Polisen och Max i Slagsta ointresserad av att förhindra barnolycka – Fel signalement

publicerad 4 juni 2018
- av NewsVoice
Max Norsborg - Montage: Google Maps och foto från YouTube
Max Norsborg - Montage: Google Maps och foto från YouTube
Max Slagsta - Montage: Google Maps och foto från YouTube

Både personal på Max i Slagsta och polisen var ointresserade av att förhindra potentiell dödsolycka med barn inblandat på grund av etniskt "fel" signalement på motorcykelförare som körde vårdslöst intill lekplats.

Händelsen inträffade den 15 maj 2018 utanför hamburgerrestaurangen Max i Slagsta, Stockholm. Två föräldrar med småbarn besökte Max och det ena barnet använde Max hoppborg på andra sidan en smal lokal gata medan föräldrarna åt. De observerade då hur ett gäng killar på 5-6 individer turades om att testköra en motorcross-cykel på gräsmattan och på den smala lokalgatan mellan Max-restaurangen och hoppborgen.


En man körde vårdslöst och i mycket hög hastighet på bakhjulet bara några meter från barnen som kunde springa fritt över gatan mellan Max och hoppborgen.


En annan man testade motorcross-cykeln en längre tur runt Shellmacken och Max i Slagsta. Gräsmattan nära hoppborgen kördes sönder.

Varken Max personal eller polisen intresserade

Den ena föräldern larmade då personalen på Max, men de valde att inte agera. Då kontaktades polisen av föräldrarna och polisen tog rutinerat upp uppgifter om plats och vad som skedde.

"Polisen var professionell och ställde alla de frågor som man kunde förvänta sig till dess att frågan om signalement kom upp. Då sa polisen irriterat, ungefär: –Jaha ok, tack för samtalet". Polisen avslutade därmed samtalet, berättar pappan som ringde polisen.

Pappan hade förklarat för polisen att de 5-6 männen som testkörde motorcykeln alla såg ut att komma från Mellanöstern. I och med det signalementet upphörde omedelbart polisens intresse för att ta fler uppgifter eller agera.

Föräldrarna berättar att de väntade 15-20 minuter på att polisen skulle komma för att förhindra en potentiell dödsolycka med ett barn inblandat, men de kom aldrig.

Den ena föräldern säger till NewsVoice:

"Det är tydligen är fritt fram att utsätta barn för dödsfara om man kommer från vissa geografiska regioner i världen. Lagar och förnuft gäller inte för vissa personer. Får dessa personer även beskydd i händelse av att de råkar begå ett allvarligt brott, som att köra över ett barn med sin motorcykel?". 

NewsVoice har inte sökt polisen eller Max för en kommentar.

Text: NewsVoice