Google’s covert installations of ‘eavesdropping tool’ raise alarm

publicerad 8 juli 2015
- av NewsVoice

Google-straffa-faktafientliga-sajter“Open source developers and privacy campaigners are raising concerns over the automatic installation of a shady “eavesdropping tool” designed to enable ‘OK Google’ functionality but potentially capable of snooping on any conversation near the computer”, RT.com writes.

When one installs an open source Chromium browser, as it turns out, it “downloads something” followed by a status report that says “Microphone: Yes” and “Audio Capture Allowed: Yes,” according to an article by Rick Falkvinge, Swedish Pirate Party founder, published on the website Privacy Online News.

Read more at RT.com

Read more at Privacy Online News


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: google
 • Google’s egen variant ‘Chrome’ har redan den modulen inlagd så den behöver inte ens laddas hem, den får man med direkt vid installation. Det gäller alltså både open-source projektet chromium och google chrome.

 • Utifrån formuleringarna låter de som alla gör som blivit ålagda mussla. De kan bli åtalade för att blott yppa ett ord om vad “säkerhetstjänster” krävt, sagt och vill. De kan inte ens tala om att de blivit kontaktade utan att undgå åtal. Att en open source programvara och sammanslutning skulle undgå FBI, CIA, NSA intresse eller att någon inom Uz gränser skulle kunna stå emot deras ovillkorliga krav som betraktas som mycket mer rigid än någon mur i hela världen.

  Vad mjukvaran beträffar så går installationen under användarens radar. Det som på användarnivå anses säkert, kan enkelt kringgås. Troligare är väl att eventuell användarorienterat val av “säkerhet” just finns där för att invagga oss i tron att allt är väl. I den värld där integriteten länge varit lägst på listan och allt annat kommit före går knappast spårlöst förbi i en verksamhet som bygger helt och hållet på misstänksamhet, misstro och en attityd av att ändamålet helgar varenda otänkbart medel. Bara för den filosofin blir “säkerhet” den faktor vi anses förlita oss på för att släppa på uppmärksamheten. Med Snowdens avslöjande blir en säkerheten med en mjukvaruswitch tyvärr ett skämt.

  “Code Red” skrevs inte av skurkar utan för att lära företaget med minimal softness i Redmond en riktigt kostbar läxa. De pandemiska möjligheterna för att serversystem skulle smitta hela världen kostade alla andra alldeles för mycket i downtime. Det fungerade dåligt med en djävulusisk självutnämnd kock runt grytan och att alla andra får betala.. Det är pinsamt med offentlig bashing, men blev nödvändigt. Därav det något pikant militärt anstrukna verbet Code Red. Pengar är allt för dessa kretsar och börjar det svida inpå bleka skinnet kommer de på fötter för kejsaren inte skulle förbli förtörnad.

  Landsförrädarepitetet får tillsammans med begreppet “Sverigevänner” en absurd position under nationalismens keps.. Partiet försöker skära halsen av intelligentian och hedern på Kejsarens order.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *