Kerstin Ögren: ”Vänta nu lite, Carl Tham – Varför hetsar du upp dig?”

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 21 mars 2016
- Torbjörn Sassersson
Carl Tham, 2011 - Foto: Paracels63

Carl-Tham-demokratiministern-2016REPLIK. Carl Tham anser att demokratimininistern Alice Bah Kunkes uppgift som statsråd är att ta emot uppvaktningar och lyssna på fakta och argument av, enligt honom, kända personer inom musik och teatervärlden angående ett nytt operahus, Masthamnsoperan.

Men kulturdepartementet har inte ens skriftligen svarat på deras skrivelse än mindre ordnat något möte. Efter mycket ringande svarade en handläggare enligt Tham ”högdraget” att de inte behövde någon mer information i ärendet.

Men, vänta nu lite, Carl Tham. Varför hetsar du upp dig? Så här behandlas vi alla av politiker på statsrådsnivå i vår svenska demokrati, hur välutbildade och kunniga vi än är, när vi försöker få ett ord med i laget… Det är snarare regel än undantag.

Vi kanske inte är så kända som du, men kändisskapet innebär väl inte alltid mer kunskap? Bra dock att du synliggör att demokratin inte fungerar. De som har makt låter sig inte påverkas av andra än dem som ingår i den egen gruppen. Här finns mycket att ändra på i den svenska demokratin.

Text: Kerstin Ögren, tekn.dr , socialpsykolog och utredare, Communis.se | Bild: skärmdump från DN, pixelerad för att skydda upphovsrätten

Relaterat

Carl Tham: Demokratiministern bör lära om demokrati


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq