Joe Biden varnar för kollaps av “world order” i avskedstal

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 18 januari 2017
- NewsVoice redaktion

TIME rapporterar att den amerikanska vicepresidenten Joe Biden idag inför världens ledare varnade för kollaps av den liberala världsordningen under sitt avskedstal. Ryssarna får skulden, trots att det är USA som startat krig i ett antal länder i Mellanöstern och Afrika.

Text: NewsVoice, uppd. kl 21:20, 18 jan 2017

Joe Biden höll talet under World Economic Forum i Davos, Schweiz. Han uppmanade ledarna i Europa och Amerika att beskydda demokratierna inför en hotbild som inkluderar Ryssland där Putin har “en annan vision av framtiden” som innebär att Putin kan rulla tillbaka framsteg som gjorts flera decennier.

Vilka framstegen är och vilken vision som Biden anser att Putin har redovisades inte, men han sa ordagrant:

“Russia is working with every tool available to them to whittle away at the edges of the European project, test for fault lines among Western nations, and return to a politics defined by spheres of influence,” sa Biden.

Joe Biden sa även att “the top 1% are not paying their fair share”, vilket skapat social instabilitet. Vi måste öppna vår generositet, menar Biden.

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • “Lights go out on Biden as he talks of US ‘leadership’ in Davos speech”

  he he bibliskt…..

  Kaliyuga bye bye….

  Ska skaffa mej Trump-frisyr. 🙂

 • Om hycklaren Biden med co. verkligen hade hyllat demokrati så skulle han ha välkomnat “en annan vision av framtiden” än den som är “defined by spheres of influence”. Demokrati handlar ju om att låta en mångfald röster få höras och beaktas innan beslut fattas.

  Det sunda förnuftet finns inte hos maktgalna människor och därför ska de heller inte ges möjlighet att styra över vår framtid då de fattar helt sjuka och odemokratiska beslut som äventyrar hela planetens fortbestånd. Det sunda förnuftet finns hos folket som inte är intresserade av elitens framtidsplaner. Vi är intresserade av fred, hälsa, naturlig mat och delaktighet i samhälleliga beslut. Detta kan dessvärre inte elitisterna bistå oss med eftersom dessa små önskemål går tvärs emot deras aggressiva planer.

 • Menar han NWO så hoppas jag verkligen att han har rätt. Kollaps av samma globalism Davos mötet handlat om alltså.

 • Ja, Biden är en skön typ! Hans son Hunter Biden sitter numera som direktör för det Ukrainska olje/gas bolaget Burisma Holdings där också den förre Polska presidenten Aleksander Kwaśniewski sitter.
  http://burisma.com/en/board-of-directors/
  Allra märkligaste med Biden är att han har en väldig stark intresse av småflickor vilket men kan se om man söker på ”Creepy Biden” på YouTube.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *