillade knott, eller föredrar de Raw Food och Snabb(t flygande) mat?

castoropollux
Gäst
9 juli 2015 kl 12:46

Det vore bättre brandförsvaret talade om att glödbitar alltid kan ramla ur bottenventilen… Kombinationen gräs, veranda, trallvirke, en garagevägg osv. En död grill hittar brännbart material betydligt lättare än ett sinne med både ögon o öron. Tja, vad kan och har inte tagit hus och hem från aningslösa familjer.. Såvitt man inte monterar ett uppsamlingskärl för aska där. Vilket ju dyrare konstruktioner redan har.

Familjen Rosenberg får bli Årets Svenskar i positiv bemärkelse. Vem hade trott att tortyrens mästare knotthelveten skulle gå att skrapa och skyffla bort. Någon statuspryl som granngårdens s-dyra signalfyrar lär den inte bli och det gör ju inget. Egen härd är guld värd.. Ända tills det brinner.

Härdsmältans vänner går ännu en dyster elprisperiod till mötes.. De är lika knotten. De samlas där de tror det kan bli fest.. Rocka fett.

Knotten är lika bankerna.. Ingen annan än blodsugare skulle komma på tanken. Där åteln är samlas gamarna.

castoropollux
Gäst
9 juli 2015 kl 11:14

Vilka fåglar jagar knott i mörkret?

Exposurenow
Exposurenow
Gäst
9 juli 2015 kl 06:51

“inga problem”

“Enligt SVT varnar brandförsvaret för att man inte bör lämna grillen obevakad. Annars finns inga problem, sa Lars Mårvall vid Umeå brandförsvar till SVT.”

Nej, inte för brandförsvaret.

Men för alla fåglar som har knotten som mat. Småfåglarna har det redan svårt att hitta mat. Enögda påfund som detta är nådastöten som dömer dom till döden.