Stefan Molyneux analyserar kommande Sanningsministerium, fejknyheter och CIA:s inblandning

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 12 december 2016
- NewsVoice redaktion
Stefan Molyneux

DEBATT. Stefan Molyneux från Freedomainradio.com går igenom alla turer inom MSM som hävdar att det amerikanska valet 2016 hackades av ryssarna för att få Trump till president. Han varnar även för ett kommande Sanningsministerium som den amerikanska Senaten nu lagt grunden för samt CIA:s inblandning i media.

Text: NewsVoice, uppd. kl 13:24, 12 dec 2016

Molyneux tar upp “fake news-spinnet” och förslaget som klubbades igenom i den amerikanska Senaten den 8 december 2016 kallad “The Portman Murphy Counter Propaganda Bill”, som är en del av “The National Defense Authorization Act” (NDAA), vilket NewsVoice skrev om redan 2011.

Artikeln i NewsVoice om NDDA fick för övrigt c:a 800,000 visningar på tre dagar och är den mest lästa artikeln i NewsVoice historia (obs: visningsräknaren för artikeln nollställdes sommaren 2016).

Bild: Rob Portman lägger grunden för ett sanningsministerium - Foto: US Senate
Bild: Rob Portman lägger grunden för ett Sanningsministerium – Foto: US Senate

“Congress has taken a big step in fighting back against fake news and propaganda from countries like Russia. When the president signs this bill into law, the United States will finally have a dedicated set of tools and resources to confront our adversaries’ widespread efforts to spread false narratives that undermine democratic institutions and compromise America’s foreign policy goals.”

Läs mer om förslaget på Portman.senate.gov: Senate Passes Major Portman-Murphy Counter-Propaganda Bill as Part of NDAA

Sanningsministerium

Lagförslaget från Portman och Murphy föreslår att ett “Center for Information Analysis and Response” (CIAR) inrättas och kritiska röster har nu höjts att USA slutligen utvecklar sitt förväntade orwelska “Sanningsministerium” som ska “skydda” Amerika från utländska och inhemska källor som sprider “desinformation” tex “fejknyheter”.

Läs mer: Countering Information Warfare Act of 2016

CIAR ska sedan enligt förslaget till en början dela ut 20 miljoner dollar till individer och grupper för att ute i samhället stärka “korrekta tankar” och hämma “felaktiga tankar”, resonerar Molyneux.

Mottagare av pengarna ska vara: civila organisationer, journalister, icke statliga organisationer, federal forskning, utvecklingscenter, privata företag och akademiska institutioner. Alla ska mobiliseras mot allt från alternativmedia och privata bloggare till Twitterkonton som sprider “fel tankar”.

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • NewsVoice 20 Dec, 2016 at 18:04

  Teodorescu är så bra och obekväm att jag har börjat oroa mig för hennes fortsatta hälsa.

 • GP (17 dec, 2016) Teodorescu: En halv sanning är likväl en lögn

  “Är lösningen att instifta en “sanningskommission” som ska reglera vad som är sant och inte, liksom vad som ska få spridas eller ej?”

  “Det pågår ett slag om verklighetsbilden och därmed om sanningen. Mycket står på spel, inte minst för de som är vana vid att vara auktoriteter utan bevisbörda. Det förklarar det höga tonläget i samhällsdebatten och besattheten kring att etikettera “motståndaren”. Men om man själv inte vill bli behandlad på det sätt som motståndaren behandlas är det tid att höja rösten. En dag kan man själv vara den som hamnar i kylan för att man tycker “fel”. Och var så säker på att den dagen kommer…”

 • Anne-Marie Pålsson beskrev i sin bok Knapptryckarkompaniet hur verkligheten ser ut i vår riksdag när beslut skall tas! Att det inte är de svenska väljarna som väljer riksdagens kvinnor och män! Det är i själva verket partiledningarna som förser de enskilda av dem som står på de färdigtryckta valsedlarna!
  Hur kan man då tala om att Demokrati råder i det “bästa av länder”?
  Blev “vår nuvarande statsminister” verkligen vald av de svenska väljarna, när Anne-Marie Pålsson i själva verket påstår något annat i boken “Knapptryckarkompaniet”?
  Nog finns det anledning att fundera på om inte boken “1984” av Orwell i själva verket beskrev hur sanningen ser ut även i det bästa av länder …. – Sverige???

 • Angående vad “nätet är… – jo “nätet” ÄR NWO, den nya världsordningen.

  The key to the control America has over the Internet is through the management of the Domain Name System (DNS) and the giant servers that service the Internet.

  In June of this year, ICANN announced that its intention now is to hand over the reins to a “multistakeholder” group.

  Without the U.S. contract, Icann would seek to be overseen by another governmental group so as to keep its antitrust exemption. Authoritarian regimes have already proposed Icann become part of the U.N. to make it easier for them to censor the internet globally.

  What has caught our attention is the remarkable parallel this transfer of control authority resembles the transfer of monetary policy and authority from the US government to the privately controlled Federal Reserve Bank (established on 23 December 1913).

  Mission Accomplished, Comrade Sotoreo.

 • Den som begär utgivningsbevis ställer sig frivilligt under tryckfrihetsförordningens jurisdiktion medan den som inte gör det har normal yttrandefrihet.  Endast den som avser namnge ickeoffentliga behöver tryckfrihetsförordningens jurisdiktion.  Den som ej står under denna har i andra avseenden större rättigheter.

  Att be någon om lov, vilket ett utgivningsbevis är, innebär ju dessutom att du UNDERSTÄLLER dig denne.   Tänk noga igenom vad du underställer dig, för det är på DITT ansvar.

 • Sverige ligger långt framme med sånt här. Jag har redan fått brev från Myndigheten för kulturanalys. Ja, den finns, chefen heter Sverker och den ville veta om jag utsatts för hot i min verksamhet som kulturarbetare. Inte förrän nu, fick jag lust att svara. Kulturanalys är svårt nog ändå, och om den ställs under en Myndighet börjar det kännas riktigt obehagligt. Vad är syftet med den, vad är det för personal man rekryterar och vad har de för kompetens? Hur långt kan det vara från Myndigheten till Sanningsministeriet?

 • Jag tror jag förstår Teges brasklapp och håller delvis med. Nätet är ju inte bara en ocean av blandat kristallklart och rent källvatten. Där finns även flytkorvar och här finns även alla MSM:s egna webbupplagor med intellektuell avföring blandad med förekommande skarp journalistik. Att som MSM beklaga sig över nätet och sociala medier förefaller allt mer löjligt. De är ju också där och de har ju sina egna sociala mediekanaler som de svärmar för.

 • Tege Tornvall

  Intressant att du nämner George Orwells “1984”. Ändå verkar du inte fatta att den typen av samhälle blir resultatet av kontrollen och begränsningarna som du själv vill införa.
  Du ser “nätet som en sophög i etern med enstaka guldkorn att plocka för den som vet var och hur”. Vi som lärt oss hur man formulerar sina sökfraser för att hitta trovärdig information har rakt motsatt uppfattning. Webben är en guldgruva!!

  • Jag vill inte “införa” något. Det är att lägga icke skrivna eller uttalade ord i min mun. Visst kan den som är väl insatt i saker finna nyttig information på nätet. Det gör jag själv i ämnen jag känner till. Men jag måste vada bland rent skräp resp. tillrättalagd information, som får mig att misstro även annan information i ämnen jag inte själv känner till. Just det kräver en kunnig, ansvarig utgivare!

 • Vi börjar nu se allt mer av den kommunikationsteknik som förutspåddes i t. ex. 1984, Du sköna nya värld, Fahrenheit 451, Kallocain etc.

  Vad gäller för allmänheten tillgängliga nätsajter och -bloggar är det nödvändigt med ansvariga utgivare med ansvar för kontroll och innehåll.

  Jag ser nätet som en sophög i etern med enstaka guldkorn att plocka för den som vet var och hur. Anonymt tyckande utan kontroll eller ansvar bäddar för det.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *