Carolina Werling – En sjuksköterska som ifrågasätter hela sjukvårdssystemet

9
1202

Carolina Werling - Hälsosant.nuCarolina Werling som driver bloggpodden Hälsosant intervjuades av Anders Lönedal. Werling har många parallella projekt som syftar till att bidra till kunskapen av komplementärmedicin i Sverige. “Jag började ifrågasätta hela sjukvårdssystemet och behandlingarna”.

Intervjun tar upp:

 • Varför Werling började ifrågasatta sjukvårdssystemet
 • Kroppens självläkande förmåga
 • Werlings frustration gjorde att hon slutade som sjuksköterska
 • Överbryggandet av klyftan mellan skolmedicinen och komplementärmedicinen
 • Werling berättar att många inom vården vill ha förändringar
 • Resursökning och effektiviseringar spelar ingen roll om vårdsystemet i grunden har fel

Lyssna på intervjun | Lyssna på andra intervjuer på Hälsosant på iTunes

Text: NewsVoice

 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Det är en önskedröm att professionen själv, sjuksköterskor och läkare ifrågasätter sin utbildning och systemet som de lyder under. . Det massor av bra människor inom sjukvårdssystemet som vill göra en god insats men som är insnärja i ett medicinekonomisktpolitiskt nät.
  Carolina gör en fantastisk insats som tyvärr måste ske utanför sjukvårdssystemet. Jag hoppas att hon skall påverka och inspirera systemet och få många efterföljare. Jag har lyssnat på hennes intervjuer och konstaterar att hon fått ihop riktiga godbitar av intressanta och kunniga personer. Hon ställer de frågor som man själv skulle vilja fråga. Tack för det Carolina!

 2. Upptäckte hennes pod så sent som förra veckan (slutet av juli) och har vrållyssnat ikapp alla avsnitt. Gick kurser för min gamla guru Peter Wilhelmsson i slutet av 90-talet och har sen dess försökt hålla mig a jour med mycket inom komplementärmedicinen. Mitt i allt annat som hör vardagen till har det var svårt att hänga med så Carolinas pod har blivit ett fantastiskt tillfälle att hänga med och med hennes mysiga stil och röst är det ren njutning varje gång. Carolina, du har en fantastisk pod och har verkligen återuppväckt mitt stora intresse (var på väg att byta yrke på 90-talet till näringsterapeut från jurist men genom komplementärmedicin blev jag istället gravid trots flera läkares dom att det var omöjligt. Därefter har jag istället försökt föra in bra mat och leverne i familjen istället). Vet flera läkare som är genuint intresserade av komplementärmedicin men de vågar inte träda fram. Sverige är sååå trögt i dessa sammanhang. Ditt jobb att föra dina budskap, Carolina , är ovärderliga!!!

 3. Carolina Werling

  Är hon aktiv idag med Hälsosant?

  Jag såg för ca en månad sedan ca 165 program men idag hittar jag bara 65

 4. Jag kan inte lämna ut hennes telefonnummer och mailadressen går till den nedlagda domänen. Du får forska vidare själv.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här