De existentiella frågorna berör varje människa på planeten: Är vi mer än bara våra kroppar?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 oktober 2016
- NewsVoice redaktion
Dean Radin - Foto: New Paradigm Films

Vad ligger bakom mysteriet som vi kallar livet och som vi alla är en del av? Vad skapade fröet till livet? Vad är det i dig som iakttar tankar, känslor och sinnesförnimmelser? Vad är medvetande? Vad händer när du dör? Vad är din sanna natur? Naturvetenskapen kan inte svara. Religioner har modeller, men vad kan vi själva finna som utforskare?

Enligt personerna i denna nya norska dokumentär står människans inför ett radikalt paradigmskifte som kopplar samman kvantfysik med gammal esoterisk kunskap.

Filmen som producerats av makarna Ragnhild och Terje Toftenes omfattar intervjuer med framstående forskare, filosofer, biologer, läkare, kvantfysiker och individer med speciella förmågor.

Filmen visas i två delar, var och en av på 60 minuter. De kan ses online via denna länk.

Dean Radin - Foto: New Paradigm Films
Dean Radin – Foto: New Paradigm Films

Dean Radin som är en välrenommerad forskare på medvetandet ställer frågan:

“Om det här [hjärnan] i själva verket är en kvantdator kan man förutsäga att den faktiskt inte helt och hållet befinner sig där inne [i huvudet]. Den har egenskaper som har så att säga tentakler ut i världen.”

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ett föredrag om livets olika frekvenser Hz vilka är direkt avgörande för en nations överlevnad eller försvinnande.
  https://www.youtube.com/watch?v=B1iDDem_3tw Lada Ray, Ukrainska talar om kollektivets livskraft.
  Den livskraften tycks vara skingrad i Sverige idag och befolkningen lägger sig platt för invasionen som pågår.
  Rikta livskraften mot överlevnad i det långa loppet och nationen repar sig snabbt. Här tar hon Ryssland som exempel. Ryssland som rest sig trots gigantiska odds emot det.

 • De rädda försöker intala sig själva att det inte finns en fortsättning för då kan agera egoister utan att det får några andra följder än i detta fysiska liv. Oj, så fel de har. Men det är deras sak att VÅGA vidga seendet.
  Det är fullkomligt meningslöst att diskutera med en rädd person för den lyssnar aldrig till fakta, bara sin egen rädsla.
  Den enda vägen framåt är för en rädd person att möta effekterna av sin rädsla. Någon annan väg finns tyvärr inte. Inte ens våra mest bejublade psykiska/psykiatriska behandlingar har den minsta inverkan på det inre skeendet. OK, visst kan du måla över rädslan, men den finns kvar till den har lösts ut. Och den kommer att lägga ut snubbeltråd för dig till du erkänner och lämnar den bakom dig.
  Tills du…..

 • De existentiella frågorna gäller förvisso alla människor. Det betyder emellertid inte att alla funderar över dem. I varje fall inte på ett djupare plan. Men om man verkligen har ett djupt känt behov av att få svar på dessa spörsmål, och man är mottaglig, kommer man också helt säkert att komma i kontakt med dem. För svaren på gåtan om livet finns redan. Däremot kommer de inte att serveras på silverbricka, utan här gäller samma gamla bud som för 2000 år sedan:
  “Bedjen, och eder skall varda givet; söken, och I skolen finna; klappen, och för eder skall varda upplåtet. Ty var och en som beder, han får; och den som söker, han finner; och för den som klappar skall varda upplåtet.”

 • Jag är inte min hjärna. Jag använder min hjärna som en central som skickar impulser till dom olika kroppsfunktionerna. Du kan själv testa för att få reda på att du inte är din hjärna genom att blunda och skapa en katt, fråga dig sedan själv, ” vem är det som skapat den, vem är det som tittar på den.

 • Ville bara säga eller rättare sagt Citera L.Ron Hubbard som säger : Blunda och mocka upp en bild på en katt, fråga dig sedan vem det är som skapat den och tittar på den. Hubbard menar vidare att hjärnan är en central som du använder för att skicka ut impulser ( kommando ) till att få din kropp utföra det du vill den skall göra. Vi behöver kroppen för att delta i det spel vi har på denna planeten. Jag är inte min hjärna.

 • Det är svårt att förstå frågan, svaren och följdfrågorna är än mer verklighetsfrämmande. Under vår livstid är vi en livsloppsberättelse, för och efter detta livslopp blir vi en myt.
  Berättelsernas paralleller till fantasygenrer i litteraturen väcker en del människors behov av verklighetsflykt.
  Men våra livslopp är fast i verkligheten men visst finns det även i grå verkligheten exotiska problem.
  Se gärna Medvetandets återkomst på Axess.
  http://www.axess.se/tv/program.aspx?id=4694
  Jag rekommenderar särskilt Thomas Nagel och Andy Clark, vars förklaringar är mer spännande än vilken fantasyroman än tänkbar.
  Problemet skall vara löst inom trettio år säger en av talarna, hoppas att man får uppleva det genombrottet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *