Kavanaugh-effekten kan väsentligt öka våldsnivåerna mot de konservativa i USA

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 9 oktober 2018
- Jan Norberg
Brett Kavanaugh oönskad av demonstranter. Foto: Charles Edward Miller. Licens: CC BY-SA 2.0, Flickr.com
Brett Kavanaugh oönskad av demonstranter. Foto: Charles Edward Miller. Licens: CC BY-SA 2.0, Flickr.com
Brett Kavanaugh oönskad av demonstranter. Foto: Charles Edward Miller. Licens: CC BY-SA 2.0, Flickr.com

DEBATT. Donald Trumps kandidat domaren Brett Kavanaugh svors in i USA:s högsta domstol i natt efter att han anklagats för sexövergrepp. Han friades. Kavanaugh blir därmed domare i USA:s högsta domstol. Trump bad Kavanaugh om ursäkt å nationens vägnar. Trump har aldrig trott på anklagelserna mot Kavanaugh. Frågan är nu om framgången för Kavanaugh kan eskalera våldsnivåerna från de vänsterliberala mot de konservativa i USA. Här spretar prognoserna. Den folklige Mike Adams menar att konservativa kan utsättas för torpeder och att det redan ska ha börjat. 

Text: Jan Norberg

Det pådrag som nu under ganska lång tid gått att följa verkar nu få mer bestående effekter för den demokratiska utvecklingen i USA, och vad som händer i USA påverkar oss i Sverige på ett eller annat sätt. Åtminstone brukar det vara så.

Denna kraftmätning som den vi nu sett i frågan om nomineringen av Brett Kavanaugh ger oss försmak av vad som väntar oss också i Sverige, vi har bara sett början ännu.

Den snabbt tilltagande polarisation vi sett sedan Donald Trump tillträdde som president har ökat takten för de spänningar som blommar ut för fullt mellan olika politiska uppfattningar. Frågan man måste ställa sig är om detta är bra eller dåligt?

The Kavanaugh Effect: Here’s what happens NEXT (and why you should get ready) video

Konservativa krafter i kamp med socialistiska krafter

I USA har de konservativa krafterna liksom i Sverige varit på defensiven under många årtionden, den socialistiska och politiskt korrekta uppfattningen har med problemformuleringsprivilegiet och det självpåtagna tolkningsföreträdet kunnat stigmatisera alla med till deras doktriner motsatta uppfattningar. Det visar sig särskiltnu när Trump gör uppror mot denna tingens ordning inom Deep State, att det finns ett brett stöd för hans golgatavandring mot idiotin.


Det är oklart i vilken utsträckning Donald Trump har egna bindningar till olika särintressen I USA som vapenlobbyn och läkemedelsindustrin, men alldeles klart är att han går sin egen väg och stödet för hans kamp mot väderkvarnarna inom Deep State får nog ses som en början på slutet för de samhällsomstörtande krafterna inom det socialistiska blocket i USA.


Trump är en urtypisk amerikansk fighter

Trump har uppmärksammat alla som vill lyssna på hur illa ställt det är inom offentlig förvaltning och det amerikanska skolsystemet inkl universiteten.

Personligen tror jag att det är Donald Trumps egen fåfänga som i stora stycken leder honom framåt, dvs han vill gå till historien som en älskad president på samma sätt som tex Roosevelt eller Reagan, han verkar törsta efter bekräftelse från sina väljare hellre än efter de lobbyister som ständigt försöker infiltrera den politiska maktens företrädare. Paradoxalt nog kan Trumps drivkrafter komma nationen till gagn just pga behovet av personlig bekräftelse, glöm aldrig att Trump är en urtypisk amerikansk fighter som inte lägger sig för motstånd.


Det som är svårt att förstå är varför tex alla socialister per definition alltid reagerar med sån aversion mot allt Trump företar sig, han kan ju faktiskt ge en bredare massa av folk ett bättre liv där tillvaron inte alltid förpestas av militanta feminister med förkärlek att driva särintressen som HBTQ, öppna gränser och ökad illegal invandring osv.


Trump har också visat sig intresserad av alternativ medicin och bör därför kunna ses som en fyrbåk i mörkret där Big Pharma och alla deras lobbyister stöter på motstånd.


Det faktum att Mike Adams är ett kraftfullt fan av Trump antyder ju att vi alla, som gärna ser framväxten av ett mindre inflytelserikt Big Pharma, i Donald Trump sannolikt har en meningsfrände. Låt oss avvakta utvecklingen i den delen innan vi slutligen fäller omdöme om var Trump står och vad han egentligen står för.


Efter de kaosartade scener vi kunnat se under och omkring de senatsförhör i frågan om Kavanaugh och Ford har i alla fall stärkt mig i uppfattningen att man kan bekämpa feministiska socialister med lugn, sunt förnuft och en stark ryggrad.

Trots hysteriska påhopp, falska och icke styrkta brottsanklagelser samt en högljuddhet som hörts och synts över hela världen kan man lugnt och metodiskt bedriva en konservativ politik, en politik som tagit Donald Trump till makten som president. När ser vi en motsvarande svensk uppgörelse med den samlade mobben av skrikande feministiska socialister?

Text: Jan Norberg

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq