Jon Stewart läxar upp kongressen för att de överger räddningsarbetarna vid WTC 911

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 juni 2019
- NewsVoice redaktion
Jon Stewart - Foto: Fox 10 Phoenix

Tidigare TV-showankaret från “The Daily Show” Jon Stewart läxar upp “House Judiciary Committee” i den amerikanska kongressen över deras brist på engagemang för de räddningsarbetare som riskerade sina liv under 911-attacken 2001 i New York. Många av dessa skadades allvarligt. 

Jon Stewart menade i tisdags inför en halvtom representation från “House Judiciary Subcommittee on Civil Rights and Civil Liberties” att de ansvariga borde skämmas för att kommittén inte vill förnya budgeten till den kompensationsfond som stödjer de räddningsarbetare (first responders) som fått invalidiserande skador för sina insatser vid WTC 911.

“I can’t help but think what an incredible metaphor this room is…a filled room of 9/11 first responders and front on me, a nearly empty Congress. Sick and dying, they brought themselves down here to speak to no one…shameful”. – Jon Stewart

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Jon Stewart
Stöd NewsVoice 2024
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *