Brasiliansk man säger att han har motorcykel som går på vatten

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 november 2015
- NewsVoice redaktion

På nätet har det under många året vandrat runt historier om att människor lyckats bygga förbränningsmotorer som går på vatten. I denna video påstår sig en brasiliansk man ha byggt om sin motorcykel till vattendrift genom att spjälka upp vatten med elektricitet för att få syre och vätgas som sedan förbränns i motorn.

NewsVoice uppmanar dig som läsare att bli din egen viralgranskare och förkasta eller bekräfta om detta är sant.

 • Är det möjligt att bygga om en vanlig bensinmotor till ren vattendrift?
 • Är det möjligt att splittra vattenmolekyler till syre och vätgas på ett enkelt, utrymmessnålt och energiekonomiskt sätt?

Upp till bevis. Sociala medier används för att sprida hitte-på, men även för att sprida sanningar. Om du kan bygga en vattenmotor hör av dig till NewsVoice. Om du lyckas kan det bli energiparadigmskifte och oljeindustrin kan tvingas tillbaka till en underordnad roll i världen.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: vattenmotor
Stöd NewsVoice 2024
 • @castor

  Simsalabim, och här har vi en föga överraskande återkomst av motsägelsernas okrönte Konung. Du skrev ju att du var klar med mig, så hur ska du ha det egentligen? Sen måste det vara lite frustrerande för dig att gång på gång behöva gå in och korrigera alla dina ologiska inlägg, vilket visar att hålen mer ligger i ditt eget resonemang än i någon “ost”.

  Och att som kristen försvara den “rena kommunistiska läran” kan ju bara ha två orsaker, antingen är det ett utslag av en “förvirrad kristen människokärlek” eller en “ren förvirring”.

  Angående perception så upplever jag dig som både en smula inskränkt och lite för tråkig för någon vidare diskussion. Jag känner inget mentalt tuggmotstånd och du får gärna lasta min perception, men vi båda vet ju den verkliga orsaken.

  Pax vobiscum, o du röde proletär och lycka till med avprogrammeringen…

  • Det finns inga korrigeringar i mina inlägg, men du borde ju korrigera dina rasistiska hatiska uppkast. Jag försvarar inte den kommunistiska läran. Jag vet inget om den. Jag försvarar dem som jagades och dödades för att de hade en övertygelse medan Stalin var en massmördare i kapitalets tjänst och ingen kommunist. Du kan tydligen inte skilja mördaren från offren ens. Att Shitler jagade samma människor fattar du heller inget av.

   Jag respekterar de som har en övertygelse. Du kan tydligen inte skilja sak från person. Det är ju blott barnsligt av dig att tränga dina opponenter medan du tycker hållas med en doktorsavhandling, fast i inskränkthet. Du är en inhemsk Taliban, du vill stena, hänga och skyr tydligen ingenting i ditt hat och förakt. Du är ett sorgligt det. Är du inte gammal nog att ha vuxit upp? Du står ju dessutom med ditt hat och förakt mer på Stalins sida än mig.. Så det är ju mer kommunist över dina svar än mina..

  • Tre avsnitt om Stalin på god sändningstid berättar vad alla borde begripa vid detta laget. Att Trotsky, Lenin m.fl som kritiserade Stalin och varnade för vad de såg av hans gärning, föll för despoten, förtryckaren och massmördaren. Partielit och militärelit. Folk och intellektuella. Att Shitler också skrämde sig till makten tack vare korrupt uppbackning av giriga intressen verkar också de flesta glömt, en del med kunglig fäbless..

   Att sedan kritikerna, försökte lasta de stora Lenin, Trotsky och föregångarna för att de la jordmånen för Stalin är ju en grov efterkonstruktion. De krafter som verkligen vill korrumpera Sovjet för egen vinning hade ju aristokratin att hjälpa sig.. Inget är nytt under vår sol. Inte heller i vår bleka smutsbruna landsända.

   Så visst går det att köra en motorcykel på vatten! Det går ju att skriva hela världshistorien på vatten och utesluta allt vinet.

   • castoropollux
    Du har köpt den falska historieskrivningen. Om det är sant att Lenin varnade för Stalin finns det dessutom olika meningar om. Det ljögs lika mycket då som nu från västsidans lakejer.
    Totsky och Lenin var professionella revolutionärer och höga frimurare betalda av storfinansen och hade annars aldrig haft en chans att komma åt makten. Deras medhjälpare Kerensky likaså. Bolshevikrevolutionen var bara en tidig variant av de temarevolutioner som de överöser oss med nu. Trotsky var hela tiden en agent för västbankirerna och föraktade befolkningen. Ryssland var tänkt att styckas och hade Trotsky tagit över hade dels Europa drabbats av analogt förtryck som Trotsky iscensatte i Sovjet och därmed utplånat medelklassen i Tyskland också och dels hade Sovjet krossats och styckats. Med Stalin blev det i st inrikes utveckling som Trotsky ville förhindra. Trotsky ville att Sovjet förblev jordbruksland och importör av teknologi. Stalin industrialiserade och Sovjet utvecklades snabbt. Då slog västinfiltratörerna till och försökte genomdriva en aggressiv utrikespolitik. Det drev fram utrensningar före WW2 som dels eliminerade det problemet men även drabbade oskyldiga. Men Sovjet var så underkastat utländsk påverkan att det går inte att isolera problemen till Stalin. Väst påstod ju att Stalin rensade ut den militära eliten också men det är helt fel. Han byggde upp en lojal och duglig ny officerskår som visade sig effektiv. Jag var aldrig ngn Sovjetsupporter men med mer fakta på hand eftersträvar jag en rättvisare bedkrivning av detta av angloamerikanernas eliter svårt drabbade folk. Tyvärr är vänsterfolk sena med att ta till sig fakta och hamnar därför ofta på samma sida som sina ideologiska motpoler.

 • @castor

  Om man inte är anonym för de med störst resurser, så är man per definition inte anonym. Hur står det till med logiken egentligen? (och det är en retorisk fråga)

  Sanningen slåss inte med bara händer och inte heller kastar den sten, den slåss med sanna argument.

  För övrigt så står jag för det jag skriver och till skillnad från dig kommer jag även ihåg det. Du har redan postat den länken ett antal gånger. Du spammar runt som du har fått ett hjärnsläpp. Men jag vet precis var skon klämmer. Den lille kommunistkrabaten är grinig bara för att jag berättade att sagan inte är sann.

  • logiken i att reklamintressen inte kan spåra en, skitstövlar inte kan spåra en osv är ju adekvat. Om större hotfulla organisationer lika ddr kan och gör det av påhittade säkerhetsskäl är det ett annat och ett politiskt hot. Som sagt du visar ideligen att hålen i osten är det du uppskattar mest.

   Trodde du verkligen att du skulle slippa se dina dumheter hamna i fläkten och komma tillbaka? Var det inga pärlor du fick?

 • @castor

  Min ursprungliga poäng var just det att man inte är så anonym som man tror man är, oavsett hur man än försöker sopa igen sina spår, vilket ditt tydliggörande klart visar.

  För övrigt så ser jag dig varken som generellt trångsynt eller som min fiende. men du är onekligen lite av en dubbelnatur och det är mer ett objektivt konstaterande än ett utslag av en subjektiv perception. Sen är jag den jag är och du själv är ju inte helt främmande för ett och annat litet tjuvnyp. 🙂 Eller hur?

  • @Sture B.

   Man är visst anonym det är bara en fråga inför vem och svårast inför de som har störst resurser.

   Det är faktiskt du som vill slåss utan handskar och kastade första stenen.

   Detta är ett av dina uppkast. Någonstans bland dina kommentarer står denna. Du nöjer dej inte med en hårresande sak ibland inläggen. https://newsvoice.se/2015/11/10/moderaterna-vill-stoppa-inflodet-av-flyktingar-innan-systemkollaps-sker-i-sverige/comment-page-1/

   “När européer protesterar mot denna skadliga invandring skriker mans-, kvinno- och barnmördarnas marionetter ”rasist” samtidigt som de försöker lyfta fram falskklingande humanitära skäl, ivrigt påhejade av en massa hjärndöda nyttiga idioter som arbetar för sin egen undergång”.

   Menar du nu att det är ett tjuvnyp på verkligheten? Du framstår som trångsynt och lyckas nog likt Vilks rama in streckgubbar av hela stora perspektivet.. Den enda dubbelnaturen är tydligen du själv. Fundera på begreppet projicering ett tag.

 • @Sture G. Den länken avslöjar inte särskilt mycket annat än vad som krävs för webbservern att kunna visa text, video och annat på din dator. Vilken språkgrupp du tillhör.

  https://www.grc.com/fingerprints.htm kan du istället förkovra dig om vad säker anslutning inte längre är. Trixa med certifikaten, saken är biff. Om du inte som användare verkligen kontrollerar aktuell webbservers fingeravtryck.

  https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 ska du släppa bekymret om din ip-adress avslöjar dig eller inte. Din internetleverantör har redan stämplat dig enkelt igenkänningsbar med ett unikt id som sitter som en svans. All trafik på port 443 = krypterad, säkrad övervakas givetvis än mer för där samlas inte bara legitim trafik till banker, sjukvård osv, utan all annan. Med reverse-dns tar iaf leverantören, såväl som andra, fort reda på vad just du sysslar med och om din anslutning för dagen kräver mer intresse. VPN! Tja vad är då du för en, tänka de? För att sätta red alert på dina heta linjer..

  Då TOR nu rekommenderar att man inte använder fullscreen visningsläge för webbläsaren på skärmen, så förstå vi det så att de med hjälp av hårdvaruinställningarna ändå kan smala in sökfältet och individregistreringen. Vad som verkar vara oskyldiga data snävar ändå in målsökandet av drönarna i cyberrymden. Tänk om DDR’arna kunnat drömma om Echelon? Vidare gör avslöjandena Snowden levererade inte saken mindre övertygande. Vore målet terrorn skulle det vara en barnlek. https://en.wikipedia.org/wiki/ECHELON

  Att en änkeförtryckare som Hoenecker’s kan finna trygghet i ett fascistiskt land lär oss iaf hur saker hänger ihop om inte registren gör det..

  Tycker du jag är motsägelsefull? Konstverket ligger väl i betraktarens öga! Det är enbart din perceptionsförmåga som spökar för dig. Dina försök att göra mig till en trångsynt människa skattas högt som bizarr humor av alla de som utan problem förstå vad jag säger. Nu berättar inte jag detta för att göra mig lustig över dig. Det sköter du bäst själv.

  Kollektivets bästa måste ju vara ditt också och hur du lyckas göra mig till din fiende är blott ett experiment du inte förstått spelreglerna i..

 • @castor

  Det var mer en reflektion än en anklagelse. Min webbläsare rensar allt, men jag är fullt medveten om all annan information jag lämnar ifrån mig vilket man kan se här https://panopticlick.eff.org/ och kör de på en textanalys är man verkligen körd.

  Sen är din kommentar till Ruben ett exempel på ditt rörliga sinne. Jag förstod att “the flying monk” var BS, men jag missade de detaljer du tog upp. Har visar du på både skarp blick för detaljer som analytisk förmåga. Jag får således svårt för att greppa dig då du är en oerhört motsägelsefull människa. Något av en Dr Castor och Mr Hyde.

 • @Janne D.

  Du skrev: “En fet känga till Red. vad är ditt/erat syfte med denna sajt?”

  När jag skriver en kommentar där det står “Din kommentar avvaktar moderation” och jag sen stänger ned min webbläsare för att sedan öppna webbläsaren igen och återgå till NewsVoice, så får jag fortfarande samma moderations-meddelande. Min webbläsare rensar kakor vid avslut och det betyder att kommentatorsfunktionen inte är kakbaserad, utan den är IP-nummerbaserad. Mycket av den alternativa medians kommentatorsfunktioner är rena “honungsfällor” där man skördar IP-nummer, så det går att identifiera människor med “fel åsikter”.

  Jag sitter även bakom en VPN-uppkoppling och jag tror den har en liknande funktion. Att övervaka precis allt och alla konsumerar en enorm datorkraft. Genom att titta på de som försöker dölja sig bakom en VPN kan de med mindre datorkapacitet fokusera på dem som verkar ha någonting att dölja.

  Men Red får gärna rätta mig om jag har fel…

 • Piltson! Det var just den jag försökte berätta om, tackar. Ja man kunde önska bättre filmning av händelsen. Jag minns att jag reagerade på att den här illusionisten ( amerikanen ) inte hade några svar på hur det möjligen gått till om man ser hela inslaget. Han verkade lika förvånad som tittarna.
  Ja vi är lite på sidan om ämnet, men man kan inte undgå att associera till andra okända fenomen. Det kan ju ev. finnas kopplingar på ett eller annat sätt?

 • Intressant Janne D. Var det den här maskinen du menade? http://www.rexresearch.com/testatik/testart.htm
  Jag hade aldrig hört talas om den, men skall läsa mer om den.
  Tänker på Piltsons svar till Birgitta. Skulle också vilja se dessa schamaner torka sina kläder med sin tankekraft.
  Såg en gång ett TV-program om en skeptisk trollkarl ( illusionist ) från USA, som hört berättas om munkar i Nepal ( tror jag det var ) som visat att de kunde levitera. Han reste till Nepal, men hade problem att få reda på hur man hittade dem uppe i de ödsliga bergen. Folk hade ingen lust att avslöja det. Illusionistens syfte var att avslöja deras trick. Till slut fick han reda på var de fanns och sökte upp ett “tempel” långt upp i bergen. Han fick efter stor tvekan träffa en munk och bad om en demonstration av att levitera. Munken lovade till slut efter en del protester, men bad honom backa för han störde energierna. När han backat ca: 2 meter från munken, fick man se munken lyfta mellan en halv till en meter rakt upp, sittande i lotusställning. Direkt gick illusionisten fram och började undersöka platsen men kunde inte hitta något av hjälpmedel eller attribut för hjälp. Han kunde ju alla trick, men var tvungen erkänna att han inte kunde förklara vad han och tv-tittarna sett. Så man undrar ju, kan man styra energier med tanken och så specifikt? Vetenskapen har ju redan sett det i kvantpartikel experiment, men tolkar det på det systematiska sätt vetenskapen gör och därför kan det ta ett antal hundra år till. Kanske det var kanalen Discovery sciense, det visades för ca; 1-2 år sedan.

 • @Peter Grafström

  Med nyktra ögon ser jag att mina kommentarer var lite onödigt brutala. Jag ska förklara mitt beteende och vad det var i ditt beteende som lockade fram mitt dito, men du kommer inte få någon ursäkt.

  Jag vet vem du är medan du inte har en susning om vem jag är. På denna punkt råder det en maktobalans mellan oss. Genom denna maktobalans kunde jag hitta infallsvinklar för att trycka till dig, och det gjorde jag. Var det schyst? Nej. Men det här är ett led i det analoga bemötandet du själv nämnde, vilket gör att vi osökt kommer in på ditt eget beteende.

  När jag i ett längre inlägg ställer ett antal frågor som verkligen är relevanta både för diskussionen som för vetenskapen som helhet. Då väljer du ut den frågan där du vet att du är mig överlägsen medan du ignorerar de frågor som kan besvaras med ett logiskt resonemang i flera led. Dina fysikkunskaper skapar här samma sorts maktobalans som i föregående exempel. Du använder inte dina kunskaper i något folkbildningssyfte. Du använder dem som vapen för att trycka till människor. Du försöker tysta människor med dumstruten. Det här beteende tyder på en intellektuell feghet. Till följd av detta beteende blir du mer av en motmänniska, än en medmänniska. Det är den lilla detaljen som gör mig förbannad.

  @LegeNet

  Jag tittade på videon. Den var intressant och även om den tog upp saker jag läst på annat håll, får jag lite svårt att ta till mig budskapet. Simon Parkes förespråkar ”the Alien agenda” där vår planet tydligen ska vara någon form av intergalaktiskt zoo. Med tanke på universums påstådda rymd har jag lite svårt att ta till mig att ett antal olika raser av ET:s är här och intrigerar. Jag kan inte motbevisa det, men det färgar av sig lite på Parkes övriga påståenden.

  PS/ Gillar din sajt. Har varit där och botaniserat lite, men inte plöjt igenom den helt.

  @Janne D.

  Du skrev: ”whats the fucking point ?”

  Så känner jag varje dag. Men det är precis så ”de” vill att vi ska känna och i ren trotts måste vi motstå denna falska hopplöshet. Jag själv är min egen bäste psykolog och dagligen bearbetar jag detta intellektuella slavtillstånd de försöker applicera på mig.

  Jag kan till och med känna en viss empati för de slavar som inte lyckas motstå denna programmering, även om de stundtals gör mig hjärnblödningsförbannad.

  • Sture B
   På sätt och vis håller jag med om ‘motmänniska’ men i konstruktiv bemärkelse. Det är folkbildande att selektivt välja ut allvarliga vanföreställningar och söka upplysa folk. Det kan vara farligt att ympa folk med falska förhoppningar om den fria lunchen. Energiproblematiken anser många är oerhört viktig och tror man på fri energi är man antagligen inte lika fokuserad på att välja klokt bland de verkliga alternativen. Newsvoice är menad för upplysning och helst korrekt. Det vore en fördel om folk från universiteten bidrog mer med kommentarer men de har väl inte tid.
   En del logiska frågor du ställde hade bara irriterat dig ännu mer om jag svarat. Därför teg jag.
   Men låt oss ta detta med big bang. Jag gillar den inte heller. Men isotopförekomsten i universum är på ett icketrivialt sätt i överensstämmelse med den märkliga teorin. Det tyder på att universum genomgått de stadier av extrema temperaturer och tätheter som teorin föreskriver. En steady state teori tex har svårare att förklara detta. Så i väntan på ngt nytt och bättre är det god vetenskaplig filosofi att acceptera den.

 • Tack, Janne D.  Då lägger jag till denna tankeslingan, som även om den är utanför ämnet handlar om varför det är stopp:

  Staten tjänar en civil religion som den av denna religions utvalda auktoriteter ej har rätt att ifrågasätta.

  Den civila religionen är den akademiska traditionen och dess traditionsbärare.

  Traditionen använder de härskartekniker Ola Alexander Frisk har beskrivit för att begränsa tänkande, och de som visar sig bäst på dubbeltänkande, dvs att kunna nämna andra sätt att tänka men ändå alltid landa i slutsatser byggda på att det inte finns något annat sätt att tänka än traditionen bjuder, upphöjs till auktoriteter = traditionsbärare.

  OAF visar intressant nog hur det inte ens enligt European Court of Human Rights (ECtHR) är en rättighet att ifrågasätta statens och lagmännens auktoritet, eller elitens ‘rätt’ att definiera agendan.  Som OAF sammanfattar, “Everyone has the right to an empty freedom of expression as long as this freedom doesn’t threaten the established rules.”  Denna som anses högsta europeiska människorättsauktoritet säger i en principiellt viktig dom att det är staternas egna lagmän som bestämmer vad som är tradition, och att denna eller de ej får ifrågasättas i detta.  Det är såldes deras makt att bestämma vad som är tradition.  Inte överordnad förståelse eller att de skulle behöva kunna förklara vad de menar med odefinierade begrepp.  (This Is How The State Fucks Your Mind – Ola Alexander Frisk, Ch. 44. The Bankers and The Naked Rambler expose the illusion.  Teaser där detta kapitel finns med kan nedladdas från http://hyperdialog.co.nr/ .)

  Traditionen bygger på förtryck.  Traditionen är förtryck.  Traditionen förbjuder effektivt ifrågasättande.

  Verkliga händelser som ej kan förklaras inom traditionen förnekas helt enkelt, och detta tycks innefatta det verkliga maktspelet och det verkliga kriget, tyvärr med verkliga döda, men som sagt, går det inte att förklara inom traditionen så måste det bortförklaras som ‘olyckor’, oavsett hur många hundratals vittnen som säger något annat.  För det räcker ju med en traditionsbärarande expert för att förkasta alla vittnen.  Det är auktoriteten som kan omtolka vad som kan ha hänt så det är förenligt med vad traditionen bjuder.  Vanliga vittnen har inte den kompetensen.

  PS:  OAF avslöjar i kapitel 20. The Concept Mobbing Is Made To Cover Violence And Suppression hur ett av denna civila religions absoluta grundpostulat är att människor är som djur och att det går inte att göra något åt konstant våld och förtryck.  Förståelse är enligt religionen/traditionen så att säga omöjlig.  Hur Konrad Lorenz (1903-1989) gavs ett delat Nobelpris “for their discoveries concerning organization and elicitation of individual and social behaviour patterns” trots att Lorenz faktiskt aldrig gav någon annan förklaring för mobbing än att säga att aggresiva handlingar kan finnas såväl bland djur som bland människor.  Se även inledningen av kapitel 44, om The Animal Spirit.  DS.

 • Hehe, tjena PG, du behöver inte ha dåligt samvete för att sårat någons känslor, det var dock fint av dig att erbjuda en ursäkt, har inga som helst problem med varken dig eller nån annan, har endast problem med enfald och meningslöst ordbajseri som inte leder ut i solen.

  Det behöver inte forskas på fri energi, det räcker med att åka till centraleuropa och snacka med uppfinnaren till Testastikamojängen, är man vänlig och en smula ödmjuk kanske man kan få info till att kunna bygga en egen, kul i sammanhanget är att innan dom blev hotade till tystnad så var en delegation “forskare och experter” där och konstaterade att maskinen funkade, men trots fyra gemensamma hjärnceller så kunde inte dessa VETENSKAPSHENS klura ut hur hehe, nu kommer poängen; uppfinnaren sa att det var skitenkelt, man behövde bara ge sig ut i en oskövlad skog dagligen och koncentrera sig på uppgiften, så redan efter 10 år så kom svaret inifrån och man kunde göra en fungerande energiapparat, gissa hur många experter som fick hjärtattack av denna information, bara typ 10 år hehe

  Han menade på allvar att mänskligheten inta var mogen än att ta detta ansvar utan helt korrekt misstänkte han att det än så länge i vanlig ordning skulle missbrukas.

  Tips till alla, går utmärkt att mala sin dinkel på handvevad kvarn, såga sin ved med svans och kapa densamma med en handsmidd yxa från Gränsfors bruk, en Warrekupa producerar c:a 1kg vax årligen och räcker till att göra c:a 100 värmeljus så det är bara att räkna ut hur mycket lyse man önskar, att bivax brinner c:a 5 gånger längre än parafin gör det bara mysigare, ej att förglömma skillnaden på doft.

  Lege. kul att del av dina tankeslingor, tack för det

 • Birgitta, när begreppet “energi“ används i religionsvetenskapliga sammanhang blir jag betänksam. Vad som avses är otydligt. Kan denna “energi“ mätas eller åtminstone demonstreras i praktiska effekter? Om icke, vad är det?

  Men från Sibirien når oss rykten om hur schamaner kan dyka ned i isvatten med kläderna på och snabbt få dem torka genom kroppens egen värmeutveckling. Det verkar inte möjligt under konventionella idéer om fysiologi. Så om dessa rykten stämmer handlar det om andlig energi som har märkbara fysiska effekter.

  Den dag man visar mig en bild av en ångande schaman vid ishavets strand skall jag tro på dem. Men till dess förblir jag betänksam.

 • @all. Sedan kan vi vara säkra på att de stora vindkraftverken med sin minimala propellrar, byggda på de bästa platserna, av ett kollektiv monopolistiska energiintressen som inte alls har folkets eller utvecklingens bästa för ögonen står där för att bromsa utvecklingen. Bromsa vindkraftens utveckling i Sverige från att bli åtminstone några mäns/kvinnors egendom.

  Att de sedan byggts med bidrag från staten och ser ut som olönsamma investeringar adderar det bränsle en häxjakt på den tryggare framtiden ett etablissemang annars bara kunde drömma om.. Medlen har ju förbrukats på det sätt som kan kosta oss en positiv utveckling. Precis som kärnkraften kostar oss allt.

  @Lege. I att förvanska webbplatser finns många knep. Någon skickade mig skärmdumpar på ett användarkonto i WordPress. Detta var en person vars konto kapats, personen trakasserats osv av just användarnamnet som skärmdumparna visade. Trots att det nyss var avbildat och med i mejlet, så kom jag inte till samma konto på webben, även om det hade samma användarnamn. Man hade alltså arrangerat, byggt upp en hel cybervärld antingen hemma i offrets dator eller på webben. Sims är ju bara början på ett spel som kan locka intresserade häcklare.

  Psyops har ju sina resurser, tangentbordskrigarna vill ju verka tappade bakom en vagn. Att vänstern är den vanligaste måltavlan i historien måste väl säga något om dess ypperliga karaktär att förstöra monopolets riksintressanta planer..

  Själv upptäckte jag som vanlig användare att mitt konto fått administratörsrättigheter på en dagstidnings webbsida. De som vill ha ju WordPress som i en liten ask. Den frestelsen gick ju att undvika. Makt lockar inte mig, peter g, som den lockar dig…</b.

 • Janne D., Sture kan, om han bedöms tillräckligt intressant, även vara utsatt för någon manipulerande programvara som ligger som ett skikt mellan Internet och hans upplevelse av Internet.  Tekniskt fullt möjligt, men resurskrävande då någon behöver styra det hela, om de inte vågar överlåta det på någon AI programvara förstås.

  Sedan, jag la in en kommentar 09:49, men den hamnade under moderering.  Mejla mig om du vill se den redan nu.

 • Det var tack vare ett kort samtal den 20 september 2008 med den Stefan Edman som åren 1996-98 var statsministerns miljörådgivare i statsrådsberedningen och därefter politiskt sakkunnig i miljödepartementet 1999-2001, som jag fick klart för mig hur forskning på så kallad fri energi blockeras i Sverige.  Stefan svarade på min direkta fråga att det är NUTEK som avgör vad som är vetenskapligt, och att riksdag och regering ej har rätt att satsa på något ‘ovetenskapligt.

  Så fungerar den akademiska blockeringen i Sverige.  Det räcker alltså med att begränsa experternas tänkande.  Som Ola Alexander Frisk så väl har visat, detta är just det människorättsbrott den akademiska traditionen har gjort sig skyldig till.  (Ola Alexander Frisk, hyperdialog, http://hyperdialog.co.nr/ .  Se t.ex. 02 November 2015:  “Today I have Reported to The Prosecutor of the International Criminal Court about the Ongoing Crimes Against Humanity Committed by the Network or the Cartel of the Academic tradition“.  Eller som det står överst på alla sidor:  “The real problem is – that it is possible to suppress the people by false Science or false descriptions of the world – that supports Might Is Right“.)

  I länder där man är tillåten att pröva nya tankar, går det dock att forska på ämnet.  Se t.ex. Indien.  Läste nyligen en artikel på tapnewswire.com om att Indien tillåter Fri Energi teknologi trots hot från UK och Saudi-Arabien.  Tvärtom är man stolta över sin forskning.  (“India permits free energy technology despite threat from UK, US, Saudi Arabia“, 2015-09-24 17:20 UTC.)  Jag har också för mig att jag den 20 september 2008 ställde en uppföljande fråga till Stefan Edman om inte NUTEK, numera blir detta kanske VINNOVA?, själva skulle kunna forska om saken?  Har för mig att han svarade något om att de har ansvar för hur de förvaltar sina medel, och om revisorerna inte finner att de sysslat med vetenskap, så kan de sitta illa till.  Allt tycks hela tiden gå tillbaka till vad experter tror.  Och vad som styr hur experter tror.

  Utvecklaren Paramahamsa Tewari menar att det verkliga universum är motsatsen till den akademiska traditionens koncept om konkret materia och tom rymd.  Tewari har skrivit dessa böcker om ‘Space Vortex Theory’:

      * The Substantial Space and Void Nature of Elementary Material Particles (1977)
      * Space Vortices of Energy and Matter (1978)
      * The Origin of Electron’s Mass, Charge Gravitational and Electromagnetic Fields from “Empty Space” (1982)
      * Beyond Matter (1984)

  Han har föreläst i Tyskland, USA och Italien om det nya fenomenet ‘Space Power Generation’.  För att praktiskt demonstrera fenomenet att generera elektrisk kraft från mediumet rymd så har Tewari byggt reaktionslösa el-generatorer som fungerar vid verkningsgrad över ett, vilket alltså demonstrerar att akademikerna i 110 år har haft fel om rymdens natur, och Tewari har visat att rymden är energikällan för generering av grundläggande former av energi.

  Fri Energi förutsätter tillåtelse till befriande av tänkandet.  Här Tewaris hemsida:  http://www.tewari.org/ .

  — LegeNet Holistisk detektivbyrå

 • Sture, korrekt observation av kommentarsglitchen, kan vara att du, en av få riktiga människor på denna patetiska gatekeepersajt blir liksom andra riktiga människor ( du vet såna som har lite till övers för andra än sig själva ) blir blockad, hindrad och med stor sannolikhet puttad i den riktning som jag själv känner för stunden, whats the fucking point ? Kasta pärlor för svin, men men pandoras ask är öppen och de som valt att satsa på satanisternas korståg mot allt liv är inne för en Big Suprise och den verkar ha potentialen att bli en av den mindre behagliga sorten.

  En sista kommentar till den trasiga å sorgliga figur kallad PG, folkbildningsideal ! den va bra, kan du i din grillade kommandocentral (fettklumpen högst upp på kroppen) hitta en läsvärd definition på densamma,

  En fet känga till Red. vad är ditt/erat syfte med denna sajt? Vissa individer/program käkar energi i en takt som skulle få en Duracellkanin att baxna, hur kommer det sig att dessa i tråd efter tråd kan söndra och härska utan kommentar från er.

  Kan det vara så att AI datorer används i dylika forum som detta, Lege har jag talat med i telefon så han är inget articifiellt program, känner också att Sture, Ruben; Castro med fler är riktiga människor till skillnad från narcisissterna som figurerar här, vad är intentionen med denna sajt, att bidra till att vi alla och våra efterkommande åtminstone kan ha förutsättningar till ett liv som det var tänkt eller att förlänga eländet och gasa på till avgrunden, vissa fega djävlar är inte man nog att hoppa i sjön på egen hand utan anser sig ha den rätten att ta med sig sällskap vare sig dom har lust eller inte.

  Eloge till odlaren med den egna erfarenheten av nässelvattnets effekt på växande gröda, den som finner äkta nöje i odling är en riktig människa och är alltid välkommen i mitt hem.

  Lev väl alla och må vi få det liv vi förtjänar.

  • Janne D och castorpollux
   Jag har uppenbarligen sårat era känslor och ber om ursäkt för det
   Och tekniska naturvetare=besserwisser är det kanske pk att mobba. 🙂
   Lege
   Birgittas fria energi är den enda vettiga som tas upp här.
   Och det går visst att forska på fri energi även av ditt slag om du kan övertyga en investerare.
   Det finns andra som fått ut mer energi genom att fånga upp det magnetfält som finns kring elnätet men det är ingen stor grej.

 • Peter Grafström, det finns ingen anledning att tänka något annat än att du är fast i vissa blockeringar.  Alltså inte att du skulle vara någons annans avsiktliga verktyg här.  Däremot har jag hela tiden tänkt att där man inte letar, finner man inte.  Av detta senare skäl är det avgörande vad man ens kan tänka sig.

  Ang. ämnet aboitisk olja, rekommenderar “Oh Oil, where is thy peak?” av F. William Engdahl, där han konstaterar:  “In the 1950s a group of Soviet scientists was tasked with making the USSR self-sufficient in oil and gas as the Cold War heated up.  The first step in their research was to critically investigate all known scientific literature on origins of hydrocarbons.  As they looked closely at the so-called fossil fuel theory of oil, they were amazed how unscientific it was.  One physicist estimated that for the huge oil that has come out of one giant well, Ghawar, in Saudi Arabia, it would require a block of dead dinosaurs, assuming 100% conversion of meat and bone to oil, that would reach 19 miles wide, deep and high.  They soon looked for other explanations for the birth of oil.

  Det finns en princip som går ut på att hålla människor i total okunnighet och att mata dem med skit.  Fundera på när den principen började tillämpas.

  • Lege
   Engdahl är ingen auktoritet vad fysik beträffar. Jag uppskattar mycket hans politiska och historiska mm insatser. Men liksom ni andra har han inte energiprincipen klar för sig. Jag har påpekat det för honom men vet inte om han läste det.
   Jag gjorde precis en snabb beräkning av hur stor del av jordens yttemperatur som beror av inre värme. Resultat < en hundradels grad. Uttryckt i effekt är det minst 100 tusen ggr mer som kommer från solen och lagrar energi i växter.
   Jag kan redogöra mer i detalj om du är intresserad.

 • Piltson@ Du har fattat grejen :-). Om du vill veta lite mer om fri energi under namn som; ankh, n’um, prana eller chi kan du t ex läsa boken “Karnevalsyra” av Barbara Ehrenreich eller “Communion” av socialantropologen Edith Turner.

  Läs t ex också intervjun med Edith Turner på sid 10: “As regards shamanism, /…/ the energy of indigenous peoples beginning to resist, claiming their shamanism, which has power in the spirit world over and above the power of capitalism.” http://www.aibr.org/antropologia/04v03/entrevistas/040301b.pdf

  Vi måste säga nej till globalismens ytliga coca-cola- och MacDonalskultur och säga ja till egna upplevelser av existentiellt djup.

  Jeremy Narby: Cosmic serpent. https://www.youtube.com/watch?v=6q68vTTxe2o
  http://www.palgrave.com/page/detail/communitas-edith-turner/?isb=9780230339057

 • @Peter G

  Även du är rätt duktig på att avvika från ämnet när det passar dig. Jag är fullt medveten om att mitt eget beteende stundtals lämnar lite övrigt att önska, men återigen, så är även ditt dito. Det kanske är något vi båda bör förbättra.

  Vi skippar någon fortsättning, då det meningslösa i det hela troligtvis är en ömsesidig upplevelse.

 • Birgitta ovan: “Traditionella kulturer har haft olika ”gatherings” där de kollektivt kopplat upp sig mot den fria energin.”

  Jag vet inte riktigt vad du anspelar på, men din kommentar är potentiellt mer intressant än de andra här. Jag påminns om en granne jag hade i Kanada för många år sedan.

  Han kom från Trinidad och berättade bl.a. om hur han slom barn varje dag vandrat ett par kilometer från sin hemby till skolan och tillbaka igen. På hemvägen skulle han alltid stanna vid ett träd för att ta amot ett meddelande som han mor kanske hade sänt om vad han skulle köpa med sig hem. Detta var helt naturligt för honom, inte märkvärdigt på något sätt.

  Kommunikation av detta slag uppmärksammas sällan av antropologer som studerar preliterata folk, sannolikt för att de är så knutna till sin egen verklighetssyn att de inte märker den eller inte tror på den. Det måste handla om energiformer som vetenskapen ännu ej känner till.

 • @LegNet

  Men nu är jag inte som alla andra. Plus att ämnet är relevant för diskussionen. Om P.G. hävdar att han är eller har varit utsatt för hjärnkontroll via mikrovågor och cybernetiska hjärnimplantat, så är ju det i sig påståenden som motbevisar hans egna teorier kring den rena och obefläckade tekniska vetenskapen. Men det öppnar även upp för frågor kring P.G:s ställningstagande som hans generella beteende. Han påstår ju ändå att han är/varit hjärnkontrollerad av SÄPO och/eller CIA och vad gäller hans trovärdighet, är det är inte en helt oviktig detalj. Lite försiktigt ställde jag ett par uppriktiga frågor kring detta och har även ställt direkta frågor kring annat. Men istället för att svara på dessa frågor väljer han den helt irrelevanta abiotiska olja och sen fortsätter han att vara dryg.

  Dryghet borgar för en analog respons och han ska definitivt anmäla vårdskada, då jag misstänker att de avlägsnade fel fettklump.

  (ska vid ett senare tillfälle titta på din video)

 • Sture B, flera med mig har avstått från att här i tråden nämna något om den där intervjun.  Klart är att just fysiker är en mycket utsatt grupp för den typen av manipulationer, då ‘verklighetskontrollen’ dels kräver experter som upprätthåller densamma, samtidigt som den hemliga forskningen kräver fysiker som kan tänka.  Flera menar att samma individ med hjälp av mind control vid olika tider kan tjäna i dessa olika roller.  När en sådan individ inte längre behövs i ett sådant projekt, så plockas motsvarande Men In Black ‘flashen’ fram, och sedan fortsätter de som vanligt försvara ‘verklighetskontrollen’.  Somliga individer ska enligt vad som sägs heller inte känslomässigt kunna hantera den hemliga vetenskapen då konflikten mellan denna och deras vanliga fördomar blir för stor, särskilt som de inte kan diskutera den med någon, och även då så att säga ‘flashas’ de, och återgår till den normala populationen.  Jag har för mig bl.a. Simon Parkes har diskuterat detta, men jag kan ha blandat ihop honom med någon annan.  Se i vilket fall gärna Henning Wittes intervju med “Whitby councillor and experiencer” Simon Parkes, “Simon Parkes reveals mind control secrets” (Henning Witte, 2015-04-28 06:05, inspelad den 25 april 2015 i Simon Parkes hemstad Whitby, vid Sneaton Castle.)  Här en länk till Henning webbsida med samma intervju (klicka).

  • Det är frestande och ibland givande att avvika från ämnet men ämnet här kretsar kring energi. Därför förklarade jag felet i Sture Bs resonemang beträffande den abiotiska oljeteorin. Sture B är nu så iriterad på mig att han tror sig vara den som bestämmer vad som skall diskuteras. Jag diskuterar gärna cybernetisk teknologi när det passar som ämne. Och ‘mind control’ är en överutnyttjad term. Den erfarenhet jag har är i hög grad rent fysisk manipulation via sk mikroelektrodmatris. Variationer på det temat möjliggör användbara och viktiga medicinska tillämpningar som till stor del undanhålls allmänheten därför att Usa vill hemlighålla teknologin. Och kanske även därför att elektrodbaserade metoder konkurrerar för effektivt med big pharma’s intressen. En av de viktigaste tillämpningarna som undanhålls allmänheten är möjligheten till spinal bypass. Dvs man reparerar med elektronik förlamningsskador genom att koppla förbi skadan. Fullt återvunnen rörelseförmåga är realistiskt. Om inte Usa höll teknologin hemlig skulle spinal bypass varit standard i sjukvården redan under 1980-talet. (Men det går också att tortera, det enklaste (‘med deniability’) är att man utnyttjar det för att beröva sömn. Men mycket mer sofistikerade varianter är möjliga. Beträffande mikrovågsvapen så berörde jag att jag misstänker att det kan ha förekommit vid ett tillfälle 1992 och då menar jag så hög effekt att det tycks torka ut slemhinnor. Det kan finnas andra förklaringar för den incidenten men under alla förhållanden har det inget med hjärnkontroll att göra.)
   Men Lege och andra, det vore rätt onödigt att använda en fjärrstyrd person för att berätta etablissemangets uppfattning eller hur? Vilken universitetsfysiker som helst skulle kunna göra det jobbet frivilligt.

 • @Peter Grafström

  Då det är lätt att “se grandet i grannens öga men inte bjälken i sitt eget” lämnar dina observationer om mig faktiskt utrymme för lite egen självreflektion. Beträffande en eventuell avstängning så har du fått fler kommentarer raderade än jag, så “var själv den förändring du vill se hos andra”.

  Sen fortsätter du med dina vetenskapliga-härskartekniker där du arrogant undviker att svara på direkta frågor. Din lilla “vinkelräta-nördfälla” diskvalificerar inte mig från att ha en allmängiltig diskussion om vetenskapligt forskningsfusk. Det är bara du som inbillar dig detta.

  Men vi går vidare med din intervju. Om du nu är, eller har varit, hjärnkontrollerad av säkerhetstjänsten via mikrovågsstrålning och/eller implantat, så kan man ju starkt misstänka att alla dina påståenden är en ren desinformation från vårt ondsinta etablissemang. Med dig som ett viljelöst medium. Med detta som bakgrund har du själv diskvalificerat dig från all vidare diskussion, då alla dina påståenden nu saknar såväl vetenskapliga kvalifikationer som verifierbart ursprung.

  Detta kallas självmål min “vän” och du är nog inte så intelligent du tror du är.

 • @Red, och alla andra

  Jag ser nya kommentarer i startsidans högra fält “senaste kommentarerna”, men när jag klickar på dem dyker de inte upp i kommentatorsfältet och även äldre kommentarer “hoppar fram och tillbaka”. Har testat med olika webbläsare och det är likadant i alla.

  Är det bara jag eller har även ni detta problem?

 • Ojsan så många manliga kommentarer den här artikeln fått. Känner mig som kvinna manad att gå in och “störa” med min syn på fri energi. LegeNet är inne på något mycket spännande och som fler borde kanske engagera sig i på ett personligt plan för att själva få en känsla för vad det handlar om än att språka och spilla ord om vad fri energi kan handla om. Vetskap om fri energi är inget man kan läsa sig till utan behöver upplevas.

  Den fria energin finns naturligt i fältet som vi lever i. Traditionella kulturer har haft olika “gatherings” där de kollektivt kopplat upp sig mot den fria energin. Tillfällena har varit ritualiserade då energierna är väldigt mäktiga och inget direkt man kan leka med på skoj.

  Den person som hade lättast att gå över gränsen mellan “här och där” fick starta energitappningen, vilket i sin tur borgade för att de andra drogs med in i virvelströmmen in i en högre kollektivt erfaren verklighet. Överheten har alltid haft ett horn i sidan åt kollektiva sammankomster och det har de också haft all anledning till pga av de allvarliga bieffekter dessa möten kan få rörande olika elitiska (van-)föreställningar.

  Killar ut och lek tantriska övningar med era kvinnor…

 • @Janne D
  Folkbildningsideal är det som driver mig att ‘debunka’ vanföreställningar inom naturvetenskapen när jag anser mig ha något att tillföra. Andra som har liknande utbildning och kunskap har inte tid. Och dels vill jag påverka folk att inte splittra sig in på blindspår när det finns verkliga konspirationer mot mänskligheten.
  Usa ser gärna att folk stångas med väderkvarnar om ufos, fejkade månlandningar etc i st för att ta upp fejkade terroristattacker och falsk flagg terror (det är förstås överlapp).
  Chems: moderna trafikflygplan producerar mindre mängd och troligen mindre storlek på sotpartiklar än tex på 70-talet. Det gör att solen inte värmer (de genomskinliga)partiklarna tillräckligt och därför hänger k-strimmorna kvar mkt längre. Så jag tror att detta alltså paradoxalt nog beror på renare motorteknologi, inte på chems. Andra aktörer använder chems för tex militära syften, men det är inte det vi vanligen ser.
  @Sture B
  Jag förstår att du inte tycker att jag heller är ödmjuk. Men jag lämnade öppet mål för dig och du förstod inte att utnyttja det. Det visar att du saknar elementära kunskaper. Det är inte arrogant att säga så utan helt enkelt sanningen. Om du emellertid hade tillämpat gyllene regeln hade du blivit analogt bemött. Din irritation är mänsklig och jag överser med det men egentligen tycker jag du borde stängas av för ditt uppförande.
  Beträffande Abiotisk olja. Nej jordens inre energikälla är svag. Jordens värmeisolering bevarar den energi som finns men det är enormt mycket mindre än det som behövs för att förklara energimängden i petroleumfyndigheterna.
  Betr Witte. Lång historia som är OT. I korthet var jag misstänkt för hot mot rikets säkerhet.
  Det nämnde jag inte för övriga offer har inte den bakgrunden och det kanske skulle skada deras intressen om jag betonade det. Skälet att jag ställde upp trots att jag ansåg att det inte är någon fördel för mig var dels för att det kunde vara till nytta för andra iom att jag har satt mig in i det tekniska och dels att offren vanligen tenderar att anklaga fel sidor och kan skada Sverige utan att uppnå ngt positivt.
  Jag anser att Säpo hade skäl att inte ignorera mitt fall även om jag var helt oskyldig. Felet var att Sverige inte hanterade alltsammans själva utan släppte in Cia mfl med oåterkalleliga konsekvenser. Säpo borde ha infiltrerat med avsikt att lärt känna mig så hade missförståndet klarats upp. Men Usas och vissa andras inflytande gör att det finns karriärskäl på flera håll och profiter för de företag som levererar varor och tjänster till sånt här.

  • @Sture B. Man säljer inte alltid VPN för att konsumenter ska kunna dölja sina förehavanden, sin identitet.

   Att sedan övrig spårningsteknik används för att bygga profiler av individer, registrera och lista, tänkbara politiska hot hade ju kunnat stoppa fysisk terror men det används den inte för. Kan inte motstå Public Service senaste avsnitt https://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/5526134-mp3 Om säkerhetstjänstens krumma försök att framstå som ledande i bräschen utan mer framstå som färsen.

   NewsVoice kan ju knappast hållas ansvarigt för hur Loopia’s teknik ser ut. Kanske inte ens Loopia kan hållas ansvarigt för hur deras teknik kan användas. Allt faller eller står med kunnandet, använd programvara, konfiguration osv.. Alla kan ju konstatera att m-soft kan användas till vad som helst. Medan “Linux” enligt Ballmer “är kommunism”. Då förstå vi vem som ha intresse i att krossa det goda exemplet, nästla sig in, bakdörra, övervaka, simulera, desinformera osv även i den världen..

   Iom att vi “för säkerhets skull” kopplats ännu hårdare mot amerikanska servrar numer så har vi ingen kontroll längre eller garanti för anonymitet eller privatliv..

   Har du fysiskt kontrollerat befintlig katalog för kakor? De kakor som inte sparas av din webbläsare kan ju bara var de som rör själva besöket och för det tillämplig information om hårdvara, grafikkort, bildskärmsinställningar, som alla webbservrar spottar ut på våra hårddiskar. Skriven text kan ju och bör sparas i en annan kaka. Sparar webbläsaren den är det väl klokt. Servern och du som besökare har ett avtal som webbläsaren behåller.

   Byter du inte användarnamn, vpn-exitnode, ändrar skärminställningar och upplösning är du ändå fast, identifierbar, vaudeville.. Ditt ordförråd gör dig också igenkänningsbar. Vanan att återkomma till vissa begrepp likaså. Man kanske vill veta vilken grupp människor du helst samspelar med. Precis som vi känna igen avpixlats streckgubbskonstnärer.

  • @Ruben. Munken lyfter inte rakt upp. De första centimeterna avslöjar mekaniken, där munken rör sig mekaniskt i sidled. Han har inte placerat sig exakt på den punkt han skulle utan lyftdonet och tyngdkraften återställer felet som var kanske bara centimetern. Om det sedan är wire eller annat som inte riktigt passade den naturliga lodlinjen.. Synd om illusionisten som inte tog om tagningen. To much munkiebusiness.. 😀

 • @Ruben. Om det finns något lite poetiskt eller filosofiskt i mina hugskott, så är vi trots allt en utrotningshotad art i den moderna rörelse som kallas utveckling. Tages gripande oförglömliga tal antydde ju problematiken med den värld som hade så bråttom och så lite tid att tänka sig för och tänka på de som kom efter. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=442&artikel=1872025

  Vad annat än de värsta verktyg vill den ha som vill bestämma början, slut och allt däremellan utifrån lönsamhetsaspekten! Detta är de enda som kan upprätthålla kriget som instrument. Dessutom måsta ju allt bestående, allt tryggt, fred, samförstånd, samhörighet och lycka innebära ett svårt hot mot framgången.. Av två hål i väggen, det slutna rummet, leder alla förbindningar till Rom.

  Vi kanske ska akta oss noga för personlighetstypen som anser att allt började med en big bang. Sådana villfarelser kan smitta av sig på utvecklingen. Det börjar i det lilla. 🙁

 • @Lege. Det där var en rejäl svung på slaget ifrån din utslagsplats. 😀

  Vi sitter ju på en plats vars klot roterar och svävar utan synbart energitillskott uppvärmt av en avlägsen sol hållande ett nästintill konstant avstånd, i en strikt bana, vem är matematiskt perfekt!, tillsammans med några andra stora klumpar och kroppar med egna månar. Åtnjuter huttrande årstidsväxlingar, håller värmen i andra änden på snöskyffeln och smälter under växande förhoppningar i vårsolen glans. En jättelik in och en utandning. Är det något som är inbyggt i detta så är det oändlig energi.

  Det är ju blott en fråga om att vilja krypa ur sin bruna wellkartong, sluta vilja vara packad av andras förväntningar, riva av sig tejpen och se sig omkring.

 • @LegeNet

  Det var så lite så. Titta även på den om Mars där de med hjälp av elektriska urladdningar skapar samma formationer som på Mars i mindre skala. Sen finns det en video i samma serie som handlar om kometer, där de utför samma sort experiment och även förutspådde vad som skulle ske vid NASA:s kometlandning. Medan NASA själva tydligen betedde sig som frågetecken, men jag tror inte de är så okunniga som de framstår. Det är den eviga frågan om esoterisk- kontra exoterisk-kunskap.

 • @Peter Grafström

  Jag såg din intervju med Henning Witte och skulle jag vilja plocka billiga poäng genom att göra mig lustig på din bekostnad, så är intervjun en guldgruva. Även om jag först kände mig frestad att plocka dessa billiga poäng ska jag istället bemöta dig med respekt angående det du hävdar i intervjun och dessutom så har jag några frågor. I gengäld kan du bemöta mig med samma sorts respekt genom att själv sluta gå på som en arrogant ångvält och istället besvara de direkta frågor du faktiskt får.

  I intervjun hävdar du att du varit utsatt för en aktiv kropps- och hjärnkontroll via mikrovågor och eventuellt även med ett implantat. Om nu någon utför direktriktad hjärnkontroll mot enskilda individer.

  Varför är du då så främmande för att det även skulle kunna ske med hjälp av vetenskapliga lögner, ämnade att kontrollera människors verklighetsuppfattning?

  Vetenskapsmän har precis samma egenskaper som alla andra människor. De är äregiriga, pengagiriga, de blir rädda och sen har de även andra svagheter de kan bli utpressade för. Ska du utföra en falsk-flagg behöver du ha ett antal konspiratörer och vill du presentera en vetenskaplig lögn behöver du ett antal välrenommerade vetenskapsmän, för annars blir inte lögnen trovärdig.

  Är det verkligen så otänkbart?

  Jag har läst en del naturvetenskap och jag tycker vetenskap är både intressant och extremt viktig. Tror inte att all vetenskap är förljugen men jag är övertygad om att en hel del av den är det. Ljuger de inom vissa vetenskapliga discipliner så drabbar detta vetenskapen som helhet, eftersom människor inte vet vilken del av den som är en objektiv representation av verkliga företeelser.

  För att återkomma till Big-Bang så var ju även den svenske nobelpristagaren Hannes Alfvén tveksam till teorin, så det är ju inte bara vi amatörer som är lite undrande. Först är det en katolsk präst som myntar teorin som sen har “styrkts” via NASA:s satelliter mm. Månlandning eller ej så är inte NASA 100 % tillförlitliga och oavsett så ska ju ett experiment kunna vara falsifierbart genom återupprepning för att det ska vara vetenskapligt. Om NASA är den enda källan, oavsett antal satelliter, så har ju deras slutsatser ingen tvärvetenskaplig grund. Såvida inte du, jag eller någon annan skickar upp en egen satellit för att återupprepa samma experiment. Är man ensam aktör så har man ju patent på sanningen och kan presentera den efter eget behag, så i slutänden handlar det om man ska tro på dem eller ej. Eller hur?

 • Castropollux: Islands å Norges vätgasambitioner gick relativt enkelt att ta del av innan vissa händelser, Olof Tegström berättade en hel del om detta innan han dog. Idag betydligt svårare att finna samma info konstigt nog hehe.

  Kanske det är lika med att det är löjligt tyst om att Islänningarna fängslade 26 riksdagsledamöter och bankirer, det verkar som att dom inte häller fluor i vattnet på den kala ön, vem vet.

  För den intresserade i ämnet så hade Olof polare på CET (centrum för ekologisk teknik) i GBG, kanske dessa fortfarande gör vätgasdrivna rullstolar och utombordsmotorer, har själv tappat intresset för detta då jag insåg att det inte är en väg framåt utan att ALL modern teknik är en återvändsgränd hur mysig den mellan varven förefaller, kanske det är själva poängen, att låta sig förföras eller att stålsätta sig och göra det rätta.

  Mjölkpallen blogspot har tagit upp Victor Schauberger så kolla där, vill hävda att den som inte tagit del av denne mans tankar har missat A lot.

  Som den gode Sven Yrvind säger, bekvämlighet är det största hotet mot kreativitet, sug på den ett tag.

  Lågteknologi ger oss lagom med lättja utan att kvadda grenen vi alla sitter på, tänk bysmed, keramiker mm.

  Grindvakter, vad drivs dom av ? Ego, enfald, kortsiktiga belöningar, rop på hjälp eller vad ? berätta gärna PG, allt går att lösa om viljan finns, Ola Alexander Frisk har en del intressanta tankar om det trauma de flesta av oss blivit utsatta för sen typ Hedenhös.

  I de hyggligt gamla Vedas så finns bla. följande att begrunda : när två män inte var samstämmiga i sin syn på ett visst ämne så var dom rörande överens att den ena parten inte hade tillgång till samma mängd information som den andre och då blev det en hederssak att TILLSAMMANS göra det som krävdes för att komma på samma nivå och därmed finna balans Hehe oavsett hur lång tid det tog.

  De visste redan då att det mesta vi tvåbeningar sysslar med är “jagande efter vind ” så då kan man lika gärna syssla med sånt som gör alla deltagare glada och tillfredsställda.

  För att ev. påskynda tillvaknandet hos vissa hypnotiserade bröder och systrar så kommer här ett bidrag : Det man hävdar i olika sammanhang var kommer det ifrån? egna djupa studier med orginalkällan som enda motpart där praktiska experiment utgör en väsentlig del samt kontemplation över detta händelseförlopp eller bygger ens “åsikter” på tredjepartsinformation mao. papegojkackel där kyrkan aka. akademin via sina femtekolonnare använder villiga, nyttiga Hrmm för att sprida denna dynga som håller oss alla tillbaka, för ve den dan när en kritisk massa fått 25 öringen att rulla åt rätt håll då blir det skoj att jordevandra Hehe

  Finns endast en väg ut från dagens status Q, massutvandring ur det perversa västerländska systemet som likt begreppet demokrati är det värsta som drabbat mänskligheten förutom allt som var värre.

  Självbestämmande, frivilligt entusiastiskt samarbete och att begränsa våldsanvändning till solklart självförsvar, allt annat går att lösa om viljan finns, problemet kan vara kanoter med lediga platser dito bestickslådor och hus med lyset på fast ingen är hemma.

  Nämn en ENDA sak som “systemet” kan göra bättre än vad vi skulle kunna med fria tyglar och samarbete en ENDA.

  Ett nöje att konstatera att flertalet här drar i den riktning där viljan till samförstånd står högt i kurs, tack till er alla och de som inte kommit riktigt lika långt ännu välkomna ni också, men söla inte alltför länge för all del, börjar bli deprimerande att bevittna dagens turboförfall.

 • @Peter Grafström

  Av ditt lilla dryga svar att döma ser jag att kommentatorsfunktionen åter fungerar som den ska. Jag har till skillnad från dig aldrig påstått mig vara någon expert. Och jag har även erkänt att du i vissa delar har mångt mycket bättre detaljkunskaper än jag. Du kan ibland bete dig som ett mänskligt lexikon, men du har precis samma slutledningsförmåga som papperversionen. Du är data in – data ut, utan någon som helst egen tankeprocess. Du är så “väl informad” i den världsåskådning du har blivit tilldelad att du är en robot-savant. Dessutom är du den siste personen som ska prata om “tirader” och “ödmjukhet”, eftersom det är förvånansvärt att du ens kan stava till dem.

  Du är väl medveten om läkemedelsbolagens makt över den medicinska vetenskapen och läkarna, som också är vetenskapsmän med ett vettskrämt grupptänk. Likaså känner du till den gentekniska vetenskapens systemmässiga forskningsfusk. De ovan nämnda vetenskapliga disciplinerna fuskar för profit och eventuellt även p.g.a. någon illasinnad agenda. Eller hur?

  Hur kan du då vara så obotligt naiv att du tror att det inte förekommer inom andra discipliner? Mycket av den vetenskapliga forskningen, inom din inbillat obefläckade vetenskap, formar vår verklighetsuppfattning. Om du kan forma människors verklighet så äger du dem. De blir dina slavar. Du är en av dessa slavar.

  Vi kan återgå till den katolske prästen Georges Lemaître som lade grunden för Big-Bang teorin. En katolsk präst tjänar Katolska kyrkan och dess intressen. Punkt. Du tycker inte det är det minsta konstigt att en präst kommer med en ”vetenskaplig” teori som är kompatibel med skapelseteorin? Katolska kyrkan har aldrig varit emot vetenskap, det är bara allmän vetenskap de har motarbetat. Kyrkans medlemmar kunde under lång tid inte ens läsa sin egna tros bibel, eftersom den var skriven på latin. Katolska kyrkan har ett välutvecklat utbildningssystem av skolor, gymnasium och universitet. De katolska Jesuiterna likaså och de har mottot ”ge mig barnet och jag ger dig mannen”.

  ”Du dömer trädet efter dess frukter” och trots det religiösa trädet har ändå den lilla frukten Big-Bang blivit en accepterad och etablerad teori om vårt universums uppkomst. Det säger ju allt om din obefläckade och objektiva vetenskap.

  Jag skulle kunna fortsätta i samma anda, men jag är övertygad om det är bortkastat på dig. Du har investerat så mycket tid och prestige i dina vetenskapliga villfarelser att du inte är karl nog att ens våga tänka tanken att du kanske blivit lurad på en och annan ”liten detalj”. Du är så beläst att det handikappar dig mentalt. Du är onekligen intelligent men samtidigt otroligt naiv och det skriver jag inte för att förolämpa, då min ilska lade sig efter första stycket. Det är faktiskt mer ett sorgligt konstaterande. Men du kan fortsätta avfärda mig som amatör och kulturmarxist, det är för mig en lätt börda jämfört med ditt eget ok.

 • @Peter Grafström

  I snart ett dygn har jag med spänning väntat på ditt vetenskap-fundamentalistiska svar. Antingen är det fel på kommentatorsfunktionen eller så har du fått ett matematiskt sammanbrott och inte kommer igenom otrevlighetsfiltret. Men jag ska göra ett eget test.

  Angående Rockefeller och den abiotiska oljan är du ditt sedvanliga oanalytiska jag. Rockefeller var oljemagnat och om han fick oljan klassificerad som en ändlig fossil-produkt skulle han tjäna mycket mer pengar. Du vet: Olja=fossil=$

  Vad gäller okända abiotiska processer i underjorden och enorma energimängder, så är vår planet i princip en “boll” av flytande magma med en förhållandevis tunn jordskorpa. All denna flytande sten borde väl innehålla en verkligt enorm energipotential.

 • Bestämde mig för att trots att han uppenbarligen inte vill veta, ändå ge Peter Grafström en hint till:  Kombinera det faktum att materien inget annat är än perpetuum mobiles, med att laborera med parametrarna för dessa.  Som jag förut nämnt, materia är resonansfenomen i flera rotationer, m.m..  Såväl Peters som min egen fysiska existens är helt avhängig perpetuum mobiles, ja, hela den celestilala mekaniken kan ju också kallas perpetuum mobiles.

  Tack sedan Sture B för länken till David LaPoint The Primer Fields.  Visserligen kände jag igen experimenten med de torusformade magneterna och plasmat, men det måste ha varit ett mindre klipp som jag tidigare sett, och detta de fulla videosarna.  Det vore oseriöst att kommentera detta djupare innan jag har hunnit se igenom alla delarna, men tack.

  Och förstås tack till ruben för de uppskattande orden till mig och andra.

  • Lege
   Lek med ord. Det som avses är ju att man kan göra ngt märkbart utan att energiprincipen gäller. Och i universum i stort som smått gäller energiprincipen.
   Ett gränsfall för perpetuum mobile är när en snurrande tingest har noll friktion. Men något sånt fall är inte känt i sinnevärlden. I kosmos är helt solida och kalla himlakroppar nära att kunna nå noll friktion men såna finns knappt. Vanliga planeter är inte helt solida och dissipation pågår i dem. Därför har tex månen ändrat avstånd till jorden. Överallt finns partikelflöden och strålning som leder till friktion om än aldrig så lite.
   Tidsskalan för hur ett sånt system förlorar sin rörelseenergi är förstås oerhört lång. Men inte oändlig. I mikrokosmos är det enligt etablerad teori inte korrekt att jämföra atomer med små planetsystem. Så det är en knäckfråga om man skall hävda att atomers elektroner verkligen rör sig när man inte observerar atomen. En förekommande uppfattning bland teoretiker tror jag är att det inte finns någon tid eller tidsberoende i en icke-observerad atom.
   Och kvantvärlden uppfattas av teoretiker som helt abstrakt. Och det finns ingen helt lyckad konkret atommodell utan hittills verkar det som om kvantmekaniken är som en parlör för en matrixvärld. Som om universum vore en datorsimulering. Och det blir konstigheter när man kommer för nära inpå hårdvaran samtidigt som man själv är en abstrakt gestaltning.

 • På tal om “hörbart” uttal och självständiga tänkare. Här ett bra exempel på kreativ förmåga. “För att göra talet än mer synbart för de dövstumma konstruerade han en liten med gummimembran överspänd pappcylinder, något som blev fört till uppfinnande av en mikrofon”
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Alexander_Graham_Bell
  Han började med försök av enklaste natur, med pappcylinder och gummimembran. Dessutom brann han för syftet att hjälpa döva och hörselskadade. Det är väl oftast så, att det enkla är just det geniala, eller tvärtom.

 • Därför att teoretiker fastnar ofta i egna teorier utan att komma loss. Ungefär som att Goete skall uttalas Göte, så uttalar man poet med samma teori 🙂 He he, verkligheten är verklighet liksom uttal, medan bokstäver är symboler, som skall tolkas olika utan att man har någon “uttalad” kunskap om varför. Jag läser hellre kreativa kommentarer, som t.ex. Piltson, castoropollux, esamawuta. De liknar begåvade självständiga tänkare och filosofer, som vi behöver mer av!

  • ruben
   Det är det som är meningen med newsvoice att man får tycka så oavsett hur stolligt det är.
   Det kallas yttrandefrihet. Men lägg märke till hur starka känslor det väcker hos dessa filosofer, att trots att det är dom som står för sensationella teorier så avkräver dom bevis på meriter hos den som försvarar den etablerade synen, men inte av sig själva.

  • @Ruben! Tack! Dina kommentarer är alltid läsvärda. Såväl som många, många andras som vill vara informativa. Ett tankens omvälvande shareware.

   Skönt att veta att Bell inte uppfann pappskallen. Jag var orolig ett tag men efter ditt inlägg och en induktiv länk känner jag mig lugn. Jag vet däremot inte om jag vågar använda min smartfån längre. 🙁

 • @peter g. Nu ska du få något att fundera på om energi. Med nässelvatten växer mina brytärter enkelt till 3.40. Påsen anger 1.80 så något sker som jag klarar mig utan att förstå. Med mer än 1 månad sen sådd och en sommar som gick av för hackor måste väl resultatet förvåna. Det är samma sol, samma universum. Inga förhöjda temperaturer. Fast nog har jag tänkt drapera i fiberduk, som kan rullas upp blåsiga dagar och ha ett tak som kan släppa ut vindpustar. Problemet är att fick m-santo och dess likar reda på det skulle de förstöra nässlan. Broccoli kan få blad bra mycket större äb fiollådor och kronorna är både stora och delikata. Tomat-o gurkplantorna växer ur kostymen också.
  Så käre dyre peter. Hur går det till? Vi har väl samma sol eller är ditt universum lite dystrare oc förbittrat.

 • Sture B: “Först när forskarna ur ett paradigm dött ut gör vetenskapen ”framsteg” genom nya paradigm med sina egna lika snäva ramar.”

  Ja, Max Plancks formulering var att “kunskapen går framåt en begravning i taget.” Det säregna är att de som arbetar under ett visst paradigm aldrig vill inse möjligheten att det också kan att avlösas av ett nytt och därför vägrar att godkänna avvikande iakttagelser. Så har det varit generation efter generation sedan Galilei skrev sina “Dialoger om de nya vetenskaperna.”

  Är det inte dags att inrätta seriös forskning rörande anomalier?

 • @Peter Grafström

  Jag känner mig nu dödligt sårad av din hårt bitande sarkasm. För det första så är teorin om det elektriska-universumet inte min egen och jag har inte påstått att den är helt korrekt. Vad jag däremot lyfte fram var en del av de intressanta teorier om Mars, solen, galaxer och nebulosor mm. som du själv hade kunnat sett om du hade tittat på någon av videorna, vilket du givetvis inte har gjort.

  I ditt inbillat vetenskapliga högläge har din ekvationsfyllda hjärna helt missat min viktigaste poäng. Vetenskap är något av en sekteristisk religion. Vetenskapen agerar inom paradigm med sina egna snäva ramar. Först när forskarna ur ett paradigm dött ut gör vetenskapen “framsteg” genom nya paradigm med sina egna lika snäva ramar. Och så håller det på. Det är ingenting fritt med forskningen. Vill du forska krävs det anslag och för att få anslag måste ditt forskningsuppslag bli godkänt av högre ort. Om din forskning inte gynnar den rådande agendan blir den inte godkänd. Men nog om detta.

  Över till dig. Är du forskare? Om ja, vilka är då dina forskningsmeriter? Om du själv inte är forskare så är du “boklärd” d.v.s. att du tagit till dig av andras forskning. Och det är inget fel i det då man inte kan göra allting själv. Men då forskning är ett så ofantligt stort område återgår vi till vårt kära solexempel.

  Låt säga att elektronernas “vinkelräta” acceleration i solens magnetfält är matematiskt korrekta och du säkert kan lyfta fram ett antal ekvationer och grafer mm. som matematiskt bevisar detta. Okej, då säger vi att det är matematiskt bevisat. Men kan du bevisa att denna matematiska “vinkelräta” elektron-acceleration stämmer med verkligheten? Har du egna mätinstrument som kan mäta detta? Eller förlitar du dig på fejk-NASA:s mätdata?

  Om du inte med egna mätningar kan bevisa att så är fallet, så är ju faktiskt dina påstående bara andrahandsuppgifter du tror är sanna. Men som du själv inte kan bevisa. När man påpekar sånt här blir du lite dryg och kallar andra för ovetenskapliga.

  Men mycket av vetenskapen går ut på att förlita sig på en auktoritär konsensus, ungefär som med religion. När någon lyfter fram en teori som bara är bevisad av en abstrakt matematik är den vetenskapen inte mer gångbar än en religion med en lika fantasifull litterär regelbok. Eftersom du inte kan bevisa en hel del av det du tror på utan att förlita dig på vetenskapliga auktoriteter, bevisar det faktiskt bara att du är mer auktoritetsbunden än vetenskaplig. Men alla har vi ju våra begränsningar.

  • Sture B
   Ville du ha svar på personliga frågor skulle du noga undvika dina långdragna tirader och predikningar och visa ödmjukhet. Det märks så tydligt att du är amatör. När du till fullo har fattat vikten av energikonservering blir du mer sunt skeptisk. Din svepande och okunniga vetenskapskritik har ringa värde. Jag har ägnat rätt mycket tid åt att ifrågasätta den etablerade vetenskapen och har därför erfarenheter av intresse i sammanhanget. Men du har ett liknande förhållande till vetenskap som vänstern har till framgångsrika individer. De trivs bäst när de får vara missnöjda.
   Max Planck verkade i en brytningstid, han var med när atomer inte erkändes existera. Sen kom mängder av genombrott som förändrade allt.
   Den empiriska bevisningen av dagens teorier är solid. Det var den inte tidigare. Tom
   Hilbert Einsteins formler – även känt som allmänna relativitetsteorin – har ju empiriskt stöd genom att nu det som benämns svarta hål och som överensstämmer åtminstone kvalitativt med den teorin verkar ha påvisats i alla galaxer. Einstein trodde inte på det och försökte motbevisa att nåt sånt existerar trots att det är en konsekvens av den (nästan)egna teorin. Det kommer säkert bättre och djupare teorier men det som stämmer hyfsat nu blir inte plötsligt helt fel.
   Vad jag sade om teknisk naturvetenskap var att de är friare eftersom det är nödvändigt för profiterna. I det militärindustriella komplexet finns det generösa anslag. Och det finns alltid nån japan som får det att funka… 🙂
   Så är det ofta inte i andra akademiska områden. Och tvärtom är ibland lögn och bedrägeri bra för eliternas intressen. Inom medicin är förhållandet olikt det inom teknologin eftersom det går att profitera på ohälsa. Jag vill inte generellt svartmåla medicin men det är en sida som de själva slagit larm om.
   Vad beträffar naturvetenskap av annat slag än tillämpad teknologi är det mer komplicerat. Tex stora dyra partikelforskningsanläggningar är så politiskt prestigeanknutna att de måste presentera något som politikerna kan vara stolta över. Jag anser att den teoretiska fysiken har stått och stampat länge och inte har haft några riktiga framgångar sen 40-talet.
   Men det kanske hade varit farligt om de hade kommit till djupare förståelse.

 • @Peter Grafström

  Du skrev: “Det går inte att lita på medias påståenden om vad som hänt och det går inte att lita på etablissemangets vittnen ty de kan ställa upp både för pengar och för att de ser det som vällovligt att dupera befolkningen”

  Retorik är verkligen inte din starka sida då du är självmotsägelsen personifierad. Enligt ditt ovanstående resonemang går det inte att lita på etablissemangets mutade vittnen eller deras vittnen som ljuger för skojs skull. Men samtidigt lyfter du fram de vetenskapliga slutsatserna av samma etablissemang, som en absolut sanning.

  Vi kan ta forskningen kring vår kära sol som exempel. Denna forskning sköts av NASA. Du vet, organisationen som fejkade månlandningen. Men solforskningen den sker i en ren altruistisk och ärlig icke-duperande anda. Hade jag varit religiös skulle det ligga när tillhands med ett: MEN HERREGUD MÄNNISKA.

 • @peter g. “‘tar ställning mot folket’ vilket gör att mina misstankar mot dig stärks. Oavsett orsak är du en oärlig sabotör.”.

  Mitt svar på ovanstående borde ju vara den tråd dör du avfärdar den simpla men naturliga förklaringen till unaboombarens dåd. Han hämnades på dem som spg till att en människa folket aldrig skulle få bli en jämlike med etablissemanget. Det i en värld som redan krossat många andra före honom, krossat vikänslan, freden och allas rätt till ett liv.

  Du är ohjälpligt förförd. Du märker inte ens dina steg när du sätter ner fötterna på fel ställe. Du är mycket intelligent men gör som alla vi andra misstag. Det gör jag också och om unabombaren tar du fatalt miste på det enkla temat. Förtrycket mot den lilla männniskan.

  Vackra föresatser är en sak. Att låta dem genomsyra sitt liv en förmån som kräver avslappning inte prestation..

  • Castoropollux
   Usa tackar dig nog för dina försök att rikta bort uppmärksamheten från ännu ett av deras falskflagg projekt och kanske tom helt fejkade terror.
   Den sf-författare jag nämnde lät väldigt skyldig och inblandad även i attentatsmetoderna och det misstänker jag är tecken på att attentaten var fejk. Det gör det mindre farligt för honom att låtsas vara den skyldige. Det går inte att lita på medias påståenden om vad som hänt och det går inte att lita på etablissemangets vittnen ty de kan ställa upp både för pengar och för att de ser det som vällovligt att dupera befolkningen ‘för deras eget bästa’.
   Teds profil är troligen helt fejkad. Han fick inte ens göra sitt anförande i rätten.
   Och som tidigare nämnt det var inget kontroversiellt i manifestet som motiverade uppståndelsen. Cia/FBI lyckas suggerera folk att se det som uppror bara pga myten om att en terrorist ville få ut det, med dessa filurer lyckas i st få ut en trivial kritik mot miljö och vänsteraktivister.

   • @ men herre gud peter g. Var inte hela rättegången ett falseflag projekt för att dölja det kusliga förtrycket. De grava orättvisorna. De fulla fängelserna, den fulla friheten, den onyktra sanningen, de förfelade skolorna, så länge ingen inte klev utanför sandlådan märktes inte maktens tentakler, mål och medel, men om, skar damoklessvärdet genom luften. .. Det vi fick se lite av på Lundsberg tex.. Mönstret är grövre i morden på två kvinnliga journalister, mordet på Palme, Bernt Karlsson, vars rättegångar strippades på fakta till förmån för fiktionen, otaliga skandalrättegångar och resningar med en utlösning ett korrupt rättsmaskineri inte vill se.. Som ett mandelbrotmönster går strukturen igen hur man än zoomar och fjärmar sig från objekten. Ändå var vi förskonade från mycket.

    Var inte tillika medieormen en björnkram för att dölja de snörräta linjerna mellan förtrycket och den förtryckte krossade? Vad du tillför är bara argument åt den större lögnen för att dölja den lilla men fatala sanningen. Den lilla tuvan som stjälper det stora lasset.. Ingen ska vakna, ingen ska känna ett nyp i armen, alla ska sova. Precis som R önskar sig ha sovit över sin egen författardebut.

    Hur ställer du dig till “dumbing down of America” or for whatever it takes for the rest of the world? Görare eller hörare?

    Vad gäller solens eller andra planeters struktur, funktion och plats bjuder tyvärr mytologin betydligt intressantare åskådningar, funktion och betydelser. Fördelen med det är att man kan sitta i sin favoritfåtölj, ligga i sin hammock, gunga och fundera utan att behöva ändra sig ideligen.. Bara växa i tillit över hur vist denna vår tillvaro ändå är inrättad och hur fantastisk rik den ändå är, men världens visa, kunde inte ge oss en riktig glödlampa ens… Men vi kunde få en med kvicksilver utan illröda varningstexter, dödskallar eller råd om avfallshantering i helkroppsskyddsdräkt och andningsmask…

    Vi sådde febertermometrar och skördade, andades in den nya lågenergin. Det var väl mest ett straff för att vi röstade bort en kungligt dryg förbrukare. Sedan kom höjda elpriser inte som ett brev på posten utan ett fax you. Varför skulle det inte gå irakt, irant åt helvete för oss, när vi inte spelar med? Ett lågintensivt krig mot miljövänner, fränder o medlöpare som de egentliga och fullkomliga fienderna mot den skenade utvecklingens vinstembargo.

    Energin ska verkligen bli en snara vi stryps i innan vi hostande, kippande ska ge med oss inför nya galenskaper.. En katastrof eller två och vi inser att vi riskerar fler om vi inte reparerar, vårt förtroende..

 • @Peter Grafström

  Jag upplever dig mer som en grindvakt än som någon ärlig sanningssökare. Jag har gått i söndagsskola så jag känner igen när någon försöker köra ned dogmer i halsen på mig. Du håller alltid på så vad du än diskuterar. Du är ytterst sällan intresserad av något som någon annan lyfter fram, du varken tittar på det eller kontrollerar det. Du bara kör på ditt race med teorier och uppfattningar du faktiskt fått utav någon annan. Hur fan kan du vara så säker på att de verkligen är korrekta? Har du själv kontrollerat dem, eller sväljer du dem bara för att de är välformulerade med några vidhängande eleganta ekvationer?

  Återigen: Har du ens titta på någon av de videor jag länkade till?

  • Sture B
   Du har alldele rätt, jag är en grindvakt mot ovetenskapligt nonsens i den mån jag anser mig ha ngt att tillföra. Och om du hade haft några kunskaper i ämnet så skulle du ha noterat ett uppenbart fel i min förklaring av hur Koronan värms. Jag påstod att elektroner accelereras av solens magnetfält. Det är emellertid elementärt att magnetfälts acceleration av elektroner är vinkelrätt mot hastigheten. Dvs hastigheten kan inte öka. Du märkte inte ens det trots att du pläderar för det elektriska universum.
   Och månlandningen var ingen bluff. Konspirationsteorierna om det har ‘debunkats’ sen många år. En del såna analyser finns kvar på archive.org men det är bortkastad tid att älta det. Det finns riktiga konspirationer tex de flesta terroristattacker är iscensatta av Usa Nato Gladio med hitan och ditan. Det är viktigt medan månlandningen är ett blindspår.
   Och det tekniskt naturvetenskapliga etablissemanget skiljer sig från det politiska därför att det finns tex innovativa militära tillämpningar som verkligen måste fungera om profiterna skall trilla in och såna forskare jobbar mycket självständigt. Så länge dom inte slår larm om något så har de rätt mycket frihet. Så är det inte inom politiskt associerade ämnen tex historia.
   Beträffande din trosföreställning det elektriska universum så har jag tidigare kollat den teorin och funnit den för dålig för att ägna tid åt. Som så ofta accepterar entusiasterna inte ens att man måste få det energimässigt att gå ihop. Då skippar jag resten. Och när jag nu kollade en debunkare på teorin så tar dom fö upp en tänkbar riktig förklaring på Koronauppvärmningen som bygger på nya observationer av att heta ‘plasma-fingrar’ stöts ut ur solen och upp till Koronan. Tidigare visste man inte att de var så heta.
   Men även om de inte hade den infon så är Solen så komplicerad inom ramen för konventionell teori att det vore väldigt förhastat att förkasta den vanliga teorin.

 • @Peter Grafström

  Du skrev: “När fossila bränslen tar slut kommer andra alternativ snabbt att komma i bruk och förfinas.”

  Vet du inte om att det var Rockefeller som såg till att olja klassificerades som ett fossilt bränsle? Det är ju lättare att hålla uppe priset på en ändlig “fossil” produkt än vad det är på en som blir till via en kontinuerlig abiotisk process. Var Rockefeller affärsmässigt eller vetenskapligt orienterad?

  Rockefeller, the “Fossil Fuel” hoax and Oil.

  • Rockefeller kan inte ändra på att solen är energikällan. Och växter fångar en ansenlig del. När man räknar på hur mycket totalt sen livets tillblivelse då döda växter kunde börja ansamlas får man rätt storleksordning på petroleumtillgången. Om man hävdar att den stora mängden upplommit på annat vis genom okända processer i underjorden har man att förklara var denna enorma energimängd kommer ifrån. Det kan inte företrädarna för den abiotiska teorin.

 • Måste bekänna en sak, har en fördom kvar och det är att de som själva kallar sig akademiker är dom mest värdelösa, okunniga och totalt odugliga till det mesta som angår den mänskliga ekvationen, har träffat måååånga under min vandring under chemtrailsmolnen och gissa vad, varenda gång så besannas denna fördom förutom ett undantag, ETT enda f*****g undantag och det var en kul en, äkta doktor, agronom mm Dr Wallach om mineraler och billigt piss.

  Peter G. om du backar lite från din spegel så kan du med lite tur, medvind och hemlängtan klura ut att det som moi skrev i förra inlägget var ett bifall till det som en av dina antagonister “castropollux” skrev med hänvisning till när med datum och klockslag, ta del av det Schauberger skriver och ge dig på en kommentar efteråt, förresten kör du en Tesla roadster själv, eller en Toyota Prius eller eller värnar du miljön genom att cykla till plantagen på ett fynd från loppis ?
  Har du under dagen hunnit med att avfärda Testastikamaskinen med dina termodynamiska illusioner, fatta följande: Bertan Ensten är väl solklart den individ som mot betalning hindrat utvecklingen på detta område typ 100 år pga. vissa kroknäsors monopol på propagandaverktyg som MSM, TV, radio mm och inte minst med ivrigt påhejande av majoritetens reservationslösa idoldyrkan.

  För all del, utnyttja tiden till orbajseri, då löser sig allting som kärringen sa när hon sket i vasken.

 • @Peter Grafström

  Har du ens ögnat igenom teorin om det elektriska-universum eller tittat på de videor jag länkade till? Den teorin förklarar universum långt mycket bättre än någon osynlig och omätbar materia, som endast är en matematisk fantasiprodukt.

  Teorin förklarar t.ex. att solen är en fokalpunkt för elektriciteten och då blir det mer lättförståeligt varför solens korona är varmare än ytan som i sin tur är varmare än fläckarna, som enligt den etablerade teorin ska representera kärnprocesserna i solens inre. Skulle den etablerade teorin vara korrekt borde det tvärtom vara ett varmare inre, svalare yta och en piss-ljummen korona.

  Är du kanske en av Georges Lemaîtres lärjungar?

  • Sture B
   Koronan blir hetare än solytan genom att de kraftiga magnetfälten accelerar elektronerna till höga hastigheter i den tunna gasen. På ytan kolliderar elektronerna snabbt och är därför samma temp som bestäms av Solens strålningsbalans. Konventionell teori förklarar detta och därför är det argument du anför inte hållbart. Då ifrågasätter man även resten av teorin.
   Att Solen är en fokalpunkt för elektrisk kraftverkan följer av den konventionella teorin iom att Solen är elektriskt laddad genom att Koronan kokar bort elektroner. Inte heller det är alltså något hållbart argument.
   Mörk materia(som jag aldrig har gillat och som jag precis som du önskar att jag kunde bortförklara) upptäcktes för länge sedan av astronomer som studerade stjärnhopar. Först trodde de att gravitationsteorin var fel och prövade andra avståndsberoenden än 1/r^2 men fann märkligt nog att 1/r^2 trots allt stämde bäst. De var alltså inte främmande för att ifrågasätta etablerad teori men kunde avföra det efter att ha prövat alternativ.Resonemanget byggde på statistiska samband mellan potentiell och kinetisk energi och är för krångligt att gå in på. Givetvis fanns det osäkerheter men det är ändå slående att inte avståndsberoendet kunde hjälpa anpassningen av data så att konventionell teori kunde undermineras.
   Det argumentet förändras inte om man antar existensen av en hypotetisk skalär potential som ersättning för gravitationsteorin.Det är ju annars den mest lockande sidan med en helt elektromagnetisk teori

  • Castoropollux och Janne D
   Ni verkar vara sura båda två och har inte mycket att komma med beträffande teknologi. Jag är ofta väldigt kritisk mot etablissemanget men det finns inget skäl att hjälpa folk att sprida vanföreställningar bara för att de också vänder sig mot något etablissemang.
   Einstein har inte hindrat ngn utveckling. De övriga susade förbi honom på 20-talet.
   Janne jag har inte ens kedja på min cykel. Väntar på ett kedjelås från ebay av ren snålhet.

 • Just detta ovanstående exempel är grundat på storleksförhållande i den fotovoltaiska effekten för vilken Albert Einstein fick Nobelpriset drygt 100 år sedan. Fotonen, tuggummit ska alltså fås att snurra runt i solcellens material så man kan plocka den på rörelseenergin i dess moment. Alla energikällor fungerar efter samma princip, gas, vätska eller fast materia och det gäller alltid att hitta resonansen i rätt dimension för utväxling. John Searls magnetmotor finns ju sedan många decennier, Rossis E-cat sedan ett par år. De nya vätske- och gasbaserade motorerna i all ära, men solcellsenergin är redan här. Politiker på klimatmötet om knappt 15 dagar borde ta av sej nattmössorna snart. Annars gör de sej själva helt överflödiga.
  http://www.pv-tech.org/interviews/cop21-why-world-leaders-need-to-wake-up-to-the-solar-revolution-going-on-un
  Tittar man på till exempel wikipedia om just solcellen hamnar man i tur och ordning i ämnen som fotoelektriska effekten, elektroner, fotoner, elektricitet, kvantmekanik, elektrokemi och till sist själva solcellens funktion. Mycket komplicerade förklaringar som mest förvirrar i och med att kausala samband saknas. Ofta har man kommit fram till samma slutsatser från olika håll utan att tyvärr komma överens om terminologi och så har det rullat på i hundra år, blandat med smärre räknefel. Energiindustrins ekonomer har givetvis tackat och tagit emot och nu vill man inte släppa guldkalven.

 • @esamawuta

  Om din kommentar delvis var riktad mot mig så delar jag din uppfattning om den akademiska korvstoppningen, men energiutvinning är inte riktigt mitt område. Jag ville bara sätta fingret på att om vår uppfattning om universums uppkomst och dess mekanismer är en prästserverad saga, så faller ju de flesta andra av “våra” teorier som ett korthus. I ljuset av detta var min kommentar om “satelliter, partikelacceleratorer och annan mångmiljon/miljard-utrustning” mer retorik än vetenskap. 🙂

  Tidigare hade jag en naiv tilltro till den “rena” vetenskapen, obefläckad av alla de mänskliga fel och brister som besudlar hela den övriga tillvaron, men då jag blivit mycket äldre och lite lite visare vet jag bättre.

 • Man behöver inte en massa dyra apparater för att visa på att vi inte tar ut den naturliga energin utan går över ån efter vatten, bara lite sunt förnuft. Föreställ dej att du tar bussen från a till b. Innan du går in och sätter dej så sätter du fast ditt väl urtuggade tuggummi på bussens fälg. Nu när bussen går på sin 100-milafärd så far tuggummit runt på fälgen där ute. Det innebär faktiskt att en hel del rörelseenergi bildas utan att bussen drar mera diesel. Du kan till och med sätta på en blytyngd där utan att det märks men låt oss hålla oss till tuggummit för att förstå dimensionen. Det är alltså hela tiden fråga om olika dimensioner av befintlig energi. När en elmotor eller turbin jobbar tar vi idag ut enbart den nedgående energin av tuggummit och låter den uppåtgående kraften neutralisera denna. Kopplar man en retur som i den indiska Tewari eller brasilianska Keppekonstruktionen får man skjuts även av den uppåtgående kraften. I alla kemisk-tekniska lösningar som i von Platens kylskåp försöker man att även ta ut den horisontella rörelseenergin. Detta får man via olika kombinationer genom att få ett resonansförhållande från vår makromiljö till den nivå där man ska ta ut energi. I vår sfäriska verklighet snurrar det nämligen åt alla håll så det är ingen lätt uppgift. I den akademiska utbildningen och forskningen skär man upp kunskaperna i olika tårtbitar som serveras på de skilda utbildningarna så någon officiellt accepterad helhetsbild går aldrig att få trots doktorsexamina eller andra gratifikationer. Skolsystemet som sådant är byggt för korvstoppning som ju behövs för grundläggande kunskaper men som senare blir hjärntvätt. Idag styrs allt av ekonomer så den basala teknikutvecklingen går mer eller mindre på tomgång eftersom huvuduppgiften är att skapa underlag för kunna skicka en räkning till kunder. Allt man gör är att forska på lönsammare applikationer av befintlig teknik vilket förr eller senare gör att det hela går rätt in i väggen.

  • esawuta
   Dina utläggningar är någon sorts fri vers utan vetenskapligt innehåll. Har svårt att tro att det är allvarligt menat.
   Sture B
   Mörk materia: poängen är ju att den inte växelverkar elektromagnetiskt enligt etablissemanget. Därför spekulerar dom om nya hittills obevisade materieformer som vxv gravitativt men inte elektromagnetiskt. Och det räcker inte att ett plasma har liknande form. Elektrisk laddning har ingen motsvarighet i gravitation. Det är ingen svårighet att separera ut vad som är Solens gravitation och dess elektriska laddning, trots att båda krafterna har samma avståndsberoende 1/r^2. För den elektriska skärmas kraften av genom att ett moln av motsatt laddning omger Solen medan så ej sker för gravitation. Annars hade nästan hela solen kokat bort på några sekunder.
   Janne D: “castropollux says” – är det nytt alias?
   10kW el/liter bensin: antagligen menar du kWh . Jag har inte sagt ngt som motverkar uppfinnare. De sysslar med verkligheten om de är seriösa och är därför underkastade naturlagarna. Dessa naturlagar har möjliggjort uppkomsten effektiv av energilagring i form av kolväteföreningar som bensin och diesel. Verkligheten innehåller ekonomiska realiteter, effektivitet, jämförelser mellan alternativ. Bränslecellsforskning pågår ju sen länge liksom försök med elektriska system. Men hittills är det dyrare. När fossila bränslen tar slut kommer andra alternativ snabbt att komma i bruk och förfinas. Men det är inte säkert att de blir lika effektiva ändå. Kanske kommer de att ersätta petroleum med något som kommer mer direkt från nya typer av växter eller hybrider mellan växter och artificiella system. Fotosyntes är ju effektivt och producerar redan andra kolväten.

 • castoropollux says:
  16 Nov, 2015 at 17:21
  Huvet på spiken CP, He he, som så oftast i denna typ av trådar så förbrukar självutnämda experter merparten av syret och därmed hindrar energibrasan att ta sig ordentligt.

  40 kommentarer i denna tråd om ” vatten” och ingen nämner den man som PRAKTISKT tillverkat vätgas och kört sin sketna SAAB i många år kring Härnösand, träffade denne man i Göteborg på en vätgasmässa, samt talat med honom i telefon om detta ämne, det var inte en vacker berättelse att ta del av, inget fel på tekniken i PRAKTIKEN men dåtidens Peter Grafströms gjorde ett formidabelt jobb med att sätta käppar i hjulen på denne mans SAAB.

  Strax innan Utöya så var det klart att sträckan Oslo-Bergen skulle vara fullt utbyggd med vätgasinfrastruktur för bilister sen NADA, strax före Islands lilla “banktumult” så deklarerade Islänningarna att de SKULLE bli det första land att köra rubbet på vätgas, bilar, fiskeflottan, uppvärmning mm, finns det att beskåda i denna tråd eller i MSM ?

  Olof Tegström hette denne intressante kämpe som numera inte har användning för konstlad energi för att ta sig fram Hehe.

  Kära vänner, nästa praktiker som inte nämns förrän nu har en HEL del att förmedla, Victor Schauberger om både det ena å det andra, läs boken av Olof Alexandersson ( det levande vattnet ) om denne VS och hans insikter.

  Annat praktiskt exempel på tillgänglig energi som hotats till tystnad är testastikamaskinen hos mathernitagänget som totalt sket i termodynamikens irrläror och helt sonika utvecklade en bordsplacerad mojäng under c:a 10 år som dagligen levererar c:a 3kw beroende på luftfuktigheten.

  Men viktigast av allt är denna fråga : varför behöver vi all denna energi ? är det en naturlag att förstöra naturen vi är beroende av för att ineffektivt flytta arslet i 1,5 ton skrot istället för att använda hjärnan och använda apostlahästarna till dagliga transporter och segelbåtar för längre utflykter.

  Visst, visst Grafström, det går åt 10kw el för att göra vätgas motsvarande 1 lit, bensin, men Islänningarna har ju en fin källa till detta och även våra Norska vänner, men som Castropollux nämner så är plantageägarna inte det minsta intresserade av att
  detta ska ut i ljuset, fakta kvarstår att oavsett drivmedel så gräver vi raskt vidare på vår egen kollektiva grav genom att som tättingar virra runt i plåtlådor av alla de slag som drivs av en EXPLOSIONS motor från 1800 kallt för att dagligen ta oss till plantagen på egen bekostnad, nu snackar vi kognitiv dissonans när den är som bäst.

  Det LEVANDE vattnet, den röda tråd som förbinder allt i vår lilla gemensamma och helt fantastiska värld, kanske vi skulle sluta med att skita i detta fantastiska medium och göra som katter och andra intelligenta varelser, kompostera skiten istället.

  Lev väl alla.

  • @Ruben. Rycket i sidled just centimetern ovan golv, motsvara vad gaffeltruckens lyftanordning orsakar när tyngdpunkten återställs till den korrekta lodlinjen. Med långa gafflar blir minsta avvikelse från den korrekta lodlinjen extra tydligt. Om gud lyfte denne Nepal, Kines (?) från golvet skulle det inte se så mekaniskt ut. En sak ska vi vara klara över trots Kinas framgångar, ockupationer som imponerar på peter g, så inte vill de ha munkar som får folk att intressera sig för annat än framgångens lyft och taktförskjutningar.

   Det är ju trots allt kamerans närvaro och vinkel som enklare kunnat avslöja hur lyftet går till. Distansen är illusionisten trick.

 • Angående energi så såg jag ett par intressanta videos om teorin om det elektriska-universum, där någon som kallar sig David LaPoint experimenterar med plasma i magnetfält i vakuum. Han, och flera andra, hävdar att dessa experiment är uppskalningsbara. Formen på plasman i experimenten har precis samma form som många galaxer och nebulosor i universum. Teorin om det elektriska-universum förklarar vårt universum utan påfund som mörkmateria och mörkenergi.

  “The Primer Fields”
  https://www.youtube.com/channel/UCAB0-C-aaTy1wCMbCFlhHmQ

  Sen finns det en video som med dessa små uppskalningsbara experiment visar att raviner och andra formationer på planeten Mars troligtvis härrör från kosmiska urladdningar av något slag.

  “Episode 2 Symbols of an Alien Sky: The Lightning Scarred Planet, Mars”
  https://www.youtube.com/watch?v=tRV1e5_tB6Y

  Där det finne magnetfält finns det ström som med vår planet t.ex. och det kan ju vara en delförklaring till Teslas förmåga att utvinna elektricitet ur ingenting.

  Det är intressanta teorier och de är minst lika gångbara som så många andra “etablerade teorier”. Om man tar big-bang som exempel så myntades den teorin av den katolske prästen Georges Lemaître och man bör fråga sig om det var vetenskapligt eller religiöst betingat. https://en.wikipedia.org/wiki/Georges_Lema%C3%AEtre

  Om big-bang eventuellt är en lögn med religiösa motiv kan man undra hur mycket mer av fysiken som är påhittad. Men det kan vara svårt att motbevisa mycket av den etablerade fysiken utan egna satelliter, partikelacceleratorer och annan mångmiljon/miljard-utrustning.

 • Den springande punkten är att tillvaron är stabil utom för vanliga kända typer av energiöverskott.”  För några hundra år sedan beslutades att vi skulle leva i ett sådant stabilt universum.  Detta var ett filosofiskt beslut, och detta filosofiska beslut styr helt uppenbart fortfarande ‘vad som får lov att finnas’.  Jag hävdar alls inte att det är så kallad nollpunktenergi som är denna frifältsenergi, jag tog bara det som ‘ankare’ för att peka på det förhållandet att när ej de teorietiska hindren finns så är det endast de praktiska kvar.  Vilket jag förut uttryckte med orden “Detta innebär endast en utmaning att skapa ‘onormala’ förhållanden“.

  • Lege
   Jag gav exempel på ett sorts ‘hav av energi’ – som inte går att utvinna.
   Ett annat exempel som verkligen innebär att det finns ett hav av tillgänglig energi:
   Kärnenergin i alla atomer utom järn är i princip tillgänglig men inte vid normala temperaturer.
   Enda praktiska möjligheten är att arrangera en stjärna som experimentugn och det är ju inte särskilt meningsfyllt eftersom redan stjärnans vanliga funktion är som energikälla.
   Det du söker är en sorts perpetuum mobile. Lycka till.
   Castro
   Visst är jag enbart löjlig. Se där, du kan ju förolämpa även på ett opretentiöst sätt.

 • Peter Grafström säger att Overunity inte betyder det som entusiasterna tror.  Jag kan i så fall inte ingå i hans kategori ‘entusiasterna’ eftersom jag i åtminstonde sju år har varit övertydlig med att man naturligtvis aldrig totalt sett kan få mer energi ut än in, utan att (det ekonomiska begreppet) Fri energi endast handlar om att ta tillvara den oändliga energi som översvämmar universum, utan att själv behöva tillföra den.  Jag nämnde redan 2008 att detta t.ex. kallas “det underliggande fältet”.  (Nu menar jag inte att du Peter ska gå i polemik mot annat på länken nyss, den gavs endast som bevis för att jag alltid har varit konsekvent på denna punkt.)

  Blockerar man sig intellektuellt i den meningen att svar ska ses i makronivån, då lär man få svårt att laborera med parametrarna för vad materia är; resonansfenomen i flera rotationer, m.m..  Det är ingen nyhet att laddningskanalisering sker i atomkärnan (Robert Hofstadters Nobelpris 1961), eller för den delen att inga slutna system existerar (Lee och Yangs Nobelpris 1957 för att ha förutsagt bruten symmetri, vilket kort därefter bevisades).

  Jag föreslog på den sista länken att det semantiska och retoriska problemet med så kallad fri energi skulle kunna lösas genom att istället kalla den något i stil med “frifältsenergi”, för att indikera att den tas från ett fält vi har fri tillgång till.

  Nollpunktsenergi kan normalt inte utvinnas.”  Detta innebär endast en utmaning att skapa ‘onormala’ förhållanden.  🙂

  • Lege
   Den springande punkten är att tillvaron är stabil utom för vanliga kända typer av energiöverskott. Om det funnes ett oändligt hav av tillgängligt energiöverskott skulle universum vara instabilt. Nollpunktenergi är dels en matematisk teknikalitet från den harmoniska oscillatormodell som används för kvantfältet och där uppkommer pga kvantteorin en lägsta energi av ett halvt kvantum. Den tänkes finnes överallt i vakum. Det brukar förknippas med spontan emission dvs vakumet antas vid materia i förekommande fall kunna stimulera en exiterad elektronnivå att avge ett kvantum men ingen energi utvinns från det som tänkes stimulera händelsen. Det är som att vakum katalyserar ett vanligt materiellt system att avge vanlig tillgänglig energi.
   Dels är det en fråga om slumpmässiga fluktuationer. Vakumet tänkes fluktuera slumpmässigt i mikroskalan, men slumpen går inte att förutsäga annars vore det inte slump. Därför kan man inte justera in sig i fas och utvinna energi.
   Det du säger om rotationer ändrar bara detaljer i ekvationerna men fortfarande gäller de vanliga naturlagarna. Shauberger hade fel om nya energimetoder som strider mot etablerade naturlagar men rätt om att vattendrag blir renare om de får slingra sig naturligt. Så originella tänkare kan bidra med nyttig info även om det inte strider mot några etablerade naturlagar.

 • Är säker på att det finns fri lunch. Vi är mycket nära att bli serverade det. Nollpunktsenergi är ett myntat begrepp som är fullt logiskt. Listan är lång på forskning och utveckling av detta. Vi är alla en del av en högre dimension och kan livet få energi för att existerar från den dimensionen så kan också vi utvinna energi ur samma källa.

  Apropå energi ur vatten https://youtu.be/tBm8ogwnpG0

 • Dessa dumheter är inget att ägna uppmärksamhet. Men jag gjorde en sökning på “overunity” och fann att det finns massvis av apparater, vars påhittare hävdar att de avger mer energi än de tar emot. Några har avslöjats som bluff, andra som missförstånd eller felmätning, men det tycks finnas några som inte kunnat tillbakavisas. Då frågar man sig varför inte deras skapare lanserar dem i praktiskt användbara tillämpningar. Det enda jag hört om i den vägen var en brandstation som värmde sitt duschvatten med Stanley Meyers system.

  Men trots detta kan jag ändå inte värja mig för tanken att det här kan finnas energiformer som ännu inte upptäckts, fastän vi kan uppleva deras verkningar.

 • Ingen ska försöka rubba dina små cirklar Peter Grafström.. Det är att förvåna att du inte ser slaveriets grundregel att tränga in mänskligheten så att den absolut inte kan agera självständigt. Till och med försörja sig själv.

  oljekatastroferna ser ut som riktiga tillfällen att förstöra fiske och egenförsörjning, krigen i olika kläder ser iaf ut som de förgör varenda tanke på självförsörjning, självbestämmande och ekologi.

  “Who killed the electric car ?” Peter Grafström?

  Har någon kapat ditt konto?

  Själv är ju min blygsamma erfarenhet givetvis inte imponerande på dig som den marsfarare du vill framstå som. Tillbakakommen före alla andra och allt. Det är fascinerande att driva en trefasmotor med blott en fas och några kondensatorer… Det med en teknik som inte ens är i framkanten.. Vad har du själv pysslat med?

  Att sedan med några enkla knep göra den till en generator blott några hundra watt under sin märkeffekt garanterar att det går att komma långt med befintlig teknik. Kunde jag så utbildade jag mig gärna, men det är ju förkrossande hur du bestämmer vad som fungerar och inte. Presentera gärna några av dina uppfinningar.. Du vet ju ändå vad som fungerar!

  Dessutom representera fysiken inte större betänkligheter än vad psykiatrin och läkemedelsindustrin “lyckats” göra lönsamt under snart ett århundrade. Att sedan krigsindustrin försvinner i ridåer av blod, rök, oljud och skam kanske gör en stor del av mänskligheten både döva, blinda och rädda för vad som sker. Alfa o Omega i reptilens skinn kan bara bjuda destruktivitet som crescendo på det som är deras enda början och slut. Mot det stå givetvis universums löften betydligt ljusstarkare och trygga. Dessutom gratis. 🙂

  Vem uppfann slaveriet ? Vem gjorde mänskligheten till medlet? Vem värnade kunskapen, kontrollen och makten? “Överheten bär inte svärdet förgäves” De vill onekligen få oss att tro att de fått det och makten av gud..

  • Castropollux
   Du är en sorgsen och lite bitter poetnatur. Who killed the electric car? Kostnader. Tesla-bilen kanske blir mycket billigare, då slår den igenom om Litiumet räcker. Men bensin har unikt hög energitäthet bland kemiska bränslen.
   Någon kanske utvecklar motorer genom att härma livet. Isf måste man tanka oftare men eftersom muskler kan matas med sånt som växer så skulle det kunna vara en ‘grön’ lösning. Bilar som stannar och fyller på med biologiskt bränsle. Någon kanske invänder att det redan finns hästar. Men jag tänkte mig högre hastighet och lastförmåga och fruktsocker snarare än hö. Om man utgår från biologiska muskler och producerar en delmängd av ett biologiskt kretslopp kan man kombinera bilhöljet med en sorts sf-monster utan avancerat centralt nervsystem. Aggregat av muskelceller med ngn form av blodomlopp.
   Eftersom du ofta använder förringande omdömen finner jag ingen anledning att svara på dina personliga frågor. Men jag är grundligt skolad.
   Pål Bergström
   Nollpunktsenergi kan normalt inte utvinnas. Kvantmekaniken förstås så att energi utvinns som SKILLNADER mellan energinivåer. Det finns ingen nivå under nollnivån.
   Om man litar på Diracs elektronteori finns det ett hav av negativa energinivåer som är fyllda och därför inte kan tjäna som en tillgänglig undre nivå. Vid extremt höga temperaturer börjar det röra lite på sig så att en del nivåer blir frilagda. Det kanske innebär att energinivåer som normalt inte har någon lägre nivå sporadiskt kan avge energi.
   Vakumet är då inte längre transparent utan mer som ett plasma i en kärnexplosion. Och då har redan mer energi tillförts än som kan utvinnas.
   Din fria lunch jäckar dig.
   Piltson
   Även om det finns ännu ej upptäckta energiformer som går att utvinna vid normala temperaturer så visar erfarenheten att Universum är stabilt och följer envist de etablerade naturlagarna. Den fria lunchen innebär instabilitet. Spontana bränder och explosioner eller annan energiavgivning. Allt med energiöverskott förgås.

   • @Peter G.
    “bensin har unikt hög energitäthet bland kemiska bränslen.” Med 40 % verkningsgrad för bensinmotorn verkar inte effektivitet vara dess främsta egenskap utan större konsumtion. Det har väl med vinstintresset att göra Peter!

    Med små smala vingar måste motorerna arbeta än mer på flygplanen. Med smala begränsade vingar på vindkraftverken blir de inte så effektiva. Med fler vingar, större yta, skulle de gå saktare, mindre oljud, mindre slitage, mindre skada. Med fjäderbelastade vingar behövdes ingen dyr komplicerad hydraulik, de kunde vika undan, vrida sig undan av trycket. Nu stå de stilla i hård blåst och storm?? Med en hylsa runt bladens ytterkant skulle effekten öka avsevärt. Sätter man en hylsa runt en båtmotorspropeller ökar effekten tillräckligt för att konceptet borde provas och använts i 50 år redan. Nu är det inte så. För hur mycket energi har skickats i periferin i onödan? Visst hjälper väl skickliga slipningar en bit på the long and winding road, men aldrig så långt och dessa hittar man blott på racerbåtar.

    Om du ska läsa någon ska du inte försöka vara mer oförskämd. Det säger ju mer om varför du tar ställning mot folket hela tiden. Att du inte ser skillnad på nedsättande och nedvärderande utan värdesätter det som instrument avslöjar kanske mer om dig än om mig. Jag har en smula kärlek till både mekanik och elektronik. Varför ska det var så skamligt eller lågt.. Jag är inte så sugen på skryt i vida rymden..

    I denna värld som du själv konstaterar bedräglig om än med märkliga omskrivningar och absolut inte till fördel för vänstern, så saknar jag sterlingmotorn som effektiv energikälla och alternativ. Vi vet att glödlampans förträfflighet förstördes och gjordes till masstillverkning istället för att bli en hållbar produkt. Sopbergets skapare är de som slår sig på bröstet för vår utveckling.

    Vad gäller Stirlingmotorn fanns ju länge en i Tyskland, som tillsats till husets värmepanna, som kunde producera el på den redan befintliga alstrade värmen. Var är den Peter? Står den i samma garage som “the electric car” upplyst av en lampa som inte kan tillverkas?

    Såå Teslas arbete utsattes inte för sabotage för att han ville göra energi gratis och till var mans egendom och möjlighet? De som vill regera universum lagar och tjäna mest på att begränsa dem har onekligen fångat ditt intresse att leka med deras snäva ringar. Varför då?

    • Castro
     Tillämpar du den gyllene regeln i st för att sprida små bittra tjuvnyp omkring dig så blir du bättre bemött. Du kommer nu dessutom med ett fult påhopp om att jag ‘tar ställning mot folket’ vilket gör att mina misstankar mot dig stärks. Oavsett orsak är du en oärlig sabotör.

     Hög energitäthet gör att bränslets vikt inte tynger ner fordonet lika mycket.
     Muskler har nog bra verkningsgrad men det krävs väldigt mycket hö så om en häst skulle bära med sig bränsle för en 50 mils resa … inte effektivt
     Om hästen istället åt endast den energirika slutprodukten socker som matsmältningen ger vore lasten mer hanterlig. Men bensin har ännu högre energitäthet än socker. Anledningen att naturen inte använder bensin är nog eldfaran. Under evolutionens gång har det kanske kommit fram organismer som utnyttjar farligare bränsletyper men blivit utslagna i konkurrensen av dem som kör med säkrare varianter.
     Kineserna har utvecklat vindkraftpropellrar som snurrar i ett horisontellt plan. Men alla typer du nämner är nog optimerade. Energin beror ju av snurrans hastighet och den begränsas av vinden. Om du har större propellerarea uppnår snurran snabbare maxvärdet men sen är det ingen fördel och då blir den tyngre så att det blir mer friktionsförluster. Turbulens komplicerar analysen av optimal vingform men de har nog försökt optimera.
     Glödlampans masstillverkning i Sverige var ett bra exempel på konsumentkooperativets kamp mot de privata monopolens ockerpriser. Mer sånt behövs och inte minst i bankvärlden.
     Nej Tesla saboterades inte beträffande någon fri energi däremot beträffande Teslas verkliga uppfinningar som ju blev succe och användes överallt.
     Stirlingmotorn lär vara dyr i tillverkning pga tekniskt mer krävande förhållanden.
     De modernaste bilmotorerna lär ha upp till 50% verkningsgrad. Med högre bränslepriser kanske Stirling konkurrerar.

     • För att kalla mig Castro med allt vad det innebär så tycker jag du pinkar en småfascistik stråle. Kan du inte läsa Castor och/eller Pollux = tvillingstjärnorna, är risken stor att du begår fatala misstag när du bedriver dina rymdexperiment.

      Du adderar lågvattenkomik till din retorik med att måla mig som bitter.

   • @Sture B. Bra att du bekräftar allt jag kan ana om ett inskränkt sinne. Jag kan ju inte vara kommunistkrabat som troende på gud, men det kvittar ju dig. Du vill ju bara hänga folk i första bästa stolpe.. Hade du varit klok hade du ju förnekat din pöbelmentalitet. Du är nog bra inbillningsbenägen. Sanningen slåss inte ens.

    FRA behöver du ju inte frukta. Du jobbar ju med ditt grumliga kommunisthat åt just dessa krafter. Det är inte smittsamt att kolla mina länkar om Debs, Long eller läsa bibeln med öppna ögon, men som sagt är du rädd för att sanningen kommer tvinga dig förändras, ska du givetvis bli kvar i ditt mörker.. I am done with you.

 • Principen i von Platens kylskåp är just spinnet och resonansen i materia ner till de allra minsta nivåerna. Energiindustrin har tabubelagt offentliggöranden om energiframsteg och att helt förlita sej på godkända dokument från kontrollerade universitet är som att kolla med DN om redaktionens uppfattning av internationell politik. Alla dessa har betalt för vad de gör. Här en intressant länk till https://www.washingtonpost.com/national/health-science/making-steam-without-boiling-water-thanks-to-nanoparticles/2012/11/19/3d98c4d6-3264-11e2-9cfa-e41bac906cc9_story.html

 • Just kylskåpet är ett perfekt exempel på hur man uppnår OU, overunity dvs man får ut mera energi än man tillför. Baltzar von Platen var nog själv på det klara med hur det fungerade. (snip från http://rexresearch.com).

  
  Canberra Times , May 7, 1975

  A Radical New Thermal Engine

  A Swedish scientist has revived a centuries-old controversy with contentions that he has discovered the theoretical basis for a perpetual-motion machine.

  Most foreign scientists dismiss the notion of such a device as contravening fundamental laws of thermodynamics, but the Swedish claim has created much excitement among scientific circles in Stockholm.

  The man making the claim is Professor Baltzar von Platen, 77, regarded in Sweden as the inventor of the modern refrigerator and the first person to produce synthetic diamonds.

  His theories involve the production of energy through a complex process involving air, ammonia, and salt in an apparatus rotating at very high speed, but scientific sources said the system was difficult to explain in layman’s language.

  Professor von Platen has said in newspaper interviews that unless his ideas are invalidated by some natural law, the energy could be harnessed to run cars, warm houses, or power aircraft. He is expected to file a patent application soon and the secretary of the Royal Academy of Science, Professor Sam Nilsson, said he had gone through the 50-page documents and could find no basic flaw. He said the theory put Professor von  Platen in a class with Thomas Edison, who perfected the electric light bulb, and Marconi, who developed the modern radio.

  But other scientists were more skeptical. One physicist said the theory ran counter to all known laws.

  “There is only a limited amount of energy around, if you use energy up and don’t replace it, you run out”, he said.

  The physicist was asked if it was possible that Professor von Platen had hit upon an entirely new law  of thermodynamics  that could explain his ideas.

  “Every day there are millions of processes going on and they all obey the laws as we know them”, he said.

  At the heart of Professor von Platen’s idea is a spontaneous heating process which is continuous.

  It begins with the air-water-ammonia process in the centrifuge. As it spins faster and  faster, the pressure at the  extremities increases up to 1,000 times that of the atmosphere (14.7 x 1000 = 14,700 PSI), generating heat which could be used to drive a turbine.

  Professor Sven Brohult, director of the National Academy of Engineering Sciences, said that even if the theory was only partly correct, the practical applications could be enormous.

  Vangard Note — We understand that heat pumps are routinely claimed to have excess energy outputs in the range of 2 to 5 times what it take to operate the heat pump. An engineer we met here in Dallas named Mike Eskely also claimed to have a turbine which generated overunity by high velocity rotation of gases. Although we never saw a  working model, he is convinced he is onto something  and has over 50 patents to his name. Mr. Eskely told us that in Texas, there were laws that protected the power companies from having to purchase energy that was not produced using “acceptable” co-generation sources.

  One of the methods that is forbidden is HEAT PUMPS. If you try to sell your excess power (generated through a Heat  Pump  cogenerator) back to the power company, they are NOT REQUIRED to buy it. As we understand it, they ARE REQUIRED  to  purchase excess power generated from Solar, Wind, Fossil Fuel, Geothermal or Hydro co-generated systems.

  We would greatly appreciate further information relating to this subject, especially details of Professor von Platen’s work.

  • esamawuta
   Overunity betyder inte det som entusiasterna tror. Det finns en energireservoar, tex jordvärme och den styrs medelst en mindre energimängd. En strömbrytare är ett mer prosaiskt exempel på att en stor energimängd styrs av en liten. Eftersom termodynamik begränsas av fixa naturlagar är styrningen beroende av yttre parametrar, låga och höga temperaturnivåer och geometri map förluster så det är mer komplicerat än en strömbrytare.
   Och påståenden om att (fysikaliskt omöjliga) nya energikällor döljs av eliterna är bara fantasier.

  • Lege
   Termodynamik för kopplade system av obegränsad storlek går att analysera helt analogt.
   Termen öppet innebär ju bara att man inte angivit omgivningens egenskaper.
   Jorden är ju ett öppet system men genom gravitationen förhindras det att expandera.
   Gravitationen ändrar parametervärdena i de berörda termodynamiska sambanden.
   Öppna system utan en sån återhållande kraft är ju inte beständiga men följer likväl termodynamikens lagar. Det handlar hela tiden om stora antal slumpvis rörliga partiklar.
   Och slumpen har en känd matematik. von Platen som var en uppfinnare och konstruerade kylskåp kunde termodynamik. Men han hoppades att det fanns ngt sätt att kringgå. Jan Hult på Chalmers visade att von Platen närt förhoppningar till beräkningar som utgick från de förenklade formler som finns i läroböcker men som inte är korrekta för de fall von Platen analyserade.

 • Fördömt.  Jag har kodat länken korrekt, testade den innan jag la in den, men NewsVoice’s kommentarsprogramvara skriver om den så den blir felaktig.  Det går alltså inte att skriva in rätt länk här.  Klicka istället den ovan, och lägg sedan manuellt till en “.” till länken.

 • Solvay S.A.?  Ska det inte vara industrialisten Ernest Solvay, grundare av the Solvay Business School (1903) samt den som skapade en serie fysikkonferenser kända som the Solvay Conferences vars deltagare inkluderade Max Planck, Ernest Rutherford, Maria Sklodowska-Curie, Henri Poincaré, och (då endast 32 år gamla) Albert Einstein?  Vid en senare konferens även med Niels Bohr, Werner Heisenberg, Max Born, och Erwin Schrödinger.  (Engelska Wikipedia-sidan för Ernest Solvay.)  Den första konferensen var 1911 Conseil Solvay.  Se även “Solvay Conference” på Wikipedia.

 • Peter Grafström,
  kanske vi kan tumma på tanken att det överhuvud taget finns allmängiltiga “naturlagar“?

  Varje just gällande “paradigm“ kan ses som en tolkningsmodell, snarare än en ovedersäglig beskrivning av hur verkligheten hänger ihop. Den nuvarande har varit mycket effektiv i praktiken men innehåller diverse självmotsägelser, se t.ex. här:

  http://www.commonsensescience.org/contradictions.html

  Och så har vi dessa oförklarbara anomalier – iakttagelser som i princip inte är möjliga men ändå tycks ovedersägliga. Om nu Stanley Meyer verkligen byggde och patenterade system som avgav mera “energi“ än de tog emot, så är det värt uppmärksamhet och funderingar bortom gällande paradigm. Kanske själva begreppet “energi“ kan ses som ett tolkningsfenomen.

  Det finns diverse andra oförklarade iakttagelser – synkronicitet, telepati, Backstereffekten, etc – som bara förnekas eftersom de inte inte kan förklaras under gällande modell. Anomalier har alltid förekommit. För fyrahundra år sedan vara det planetrörelser. För hundra år sedan var det den slumpstyrda partikelfysiken, som Einstein inte ville gå med på.

  • Piltson
   Nej det är ren matematik bakom termodynamikens 2:a. Hys inget hopp om att tumma på den.
   Fysiklagarna är väl underbyggda empiriskt. Mycket av det som tycks strida mot dem i lekmän och entusiasters ögon beror på otillräckliga eller felaktiga data. Eller att man inte förstår att tillämpa kända naturlagar.
   Och det är alltså inte tolkningar i bemärkelsen att kopplingen teori – experiment är oklar. När det talas om tolkningar tex beträffande kvanteorin, menas vanligen sånt som inte får mätbara konsekvenser och därför inte bevisar eller motbevisar ngt konkret.
   Anomalier som inte går att förklara kan leda till att naturlagar behöver generaliseras, men inte så att det som tidigare var väl underbyggt plötsligt överges. Energiprincipen och den överallt observerade stabiliteten i energiomvandlingar hos universum står sig.
   Ruben
   Nej man bör absolut inte släppa in förutsättningslösa inställningar utan förutsättningen bör alltid vara att det skall gå att underbygga påståenden med upprepningsbara experiment som ger signifikanta resultat. Det är vanligen där det haltar med entusiasters ideer när de ifrågasätter de under stora ansträngningar uppnådda framstegen inom naturvetenskapen.
   En viss tröghet mot att genast acceptera nya ‘vilda’ ideer är bra. På Bell Labs lyckades en bedragare göra karriär en tid genom att bluffa om supraledning av sensationellt slag.
   Det exemplet visar att etablissemanget ändå vågar chansa med osäkra kort ibland.
   Och det övriga du säger fungerar nog redan när det är en bra ide. Underskatta inte investerares intelligens. De är snarare aningen för riskbenägna. Och Tusk tex har ju chansat på att miljörörelsens irrationella bedömningar skall fortsätta öva inflytsnde eftersom eliterna vill ta stryptag på Kina och Indien och därför vill begränsa fossila bränslen.
   Hans Berggren
   Tesla’s fungerande bidrag till teknologin stämmer till punkt och pricka överens med etablerad fysikteori. Alla påståenden om annat är ounderbyggda och Tesla försökte bara skapa entusiasm för att få anslag till rätt dyra projekt. Han var experimentalist och inte teoretiker så han hade säkert förhoppningar om ngt nytt som alla upptäckare. Men det är andra som byggt upp myterna om honom.
   esamawuta
   Mörk materia, om den finns, och oavsett vilka egenskaper den har omintetgör inte uppnått vetande om vanlig materia. Vidare finns det fortfarande möjlighet att det är en outnyttjad symmetri i de vanliga naturlagarna tex tidsriktningen, som gör att elektromagnetismen inte växelverkar mellan oss och det mörka. (Elektromagnetism motsvarar en konformig krökning av rumtiden dvs påverkar inte överallt. Om tidsaxeln i det mörka ligger utanför vår ljuskon missar dess ljus oss. Vanligen brukar man inte beskriva tiden så men matematiskt är det helt i överensstämmelse med kända naturlagar. Gravitationen däremot kröker enligt Hilbert/Einsteins formler rumtiden på ett mer omfattande sätt än elektromagnetismen och därför är det rimligt att gravitationen påverkar från det mörka.)

 • Det finns så mycket, som kan behöva forskas på. Men det behöver släppas in nya förutsättningslösa inställningar, med tanke på att det är minst 95% av verkligheten som är helt okänd och outforskad. Jag tror inte alls det är utopi att köra förbränningsmotorer på vatten, genom att lyckas spjälka upp vattnet på ett smart sätt. Det kan vara en bra början. Som exempel vädurpumpen från 1890-talet. Överför vissa principer från vatten och dess användning av rörelseenergi till annan materia och partikelenergi …kanske också en början? Dvs. ser inget fel i att ta avstamp från gamla idéer för att komma in i något helt nytt. Som någon nämnde att ifall någon energikälla/generator går varm eller behöver ständig kylning, betyder oftast att det inte är så effektivt, som önskat. Mycket energi försvinner i oönskad värme. I andra fall vill vi ha mesta möjliga värme ur litet energiuttag. Jag lyssnar intresserad på spännande kommentarer.

 • Peter, det finns ingen fri lunch, säger du. Det brukar jag också utgå ifrån, men det låter som en nästan lika perfekt kapitalistisk slogan som L’Oreals “Because you’re worth it.” Och det stämmer naturligtvis så länge alla är överens om att energi är något man betalar för. Men om man betänker att det finns liv till och med inne i polarisarna börjar man undra om inte energin i själva verket existerar i överflöd överallt. Allt är energi, inklusive vi själva… Livet uppstod utan att nån betalade, utom med livet … Detta hände långt innan det fanns banker. Långt senare skulle bankirerna naturligtvis vara med och styra och ställa med vetenskapen i sina universitet, för att bevaka sin investering. Det betydde att vetenskapen inte fick bli alltför effektiv. Hållbara lösningar på problem uppmuntras inte eftersom det som är hållbart inte behöver ersättas med nytt eller repareras. Ju kostsammare och klumpigare lösning desto bättre för aktieägarna, eftersom det alltid är den arbetande delen av mänskligheten som betalar och dåliga lösningar garanterat skapar nya problem.

  Nikola Tesla ansåg att man inte behövde linda in planeten i koppartråd för att tillgodose människans energibehov, en åsikt som högeligen misshagade herrarna Westinghouse och J.P. Morgan och ledde till att växelströmmens fader dog utfryst och utblottad, hans papper beslagtogs och hemligstämplades och vi fick kärnkraft, miljökatastrofer, ständiga krig, motorvägar och mycket annat dumt, dyrt och onödigt.
  “Ju dyrare desto ballare” känns som ett aktuellt motto för den som känner sig “worth it”.
  Om människan slutade att tjäna Pengarna skulle lunchen kanske bli fri. Om den var gratis under vår tid som jägare och samlare är det väl förunderligt att vetenskapen bara har gjort den dyrare?

 • @Peter G. Definitivt inte, Solvay S.A. ska det vara https://en.wikipedia.org/wiki/Solvay_S.A.
  Tittar man på en del av de nuvarande kvantfysiska teorierna framstår kurser i bibelkunskap som riktigt vetenskapliga. 95% av universum i både mikro och makromiljö är ju enligt forskarna okänt och består av mörk materia. Ändå har man har hållit denna atomteori under armarna genom en idog gödsling av handlingar och grundat otaliga karriärer och konferenser till mänsklighetens fromma och för den sociala gemenskapen och framförallt för att tjäna pengar. Men alla tider går mot vägs ände, så ock oljedollarn. En lite amatörmässig betraktelse kanske är på sin plats i dessa så bombastiska tider; hur kommer det sej att man både vid atomens klyvning alltså fission uppnår samma effekt som vid fusion då man enligt Scientismen med våldsam kraft sammanfogar två väteatomer? Är det inte så att det vid bägge fallen är frågan om klyvning? Det vill säga att vätebomben blottlägger den enorma kraften och momentet i det subatomära skiktet? I så fall är vi så nära fria luncher som aldrig förr.

 • Hans Berggren, Meyer behandlas ingående i den video Ivanbjorn erbjuder. Dock inte
  att han dog under “mystiska omständigheter”. Han trodde själv att han blivit förgiftad,
  (kolla Wikipedia). Han vore inte den första nyskapare som måste skaffas undan. Här är hans sista ord om bränslescellerna:
  http://www.padrak.com/ine/NEN_4_11_1.html
  Bara i en bisats i videon sägs “peer review” vara en konservativ kraft mot vetenskapliga framsteg. Och jag föreslår var och en att begrunda: om “peer review” hade varit i bruk på Johannes Keplers tid, skulle Galileos resonemang om planetrörelserna då ha blivit
  godtaget?

  I varje fall inte i hans generation.

 • @Peter Grafström
  Håller med om att den fria lunchen inte förekommer i naturen, och påstår bara att vi måste vidga referensramen. Inte heller att nya atomer tillför mera energi utan det är Niels Bohrs atommodell från 1920-talet som saknar underliggande egenskaper. Denna nuvarande modell bestämdes på Solvangkonferensen 1927 som en principmodell som det skulle forskas på, alltså en begränsning. Bohr själv var inte alls med på att hans modell var någon slutgiltig lösning och grundämnens namn i Mendelevs system är ju till för att premiera upptäckarna genom sin nomenklatura. Belgiska Solvang var den moderna tidens första multinationella företag och leverantör av kemiska produkter till exempelvis medicinindustri. Deltagarna rättade givetvis mun efter matsäcken. Trots att det varje år tillkommer massor av väl underbyggd dokumentation på att ett resonant subatomärt system är verksamt i materia så framhäver vetenskap i form av Scientism att allt detta hör till en virtuell partikelfamilj som saknar massa och därmed energi. Men hopp om förändringar finns. Till och med Nobelkomitten har nu efter snart 90 års ínternationellt mörkläggande börjat visa lite nytänknade genom att nobelpriset i fysik för 2015 premierar en subatomär materievåg i form av neutrinon.

 • Men om vattenmolekylen lätt kan spjälkas med en frekvens på 42 kHz, enligt Sven Lidnäs ovan, kan ju den kemiska energin i de utvunna syre/väteatomerna vara högre än den som behövs för apparaten som skickar ut själva frekvensen? Vi talar alltså om något som inte skolfysiken normalt inte testar på vatten och därför inte vet något om. Någon som vet mer om den här frekvens spjälkningen?

 • Tack Ivanbjorn, en extremt intressant video, sensationell information utan en antydan till sensationalism. Begreppet “energi” är så hårt knutet till gällande termodynamisk teori att vi kanske behöver ett nytt, obefläckat uttryck, om man nu kan börja se termodynamikens andra huvusdsats som ett slags konvention. inte en slutgiltig “naturlag”. Än så länge har “uppfinnarna” mera intressant information att meddela än “vetenskaparna”.

 • Den mesta värmen som alstrar i elektriska generatorer bero ju på att de konstruerats fel. Samma princip är det ju med elektriska motorer..

  På nittitalet berättade framstegen att man kunde utvinna 20 % mer energi ur våra vattenkraftverksgeneratorer genom att överge en teknik som var rå och felaktig, som dessutom kompenserade felen med mer elektronik och därmed adderade än mer förluster i produktionen.. Historien förtäljer inte alls vilket lyckat koncept detta skulle bli. Utan tystnaden råder trots att vi har så mycket vattenkraft som ska verka obetydlig. Dessutom skulle ju investeringen bli billigare än vad 20% energiökning i kärnkraften de facto innebär av ökade risker, faror och sämre säkerhet, men det kompenseras av vinsterna… 🙁

  Själv satt man på gymnasiet och lärde sig virning och det var redan då obegripligt hur man kunde använda metoder för kontaktbindning som gjorde oxidering till en barnlek och gjorde elektronik obrukbar på rekordtid och skapade felkällor som magi fast utan trollstav.. Så såg massproduktion alltså ut. Kvalitetsfallet var implementerat och i skolboken stod det att virningen var gastät?? Lärarens attityd över att man som ung spoling ifrågasatte tokerierna får Lundsbergska dimensioner och bekräftelser..

  Själv sågs 40 år senare en förstärkare återuppväckas från sitt drömstadie när alla kontaktpunkter för strömförsörjning, högtalare, småsignalljud och till potentiometrar, brytare avoxiderades och löddes. Det gick alltså inte löda de “gastäta” förbindningarnas ens, så förbrukade var de..

  I denna värld skulle slavsamhället braka ihop om energin blev var människas egendom och tillgång, man krossade ju inte Tesla för intet eller andra heller för den delen och oljans svärta syns ju precis överallt i varenda krig. Har vi fått kärnkraften som plåster på de självförvållade såren kan vi vara säkra på doktorns hemvist.. Elektroniken och elen fick sin egen Dr Mengele…

  • Castropollux
   Du har en obesvarad kärlek till förståelse av elektroniken om du menar allvar med det du skriver. Det är för ovederhäftigt för att ta upp tid med.

   Piltson
   Termodynamikens 2a är ingen konvention utan är ett uttryck för de statistiska variationerna vid slumpmässig rörelse hos ett stort antal enkla partiklar. Finns inget sätt att komma förbi.

   Badertest
   Oavsett vilka resonansfrekvenser ett system har gäller energiprincipen alltid.
   Vore det inte så skulle Universum vara instabilt. Plötsligt skulle, bildligt talat, saker spontant börja ramla uppåt. Det skulle brinna och explodera och spontant bli fruktansvärt kallt på ett kaotiskt vis.

   esamawuta
   Du driver med oss.

 • esamawuta
  Att det finns fler atomer än de vanligaste ändrar ingenting när det gäller omöjligheten att, bildligt talat, få saker att ramla uppåt av sig själv. Ingen fri lunch

 • Om man betraktar vattnet i ett slutet system blir spjälkning av syre och väte med samtidig energiutvinning obegriplig. Redan Mendelev vars periodiska system vi idag följer upptäckte flera ämnen utanför sitt system för +100 år sedan. Det finns alltså möjlighet till energiutvinning utanför det av dagens vetenskap accepterade paradigmet.

 • Vet inte om någon menar allvar. Spjälkning som inte strider mot naturlagarna tex katalys med enzymer sker i våra kroppar när vi ‘växlar ner’ energiutvinningen från den höga nivå som fotosyntesen ger när den på omvägar eller mer direkt ger upphov till ngt ätbart. Men som vid all nedväxling blir intensiteten lägre och det är också ändamålsenligt ty annars vore det omöjligt att finreglera energiomsättningen. Som med alla växellådor.
  Oavsett hur man omvandlar vatten till syre och väte finns ingen fri lunch. Dessutom blir det alltid förluster. Så för en viss mängd energi utvunnen ur vätet och syret behövs lite mer energi för spjälkningen.
  Katalysatorer gör att en exoterm reaktion förlöper lättare men sluttillståndet är det samma. Ingen nettomässig energivinst uppnås. Katalysen hjälper en nedåtrullande sten att hitta en lite smidigare väg nedåt.
  Det artikeln handlar om är en endoterm reaktion. Spjälkning av vatten till ett sammanlagt högre energivärde. Saker ramlar inte uppåt.

 • Det är många som mött en för tidig död, som arbetat med och skrivit om alternativa kraftkällor! Det finns ett alternativ sök på GEET, en typ av plasmareaktor!

 • Stanley Meyer hette en man som tog ut patent på just hur man spjälkar upp vattnet i vätgas och syrgas, och han lär ha kört sin bil på vatten när han dog i en mystisk aneurysm på sitt stamlunchhak 1997. Wikipedia luftar honom med att “det är svårt att riktigt veta hur Meyers motor fungerar”, och nämner naturligtvis foliehattars misstankar om att han blev förgiftad, men man får inga patent på saker som inte fungerar.
  Stanley A Meyer – Water Fuel Cell patent 4,798,661 – YouTube
  Ser med spänning fram mot väte och syre i min motor.

 • Sportbil som drivs på saltvatten kommer till Europa
  http://bilandia.se/nyheter/nyheter/sportbil-som-drivs-pa-saltvatten-kommer-till-europa/2036

  Den experimentella sportbilen Quant e-Sportlimousine, drivs med saltvatten och har fått godkännande av europeiska myndigheter för körning på allmän väg. Skaparna hävdar att de unika batterierna gör det möjligt för bilen att passera upp till 965 kilometer på en tank, och samtidigt kunna accelerera från 0 till 100 km/t på 2,8 sekunder. Priserna kommer sannolikt inte hamna på mindre än 1 miljon euro. När bilen är tänkt att börja säljas har skaparna ännu inte uppgett.

 • Finns ett klipp från 1978 med Jack Nicholson där han kör en bil med vatten som bränsle.
  Sök på: jack nicholson water car

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *