Macron har rätt, läget för EU är akut – men även för Macron själv

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 5 mars 2019
- Jan Norberg
Emmanuel Macron - Pressfoto: Europaparlamentet

Den franske presidenten med gigantiska problem på hemmaplan går nu ut i en massiv kampanj i hela EU, självklart finansierat av de franska skattebetalarna. Både Macron och Stefan Löfven hamnar förhoppningsvis snart på den historiska sophög där de hör hemma.

Text: Jan Norberg

Nu skall alla EU-medborgare ta reson. Frustrationen hos denne globalist är lika stor som hos samtliga hans exklusiva vänner inom den globala lobbyn vilka lyckats få honom till makten i Frankrike. Uppdraget denna quisling fått av sina globala välgörare stannade dock inte med att bli president i Frankrike. Den lydige och lojale Macron skulle givetvis övertyga hela EU om sin egen och globalismens förträfflighet.


När allt verkligen har baktänt inser Macrons globalistiska uppdragsgivare att det snart är färdigt med imperiebygget när denna marionett lyckats reta upp, inte bara sitt eget folk, utan också fått många andra EU-länders medborgares aversion emot sig och det EU denne livligt förespråkar.


Duperade väljare

Att Macron lyckades dupera och lura sina egna väljare att välja honom till president i Frankrike är ju en sak, men att försöka samma trick med övriga EU:s olika befolkningar är nog inte lika lätt. Vi ser alla hur ångerköpta de franska väljarna är. Å andra sidan är det ju hur bra som helst att denna globalist drar ned brallorna på sig själv så slipper andra göra det åt honom.

Man får lätt en flashback till olika svenska politiker när de tror att väljarna är korkade i hela EU. Det är bara i Sverige som väljarna går på vad svenska politiker försöker smälla i dem.

Att Macron också kan ha fått råd av experten på området, dvs Stefan Löfven, går inte helt att utesluta. Både Macron och Stefan Löfven befinner sig snart på den historiska sophög där de hör hemma. Men en sak har Macron rätt i, läget inom EU är akut. Dock inte på det sätt som Macron försöker göra gällande.

Läs Europaportalens artikel: ”Macron till alla i EU: Läget är akut” och kommentera gärna.

Text: Jan Norberg

 

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq