Kerstin Ögren: “Vänta nu lite, Carl Tham – Varför hetsar du upp dig?”

2

Carl-Tham-demokratiministern-2016REPLIK. Carl Tham anser att demokratimininistern Alice Bah Kunkes uppgift som statsråd är att ta emot uppvaktningar och lyssna på fakta och argument av, enligt honom, kända personer inom musik och teatervärlden angående ett nytt operahus, Masthamnsoperan.

Men kulturdepartementet har inte ens skriftligen svarat på deras skrivelse än mindre ordnat något möte. Efter mycket ringande svarade en handläggare enligt Tham “högdraget” att de inte behövde någon mer information i ärendet.

Men, vänta nu lite, Carl Tham. Varför hetsar du upp dig? Så här behandlas vi alla av politiker på statsrådsnivå i vår svenska demokrati, hur välutbildade och kunniga vi än är, när vi försöker få ett ord med i laget… Det är snarare regel än undantag.

Vi kanske inte är så kända som du, men kändisskapet innebär väl inte alltid mer kunskap? Bra dock att du synliggör att demokratin inte fungerar. De som har makt låter sig inte påverkas av andra än dem som ingår i den egen gruppen. Här finns mycket att ändra på i den svenska demokratin.

Text: Kerstin Ögren, tekn.dr , socialpsykolog och utredare, Communis.se | Bild: skärmdump från DN, pixelerad för att skydda upphovsrätten

Relaterat

Carl Tham: Demokratiministern bör lära om demokrati

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
22 mars 2016 kl 07:40

Den svenska “demo-demokratin” är stadigt diskuterad, trots att den bara är en ren illusion … Allt är bara lögn och bedrägeri, för syns skull.

Det räcker med att ha läst den sammanfattning som finns i “Knapptryckarkompaniet” av Anne-Marie Pålsson, för inse att Sverige inte är en äkta demokrati …. trots allt ….

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
21 mars 2016 kl 23:27

Det är nog så att Sossarna förbereder en ny statsminister genom den den Bonnier-ägda tidningen. Att klaga på demokrati är lagom folkligt genom en av de tidningar som krossat demokratin i sin gärning tillsammans med de politiker som är i maskopi med den övriga Wall street-ägda tidningar.

Varför slutar ni inte upp att länka till skiten?