Stefan Molyneux analyserar kommande Sanningsministerium, fejknyheter och CIA:s inblandning

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 december 2016
- NewsVoice redaktion
Stefan Molyneux

DEBATT. Stefan Molyneux från Freedomainradio.com går igenom alla turer inom MSM som hävdar att det amerikanska valet 2016 hackades av ryssarna för att få Trump till president. Han varnar även för ett kommande Sanningsministerium som den amerikanska Senaten nu lagt grunden för samt CIA:s inblandning i media.

Text: NewsVoice, uppd. kl 13:24, 12 dec 2016

Molyneux tar upp “fake news-spinnet” och förslaget som klubbades igenom i den amerikanska Senaten den 8 december 2016 kallad “The Portman Murphy Counter Propaganda Bill”, som är en del av “The National Defense Authorization Act” (NDAA), vilket NewsVoice skrev om redan 2011.

Artikeln i NewsVoice om NDDA fick för övrigt c:a 800,000 visningar på tre dagar och är den mest lästa artikeln i NewsVoice historia (obs: visningsräknaren för artikeln nollställdes sommaren 2016).

Bild: Rob Portman lägger grunden för ett sanningsministerium - Foto: US Senate
Bild: Rob Portman lägger grunden för ett Sanningsministerium – Foto: US Senate

“Congress has taken a big step in fighting back against fake news and propaganda from countries like Russia. When the president signs this bill into law, the United States will finally have a dedicated set of tools and resources to confront our adversaries’ widespread efforts to spread false narratives that undermine democratic institutions and compromise America’s foreign policy goals.”

ArcanumSkolan 2024

Läs mer om förslaget på Portman.senate.gov: Senate Passes Major Portman-Murphy Counter-Propaganda Bill as Part of NDAA

Sanningsministerium

Lagförslaget från Portman och Murphy föreslår att ett “Center for Information Analysis and Response” (CIAR) inrättas och kritiska röster har nu höjts att USA slutligen utvecklar sitt förväntade orwelska “Sanningsministerium” som ska “skydda” Amerika från utländska och inhemska källor som sprider “desinformation” tex “fejknyheter”.

Läs mer: Countering Information Warfare Act of 2016

CIAR ska sedan enligt förslaget till en början dela ut 20 miljoner dollar till individer och grupper för att ute i samhället stärka “korrekta tankar” och hämma “felaktiga tankar”, resonerar Molyneux.

Mottagare av pengarna ska vara: civila organisationer, journalister, icke statliga organisationer, federal forskning, utvecklingscenter, privata företag och akademiska institutioner. Alla ska mobiliseras mot allt från alternativmedia och privata bloggare till Twitterkonton som sprider “fel tankar”.

Text: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq