Fyra versioner av Tracey Chapmans “Fast Car” från 1987

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 april 2016
- NewsVoice redaktion

Tracy ChapmanSinger song-writern Tracy Chapman (född 1964) slog igenom 1987 med låten “Fast Car”. Chapman har alltid varit politiskt medveten och det återspeglas ofta i hennes texter. Hon har fått flera utmärkelser.

Bild (th): Tracy Chapman från en koncert, förmodligen från 1990-talet

Tracy Chapmans “Fast Car” har fått förnyad uppmärksamhet senaste halvåret kanske beroende på att hennes samlingsalbum “Greatest Hits” kom ut i november 2015.

NewsVoice sammanställer några covers av “Fast Car” inspelade för att hedra låten. Jasmine Thompson har spelat in verisonen ovan. Nedan följer ytterligare versioner. Det odödliga originalet längst ner.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *