”Läkaren som vägrade ge upp” – Premiär i Stockholm 24 maj 2016

  9
  508

  Erik-Enby-filmPremiär för filmen ”Läkaren som vägrade ge upp” sker tisdag den 24 maj 2016 kl 15.00 (1 tim 50 min).

  Denna långfilmsdokumentär handlar om dr Erik Enby och hans motiv att läsa till läkare och forska på sjukdomarnas orsaker efter att hans ungdomskärlek Gunnel fick polio. Han fann också en metod för att hjälpa svårt kroniskt sjuka. Här ställs frågor om varför han har stoppats och av vilka.


  Köp biljett via Tickster 100 kr

  Bio Victor, Filmhusets stora biosalong, vid Gärdet i Stockholm, Borgvägen 1.
  Det är onumrerat så det kan vara bra att vara ute i god tid även på Filmhuset.


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  9 KOMMENTARER

  1. Jag hade också gärna velat se den, men om den hade visats någonstans i Östergötland, Linköping eller så…
   Lycka till med filmen och premiären !
   Hoppas många kan/vill se den, och att det väcks intresse och uppmärksamhet i ämnet ! 🙂

  2. Fantastisk historia, hoppas filmen sprids. Visar hur vinner läkemedelsindustrin vinner över sunda förnuftet – allt de kan tjäna pengar på stoppas. Eller snarare allt de inte kan tjäna pengar på stoppas…..

   Heja Erik, hoppas du får upprättelse. Du är en kämpe.

  3. Föreningen Humanism och Kunskap: ”Läkaren som vägrade ge upp” har gjort succé. Nu ska den ut i landet

   ”Långfilmsdokumentären ”Läkaren som vägrade ge upp” om Erik och Gunnel Enby har gjort succé på sina två första visningar.”

   ”Genom biografvisningar får vi kontakt med en publik som kan bli intresserad av Humanism & Kunskap. Samtidigt får vi ut information om en problematik som få känner till men som är så betydelsefull för vår rätt att välja hälsovård. Det tredje spåret är att vi får intäkter som gör att alla de som jobbat ett år utan ersättning skulle kunna få åtminstone något betalt för sitt arbete.
   De inledande intäkterna från premiär och Göteborgsvisning kommer dock att gå till distribution av filmen. Ett intensivt kontaktarbete sker nu med biografer runt om i Sverige. En mission impossible vision är 350 visningar Det kan ge kontakt med en ganska stor publik som får upp ögonen för HK.”

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här