TV4: “Mehmet Kaplan avgick – rätt eller fel?” – Per Gahrton överkörd av enig trio

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 april 2016
- NewsVoice redaktion
Mehmet Kaplan, 2016. Bild: TV4
Mehmet Kaplan, 2016. Bild: TV4
Mehmet Kaplan, 2016. Bild: TV4

DEBATT. “Hade bostadsministern Mehmet Kaplan (MP) kunnat fortsätta som statsråd? DN:s ledaskribent Amanda Björkman och Miljöpartiets tidigare språkrör Per Gahrton diskuterar.” Det skriver TV Nyhetsmorgon.

Uppd. kl 11:45, 20 april 2016*

Helt klart är att Per Gahrton blir överkörd av nyhetshallåorna och Amanda Björkman. Gahrton blir överröstad, avbruten och tillrättavisad, eller vad anser du?

Bakgrunden till konflikten handlar om att bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) på ett filmat seminarium jämförde Israels agerande mot palestinier med hur judarna behandlades på 30-talet.

Källa: TV4 Nyhetsmorgon

* OBS: NewsVoice upptäckte att Mehmet Kaplan felciterats i medierna. Han påstår inte i filmen att Israel behandlar palestinier som nazisterna behandlade judarna.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Annars är ju dialogen just vad Mehmet är känd och hyllad för..

  För övrigt den förste att kritisera Sveriges inblandning i slakten eller det s.k. kriget i Afghanistan.

 • Det tycks som om islamiseringen av landet börjar närma sig att gå i väggen. Gammelmedia börjar så sakta tvingas avslöja tidigare dolda sanningar på snart vartenda politikområde. Det värsta är ju förstörelsen av barnens tid i skolan – ren tidsstöld. Jag har nu sett på svensk TV en kväll efter många års TV-tystnad och vad har hänt med landet? Gäller inte svenska språket i politiken längre?

 • “To determine the true rulers of any society, all you must do is ask yourself this question: Who is it that I am not permitted to criticize?”

 • Ha! Det börjar likna skämtet fox news med bill o’reilly. jag är f.d. miljöpartis som lämnat miljöpartiet de dollargröna.

  Varför skribenten till denna artikel utelämnat 4:an i “TV Nyhetsmorgon” samt undviker att nämna vem som är sändare, d-v.s. bonnierfamiljen, vet jag inte. I sammanhanget är det givetvis viktigt eftersom bonnierfamiljen har judisk bakgrund och därför inte kan förväntas vara objektiva i frågan om israel eller kaplan. Naturligtvis kan inte heller mp-ledningen förväntas vara objektiva i saken som är insyltade upp till mungiporna.

  Men från en mer objektiv synvinkel… Att jämföra israels sionisters agerande mot palestinier med hur judarna behandlades på 30-talet i Tyskland eller hur svarta behandlades i Sydafrikas apartheid, eller muslimska turkars etnisk/religiösa rensningar i turkiet, kan man visst göra och jag anser att det är emotionellt korrekt att jämföra graden av brottslighet mot människor, samt även diskutera framtidens Nürnbergrättegångar för att avskräcka dagens ledare i världen.

  Här är ex. olika citat från judar och om Israel som Bonnierfamiljen sannolikt aldrig släppa fram i TV4 Nyhetsmorgon: http://monabaker.com/quotes.htm

  Här en annan person med judisk bakgrund om Israel som de heller aldrig skulle släppa fram:
  http://www.democracynow.org/2014/8/8/noam_chomsky_what_israel_is_doing

  MEN här är det INTE en fråga om Israel, anser jag, men om Kaplans egen bakgrund islams texters innehåll och att han frotterar sig med extrema islamister och inte fördömer deras tollkning av islam. Saken hade varit lika intressant om en kristen inte fördömde norrmannen i den våldsamma sekten frimurarorden eller om en jude inte fördömde Metzitzah mot oskyldiga små barn. Våld mot oskyldiga är illa och kan jämföras.

  I sammanhanget är inte heller den politiska satiren mp att lita på som varit delansvariga av att släppa in den sekteristiska tragiken i Sverige, en sekterism som orsakar det lidande som folk flyr och vill slippa undan i hela världen och att mp dessutom röstat för krig i Afghanistan tillsammans med nato och en massa annat tragiskt: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/01/11/politisk-satir-kalla-inte-att-miljopartiets-ledarskap-for-kuvade-horor-eller-luder/

  Att denna politiska satir finns i mp och i mp-politiken är givetvis den stora ansvarsfrågan för hela mp-ledningen, anser jag. Den bör givetvis avsättas och eventuellt uteslutas ur mp, anser jag, om det är möjligt men det bästa är nog ändå för den gröna rörelsen att starta ett nytt och ett mindre naivt parti som valsamverkar sig in och på så vis störtar dumheterna från mp, vilket jag och andra redan gjort: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/03/16/vad-betyder-ekofascism-vem-ar-egentligen-en-ekofascist-kritik-av-den-grona-rorelsen-och-av-birger-schlug/

  Det är som jag ser det den positiva lösningen på problemet.

 • För ca 2 år sedan så kollade jag på en massa Youtube klipp runt iluminati, bildeberg mm. och då fans det starka kopplingar mellan denne Kaplan och flera islamistiska grupper då det framkom bilder och film på honom under middagar och events. Filmen tog fram många höga politiker över Europa och deras olika kopplingar till det som skett, sker och kommer att ske.

  Har försökt under de senaste 2 veckorna att hitta den men hittar den inte så om någon vet vilken film jag menar så länka gärna upp den.

  Och det är inte det muntraste banan dom röjer väg för.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *