Man med yxa och bensin rånade café i Åkermyntans köpcentrum – Hässelby

publicerad 31 januari 2020
- av NewsVoice
Rån i Åkermyntans köpcentrum, Hässelby, 31 jan 2020. Foto: NewsVoice.se

SVERIGE. En ensam maskerad man utrustad med yxa och bensin rånade ett café i Åkermyntans köpcentrum i Hässelby idag strax efter kl 10 på förmiddagen. Mannen flydde från platsen, men greps efter en omfattande polisinsats.

Mannen dök upp strax efter att flera butiker öppnat i Åkermyntans köpcentrum i Hässelby. Han hade skidmask och hällde ut bensin på golvet i entrén till centret samt hotade med en tändare att sätta eld om han inte fick sin vilja igenom. Mannen var även utrustad med en yxa med vilken han hotade personal som lät mannen länsa kassan i cafét.

Jagades och greps

Fyra personer varav tre kom från olika företag i gallerian jagade mannen efter rånet till ett närbeläget bostadsområde där mannen gömde sig i en lägenhet. Samtidigt larmades polisen som kom med 4 polisbilar. En polishelikopter hovrade ovanför Åkermyntans köpcentrum och dess funktion verkade vara att spana efter mannen om han försökte lämna bostadsområdet. Mannen greps.

NewsVoice var på plats och intervjuade flera personer som såg rånet. Ingen av dessa ville uppge sina identiteter på grund av oro för repressalier från den kriminelle personen, som  sannolikt släpps fri inom ett år, om denne döms. Två företagsägare som jagat rånaren hotade NewsVoice med juridiska repressalier om företagets namn skulle ha nämnts i denna artikel.

NewsVoice hade en intressant diskussion med en invandrad person som menar att dessa ungdomar behöver en fritidsgård för att lättare integreras i samhället och på så vis undvika att dras in i kriminalitet. Ett sådant ungdomscenter får inte bara ha invandrare menade denne, utan svenskar måste också delta i arbetet att integrera invandrade ungdomar för att få dem att förstå och respektera svensk kultur.

Text: NewsVoice