Man med yxa och bensin rånade café i Åkermyntans köpcentrum – Hässelby

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 januari 2020
- NewsVoice redaktion
Rån i Åkermyntans köpcentrum, Hässelby, 31 jan 2020. Foto: NewsVoice.se

SVERIGE. En ensam maskerad man utrustad med yxa och bensin rånade ett café i Åkermyntans köpcentrum i Hässelby idag strax efter kl 10 på förmiddagen. Mannen flydde från platsen, men greps efter en omfattande polisinsats.

Mannen dök upp strax efter att flera butiker öppnat i Åkermyntans köpcentrum i Hässelby. Han hade skidmask och hällde ut bensin på golvet i entrén till centret samt hotade med en tändare att sätta eld om han inte fick sin vilja igenom. Mannen var även utrustad med en yxa med vilken han hotade personal som lät mannen länsa kassan i cafét.

Jagades och greps

Fyra personer varav tre kom från olika företag i gallerian jagade mannen efter rånet till ett närbeläget bostadsområde där mannen gömde sig i en lägenhet. Samtidigt larmades polisen som kom med 4 polisbilar. En polishelikopter hovrade ovanför Åkermyntans köpcentrum och dess funktion verkade vara att spana efter mannen om han försökte lämna bostadsområdet. Mannen greps.

NewsVoice var på plats och intervjuade flera personer som såg rånet. Ingen av dessa ville uppge sina identiteter på grund av oro för repressalier från den kriminelle personen, som  sannolikt släpps fri inom ett år, om denne döms. Två företagsägare som jagat rånaren hotade NewsVoice med juridiska repressalier om företagets namn skulle ha nämnts i denna artikel.

NewsVoice hade en intressant diskussion med en invandrad person som menar att dessa ungdomar behöver en fritidsgård för att lättare integreras i samhället och på så vis undvika att dras in i kriminalitet. Ett sådant ungdomscenter får inte bara ha invandrare menade denne, utan svenskar måste också delta i arbetet att integrera invandrade ungdomar för att få dem att förstå och respektera svensk kultur.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det den polisvurmande högern inte förstår är att ojämlikheten, som deras EU-vurm och plattskatte-vurm driver fram, är den huvudsakliga faktorn för både drogberoende, kriminalitet och sekterism, samt påföljande mordfrekvens i samhället, enligt vetenskapliga metastudier. Sossehögern, EU-vurmande V- och MP-höger är precis lika ansvariga, naturligtvis.

  Tänk på det nästa gång någon mördas i framtiden och fulpolitiker och fulmedier ojar sig om “Våldet!” och låtsas om som de själva är oskyldiga, eller t.o.m. skyller på invandringen!

  Ni som röstar är ansvariga både EU-medlemskapet, påföljande arbetslöshet, höjda hyror, fattigpensioner, lönedumpning och ojämlikhet i samhället. Inte den Soros-hitlockade arbetslöse invandraren, vars land ofta har bombats sönder av EU och USA i maskopi med kvinnoförtryckande sekterister. Vemsomhelst kan bli tokig för mindre.

  ”Ett folk som väljer korrupta politiker, bedragare, tjuvar och förrädare är inte offer … men medbrottslingar”
  / George Orwell Källa: https://www.goodreads.com/quotes/1402817-a-people-that-elect-corrupt-politicians-imposters-thieves-and-traitors

  Du som varit en sovande vilseledd människa är förlåten. Bli nu en vaken medveten människa istället! Jag menar det!

 • Låter ju mer som han skulle behöva madrasserad cell än någon fritidsgård. Sen är det fett tröttsamt när de försöker lyfta över ansvaret på alla andra. Om man själv inte har det minsta intresse av att förstå och respektera kulturen hos befolkningen i det land man flyttat till så kan man alltid återvända till det man förstår.

 • Ja, fritidsgårdar är nog mirakelmedicin på allt enligt den där invandrade primaten. Men det har vi hört många gånger. Att ta ansvar för sina egna liv verkar vara nästintill omöjligt för vissa som av nån konstig anledning missade evolutionen helt.

 • – Ja, rånarna vet hur dom ska göra, för ofta är dom proffs och har varit med förut. – Ja, det ska vara ett snabbt rån med tufft och hårdfört agerande – för det är just dom som lyckas med sina tilltag, utom den här dumskallen, som tydligen gjorde ett stort misstag. Och det är ju klart att en fritidsgård I kommunen hade gjort att rånet inte hade begåtts ! Så, det är alltså inte ungdomarnas fel – det är kommunens fel som inte har en fritidsgård för ungdomarna. Då vet vi det – att det är Sveriges fel att invandrare begår brott i Sverige.
  Så invandrarna förstår inte att de bör respektera Sverige och svenskarna – för detta måste vi berätta för dem ?
  NW – tack för reportaget !

  • Tack för din kommentar, men jag vill säga att det inte alls var så som samtalet gick och det du skriver är inte alls det jag ville förmedla (jag skrev alltså texten) om invandrare och fritidsgårdar.

   Jag tror mannen jag pratade med ser ungdomsgårdar som en bra miljö för ungdomar att utveckla bra normer och sociala egenskaper, vett och etikett. Budskapet handlade inte alls om att det var att skylla på kommunerna. Killen jag pratade är lite av en hjälte i Åkermyntan. Han och några till har tagit sig an de bråkiga ungdomarna och de har då slutat att jäklas.

   Mannen som rånade med yxa idag var ca 30 år gammal.

 • Mantrat “fritidsgård” tas upp igen! M.a.o. någon annan måste ta ansvar för “mitt” beteende. Och vem av svenska ungdomar med ambitioner går på fritidsgård, när livet kräver fulltids utbildning hela livet igenom. Att kräva roande fritid när man inte kan eller har ambitionen att försörja sig själv, leder definitivt inte till integration. Vem vill senare i klubbar och föreningar ha med en person att göra som aldrig bjudit till något nyttigt, utan levt slappardagar på ens skattemedel?
  Endast politikerskrået står till buds med visat resultat.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *