En DN-prenumeration är som en hemlig mikrofon i sossarnas högkvarter

KREMLOLOGI

10
Patrik Engellau - Foto: Den Nya Välfärden, Wikimedia Commons, CC BY 3.0
Patrik Engellau – Foto: Den Nya Välfärden, Wikimedia Commons, CC BY 3.0

Att utropa seger över PK-isterna vore förhastat, men en sorts omgruppering och kanske partiell reträtt verkar vara på gång. De tycks dra sig tillbaka från sina mest framskjutna fältskansar och flytta sina skyttegravar bakåt inför det sunda förnuftets alltmer självsäkra framryckningar.

Text: Patrik Engellau | Artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället 

Hur kan jag veta det? Jag vet ingenting, men jag studerar Pravda och gör mina uttolkningar. I det sovjetiska kommunistpartiets tidning Pravda – Sanningen – hade varje kommatecken betydelse. Det är likadant med den svenska maktens ledande ideologiska organ, Dagens Nyheter. I den tidningen, särskilt ledar- och kultursidorna, finns de tydligaste formuleringarna av hur ledande PK-istiska ideologer ser på världen.


Folk frågar mig varför jag prenumererar på Dagens Nyheter när den ändå bara är en PK-blaska. Den kostar runt 6000 kronor om året om man vill ha den hemburen. Kan jag inte hitta på något roligare att göra med de pengarna? Ibland svarar jag att jag gillar sudokut men den verkliga orsaken är att jag vill veta hur fienden tänker.


DN är en bugg

Då räcker det väl med att knäppa på statsmedia, invänder folk. Visst, säger jag, men där är propagandan så tjockt påsmetad att man har svårt att följa det intellektuella klimatväxlingarna i PK-bunkern.


En prenumeration på Dagens Nyheter är nästan lika mycket värd som en hemlig mikrofon i sammanträdesrummet i socialdemokraternas högkvarter.


På senare tid har Dagens Nyheter presenterat ett antal nästan acceptabla opinionsartiklar vilket har väckt min förundran. Den 6 januari förekommer en ledare som handlar om hur syndare mot den PK-istiska läran bör hanteras.

”Det måste finnas en väg tillbaka för den som har gjort fel”, heter texten. Slutsatsen är att ”en kultur som inte tillåter något svängrum alls är en dålig kultur”.

Det låter storsint, men inte särskilt märkvärdigt. Nästan alla ideologier, inklusive de religiösa, har någon form av rituell syndaförlåtelse för att slippa skicka varenda anhängare till bålet eftersom alla syndar någon gång. (Stalinismen och maoismen må ha varit undantag.) Men det som kittlar min nyfikenhet är ledarskribentens beskrivning av den PK-istiska inkvisitionens metoder.

Louis CK. Foto: David Shankbone. Licens: CC BY 3.0, Wikimedia Commons
Louis CK. Foto: David Shankbone. Licens: CC BY 3.0, Wikimedia Commons

Det handlar bland annat om den amerikanske komikern Louis CK, som jag aldrig hade hört talas om, vars skämtlynne tycks ha tagit sig uttryck i att han onanerade inför sin publik. Men så hade han begått misstaget, om jag förstår rätt, att erbjuda några kvinnor en privat föreställning. Därmed kom han in på metoo-minerat område och blev varg i veum. Han drog sig tillbaka i ånger och botgörelse under något år och försökte sig därefter på en ny ståuppföreställning utan att visa könsorganet. Det gick inte. Publiken häcklade artisten och skrek åt honom att ”visa kuken”.

Nu blir ledarskribenten schizofren vilket enligt min mening går att förstå eftersom hon inte vet hur hon ska förhålla sig till sina inövade PK-istiska reflexer.

Å ena sidan ogillar hon att humoristen försöker försvara sig. Han övergår: ”till att prata om hur töntigt det är med transpersoner”. Då har han gått för långt. ”Det är inte ens kul”, förklarar ledarskribenten. Humoristen får stå sitt kast. Han måste offras åt den ilskna PK-istiska publiken. Det är som ett ödesdrama. ”Det finns ingen försoning för honom”.

Å andra sidan har skribenten ingen sympati för PK-mobben ”som står där, på vakt, alltid redo med högafflarna i högsta hugg”. Och det är inte bara Louis CK som jagas av PK-mobbar. ”Ingen petitess är för obetydlig för internets armé av prussiluskor, och de glömmer aldrig”. Några andra som syndat mot PK-ismens bud har ”fullständigt krossats av den politiskt korrekta rörelsen”. Någon har utsatts för ”karaktärsmord” i pressen.

Sedan fortsätter ledarskribenten:

“Lägg därtill den utbredda beröringsskräcken som påverkar människor långt bortanför kändiskretsarna. Ingen får nämligen ha något att göra med de utstötta. Då misstänkliggörs man i bästa fall, eller besudlas av dem, blir lika klandervärd och förkastlig som de. Kan man till exempel länka en text som Ann Heberlein har skrivit till personer som överväger självmord, när hon själv samtidigt har slirat allt längre ut i politiskt dyiga utmarker? 

Vissa tycker inte det… Dessa människor ska inte få existera, åtminstone inte så att någon behöver se eller höra dem: De ska fråntas sitt umgänge, och sina jobb, pöbeln vänder sig till arbetsgivarna: ”Har ni sett vad medarbetare X håller på med? Är det okej för er?””

Jag är som sagt inte säker på hur detta ska läsas. Min tolkning är att åtminstone en mänskligt medkännande PK-ist (de finns), ledarskribenten i fråga, inser att PK-mobben har gått för långt i sitt hat och intolerans och borde träna sig i vidsynthet ty ”ett samhälle som inte erbjuder någon nåd… är farligt”.

Fortsätter det på detta viset kommer väl Karl-Olov Arnstberg att utses till Peter Wolodarskis efterträdare.

Text: Patrik Engellau, redaktör på Det Goda Samhället

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

10 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Margareta LundströmD
Margareta Lundström
11 januari 2019 kl 15:23

För många år sedan läste jag att författaren Carl-Johan Vallgren kallade DN för Pravda.
Då förstod jag inte vad han menade. Men nu förstår jag sedan ett tag.
Skillnaden mellan Pravda och DN är att det ryska folket vet att att det är lögner som presenteras Men det har inte alla här ännu förstått när det gäller DN.

Savalle
Savalle
Gäst
11 januari 2019 kl 10:41

Vi prenumererar alla på DN! Men som tur är slipper vi få skiten i brevlådan.

“Presstödet omfattade år 2012 cirka 535 miljoner kronor.[2] Stödet finns i två former: direkt och indirekt presstöd.”
(Wikipedia)

Det var 2012. Dålig uppdatering – kanske med avsikt…

Våra skatter…

Jan Norberg
Reply to  Savalle
11 januari 2019 kl 12:43

Helt korrekt Savalle, men presstödet måste bort. Det är lika illa med presstödet som det är att via skattesedeln bekosta Public Serive i form av SVT/SR.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Jan Norberg
11 januari 2019 kl 18:10

Globalisternas strategi är hämtad från THE ART OF WAR:

”Hence a wise general makes a point of foraging on the enemy. One cartload of the enemy’s provisions is equivalent to twenty of one’s own, and likewise a single PICUL of his provender is equivalent to twenty from one’s own store.”

SUN TSU

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  Savalle
12 januari 2019 kl 08:10

Ta och ladda ner och ta en titt på http://xroads.virginia.edu/~MA01/kidd/thesis/pdf/protocols.pdf Kom ihåg att dokumentet skrevs för över 100 år sedan och då var det en helt annan värld. Det hävdas att det är en förfalskning, och att det är antisemitiskt. Ignorera allt det och studera den strategi som dokumentet beskriver, hur ”någon” grupp, oavsett vem, vill ta över världsordningen. Skrämmande beskriver det vad som pågår idag, det som globalisterna försöker tillämpa för att ta kontroll över världen. Glöm inte att begreppet ”globalisterna” idag är inte begränsat till ett visst folk eller folkgrupp, utan snarare till vissa kategorier, som affärs och finansfolk och politiska makt intresserade. Wiki här https://sv.wikipedia.org/wiki/Sions_vises_protokoll

Torbjörn Sassersson red.
Admin
11 januari 2019 kl 08:42

DN är lite desperata för att klara av sin ekonomi. Man kan se det i hur de formulerar sin reklam på webben. Skärmdump:

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
10 januari 2019 kl 17:14

Kanske har Patrik Engellau rätt i sin känsla… vi får se. Jag har själv sett lite sådana tendenser, men inte mer.

Angående prenumeration av morgontidning brukar jag växla mellan varannan månad DN och varannan SVD. Inte för att de är trovärdiga, särskilt inte DN, utan för att bidra till att minska vinsten för MSM-förrädarna. Iaf liiite…

Jag har inte haft svårt att hitta “kampanjerbjudanden” på 50 SEK för en månad för i princip hela årets alla månader. Eftersom en normal prenumeration kostar närmare 500:-/månad så intalar jag mig att jag “lurat” av dem sisådär 400:-/månad. Om det känns bra? Ja!

Jan Norberg
Reply to  Öystein Rönne
11 januari 2019 kl 09:14

Öystein, oavsett ditt pris som du betalar för att få SvD och/eller DN så bidrar du med din prenumeration så att DN och SvD kan åberopa din prenumeration när man redovisar sitt antal betalande prenumeranter. Något som i förlängningen också bidrar till få annonsörer.

Upphör att öht betala för dessa rännstensnyheter, jag förstår att vanans makt är stor men det skall vi få MSM på fall så måste vi slå där det tar värst. Dvs pengarna!!!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
11 januari 2019 kl 09:45

Visst kan det vara så som du säger, men jag är ingen permanent prenumerant. Dessutom vill jag hålla ett öga på lögnerna, det som inte skrivs på deras webbsajt.

Jag tror inte att en prenumerant hit eller dit enstaka månader har betydelse i förhållande till vad de förlorar på att ha mig där då och då.

Men visst skall man slå på fler fronter, och det gör jag genom att inte precis “skriva upp” blaskorna i mina inlägg här exempelvis. Så alla medel måste till.

Harriet Larsson
10 januari 2019 kl 15:20

Kanske är den något ambivalenta PK-svängningen ett medvetet eller omedvetet resultat av framgången för alla nationsvänliga partier i Europa? Demonstrationerna från Frankrikes Gula västar gör att deras mångkulturelle president Macron börjar få det hett om öronen. Då kanske det är bäst att försöka sitta på två stolar samtidigt för att trygga sin framtid. Wolodarski kan nu får börja släppa ut journalister som hamnat i hans kylskåp.