GEOPOLITIK & ANALYS. Jag har tidigare skrivit om detta några gånger och nu verkar EU själva verkligen driva på för att Polen skall ta beslut om utträde ur EU. Det som förvånar är att EU tycks tro att man via diktat skall kunna få Polen att dansa efter EU:s pipa, men knappast troligt om jag gissar.

Text: Jan Norberg | Warszawa i Polen. Foto: Radek Kołakowski. Licens: Public Domain (CC0), Wikimedia Commons

EU tycks drivas av övertygelsen om att Polen är så beroende av nettobidrag från övriga medlemsländer att de känner sig tvingade att följa överhetens diktat. Tondövheten från EU:s ledargarnityr är monumental och historielösheten mycket djup. Polen har i alla tider varit dominerade av olika maktfullkomliga diktaturer under decennier: Nazityskland och Sovjetunionen är bara två av förtryckarna.

EU saknar all strategisk förmåga när man nu ytterligare försöker pressa Polen till eftergifter. Vad EU gör är ju att driva Polen ut ur EU och man bortser helt ifrån Polens särskilda ställning hos Trump-administrationen.

Trump hyllades ju alldeles särskilt när han som ett av de första länderna att besöka åkte till Polen. Han togs ju emot som en hjälte och kan man sin Trump så appellerar just sådan hyllningar till att USA under hans ledning står där med öppna armar.

Trump får, om Polen går ur EU, möjlighet att skriva omfattande handels och säkerhetsavtal med Polen och Trump får ju därmed också tyst på den interna amerikanska kritiken att inte agera tillräckligt tufft mot Ryssland.

Ett annat scenario, dock mindre troligt, är att Polen söker sig tillbaka till Ryssland. Oavsett utgången sitter inte Polen så illa till då EU försöker klämma upp dem mot väggen i frågor som helt klart är polska interna angelägenheter.

Det paradoxala är ju att Polens nya lagar på det område man nu bråkar om är nästan identiska med vad vi har i Sverige. Där tillsätter och avsätter Regeringen rättsväsendets högre representanter, så vad är skillnaden?

Text: Jan Norberg

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

38 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Jan Norberg
19 februari 2020 kl 15:30

Då det här inte är en “Rakt på sak”-artikel så verkar det som farbror på ålderns höst har lite svårt att komma ihåg kommentatorsreglerna angående personangrepp.

Sen är det här bara en ytterligare manifestation av din infantila blöjretorik. Ligger man i underläge p.g.a. såväl språklig som mental begåvning kan man alltid börja köra personangrepp och på så vis försöka flytta fokus på diskussionen samtidigt som man försöker tvinga motparten att gå i försvarsställning.

Det är ju helt uppenbart att den mentala åldern inte matchar den grånande illusionen av visdom. LOL

Erik Forsman
18 februari 2020 kl 15:01

Tack både Lisa och Peter om frimureriet. Bekräftar bara egen efterforskning. Man glömmer lätt. Ser ett mönster här. Följde man MSMs alla rapporteringar kring en (långvarigare) konflikt som t ex de Jugoslaviska krigen (Balkankriget) under 90-talet, så rapporteras det och rapporteras och rapporteras och ju längre tid man följde rapporteringarna, ju mindre klarhet fick man. Få följde kriget noggrannare. Trots detta kunde jag aldrig förklara det, mer än att Serber var onda. Sedan kom internet och och vips, föll bitarna på plats.

Mönstret MSM använder sig av att dels att överrapportera samt fokusera på ögonblicksbilder i syfte att fördunkla helheten. Det omvända perspektivet representeras av herrarna ovan. Tack för påminnelsen.

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Erik Forsman
18 februari 2020 kl 17:04

Erik, Dom finns precis överallt men detta är rätt okänt för den breda allmänheten. Andreas Norlén talmannen i Riksdagen är frimurare och likaså Tobias Bilström m.f.
https://civilkurage.org/2018/12/30/andreas-norlen-talman-och-frimurare/

Börja håll koll på en grej om och när du läser DN som Aftonbladet hur många foton de har där officiella som halvofficiella personer greppar ena glasögonglaset eller skalmen mellan tummen och pekfingret samtidigt som de konstlat stirrar rätt in i kameran. Det där är ett frimurar-gangsign de flashar bröder emellan. De är definitivt fler än man tror vilket du själv kommer se efterhand.

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Jan Norberg
18 februari 2020 kl 18:19

Hur kan man få någon så rigid och stel i tanken att förstå något nytt?

Sen bara för att du kallar något för “suck, flum, löjligt, spekulation, perverst, hypotetiskt, och kvasiintellektuellt snobberi” så är det mer utslag av din undermåliga debatteknik än vad det beskriver det jag skrev. Plus att det som vanligt också är ett tecken på din egen okunnighet. Det där ska man inte skylta med.

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Jan Norberg
19 februari 2020 kl 11:15

Efter en skön natts mental återhämtning är Internetfenomenet Jan “Stolhet & Prestige” Norberg tillbaka och förgyller tillvaron för alla andra.

Sen ska du ändå ha lite pluspoäng för att du lyckades stava till ordet “ödmjukt” utan att själv ha en susning om innebörden.

Rättstavnings-plugin i Webbläsaren?

Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
17 februari 2020 kl 12:02

Jag tvivlar på att Polen vill lämna EU, just beroende på att de hört till det sovjetiska imperiet. Man betraktar det som viktigt att knyta an till västliga organisationer.

Erik Forsman
17 februari 2020 kl 11:43

Polen var också först ut från Sovjetimperiet, så de räds inte.

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Erik Forsman
18 februari 2020 kl 16:46

Och sen har de väl också insett att EUSSR är det nya Sovjetimperiet och bränt barn skyr elden.

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Jan Norberg
17 februari 2020 kl 10:47

Om arbetare inom ett företag inte känner sig uppskattade av företagsledningen så brukar detta oftast visa sig i den arbetsprestation de utför. Principen är giltig för arbetare/tjänstemän inom såväl privata företag, kommuner som stat och det är det som är min poäng.

Men visst kan vi återknyta till ämnet. Polen har kommit lite längre i tanken än Sverige där det står helt still i skallen. Här tjatas det bara om ökad invandring, större tillgång på droger och internationella kriminella ligor som härjar landet runt m.m. Men det är aldrig någon i styrande ställning som närmar sig grundorsaken till problemen och d.v.s. vårt EU-medlemskap och de vidöppna gränser det medlemskapet medfört.

Fler länder kommer troligtvis att lämna EU och förr eller senare kommer det bli tvunget att ta den diskussionen även i Sverige. Kolla bara hur de vill höja Sveriges avgift för att finansiera det mindre EU nu när UK lämnar. Om principen betala mer för en mindre produkt gäller så kommer Sverige för eller senare nå smärtgränsen när andra lämnar det krympande EU. Man kan ju i alla fall hoppas.

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Jan Norberg
17 februari 2020 kl 08:13

Tror vi pratar förbi varandra. Jag är medveten om AF:s AKA Arbetsförnedringens marginella roll där de i princip bara sköter pappersexercisen kring statliga lönebidrag än vad de utför sitt verkliga huvuduppdrag och d.v.s. att matcha människor mot en produktiv arbetsmarknad. Men inte heller denna dysfunktionalitet var poängen med mitt inlägg utan AF var bara ett exempel på statlig anställning.

Min poäng med inlägget, som mina tidigare inlägg, är att både statliga som kommunala myndighetsrobotar troligtvis börjat inse att de sitter precis lika löst till som alla andra när stat och kommun ska spara genom s.k. effektiviseringar. De kanske till och med inser att de sitter än mer löst till än alla andra eftersom det är deras arbetsuppgifter som är den där statliga eller kommunala servicen stat eller kommun sparar in på och d.v.s. att de är myndighetsrobotarna är det första ledet som ryker.

Med denna insikt borde även en myndighetsrobot utföra ett sämre agenda-drivet arbete vilket i sin tur kan resultera i en sämre utförd agenda.

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Lisa Larsson
17 februari 2020 kl 08:19

* och d.v.s. att det är myndighetsrobotarna som är det första ledet som ryker.

Sorry, min korrekturläsare är sjuk.

Erik Forsman
Reply to  Lisa Larsson
17 februari 2020 kl 08:46

Influensa?

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Erik Forsman
17 februari 2020 kl 09:13

Ebola.

Erik Forsman
Reply to  Lisa Larsson
18 februari 2020 kl 14:40

Ante mig.

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Jan Norberg
16 februari 2020 kl 18:27

Jag vet att det finns såväl fritidspolitiker som den betalda sorten, som hon som blev klanutröstad. Men jag syftade inte specifikt på kommunala politiker utan de var mer ett generaliserande exempel i båda inläggen. När de snackar om de s.k. effektiviseringarna så är det inte bara medborgare som får sämre valuta för skatten utan det är även en hel del tjänstemän som sparkas. Ta bara idiotgrejen med AF där många sa upp sig och så var det väl en del som blev uppsagda innan de drog i bromsen. innan så hette det ju att “statens kaka är lite men trygg” och d.v.s. att statsanställda satt tryggt i båten. Men det där stämmer inte längre och detta kommer sprida sig när de ska spara pg.a. alla “effektiviseringar”. När alla de grå byråkraterna, politikerna o.s.v. ser att ingen går säker så kommer det eventuellt också märkas i hur de utför sina arbetsuppgifter. Men det var mer en tanke från min sida och ingen sak jag ser som vår räddning. Men alla bäckar små.

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Jan Norberg
16 februari 2020 kl 14:06

Jag menade inte någon direkt utrensning i leden då man i så fall skulle behöva avlägsna hela tumören. Men när vissa av dem börjar inse att detta även kommer drabba dem själva, självupplevda exempel eller genom andras, så kanske de inte längre arbetar lika ihärdigt mot vår förstörelse. Eftersom de då förhoppningsvis kommit till insikt om att däri ligger även deras egen.

Sen tror jag inte att detta kan stoppa agendan men den kommer nog inte flyta på lika friktionsfritt om det gnisslar i de egna leden. Du ser ju redan t.ex. hur kommunala politiker så smått börjat se ljuset och det där skulle ju kunna sprida sig. Det kan ju bli så att den uppvaknade klicken uppnår en kritiskt massa som semi-väcker alla andra. Det är så mycket oförutsedda saker som kan inträffa så man får hålla hoppet vid liv. Vi ligger pyrt till men än är inte loppet kört.

Vad gäller youtube-länkarna så i första fallet borde förnedring och urin bemötas på samma sätt gånger tio. Sen är debatten med Åkesson och gnomen något som exemplifierar agendan. När invånarna vill ha ner asylinvandringen så ökar statsmakten tondövt såväl kvotflyktingantal som arbetskraftsinvandring för okvalificerade arbeten i ett land där det redan råder stor arbetslöshet hos okvalificerade asylinvandrare. Då varken svenskar eller redan invandrade vill ha mer invandring så visar agendan hur odemokratisk vår demokrati är. Eller hur?

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
16 februari 2020 kl 09:19

De har haft lite för bråttom med agendan och på kort tid skapat en union som inte gör annat än försämrar för medlemsländerna och deras befolkningar, så att det enda alternativet som till slut återstår blir att lämna. Men svenska politiker tar väl först hellre med oss på en rundtur i helvetet innan de kommer på tanken att lämna. Hoppas ändå att jag får leva länge nog för att se en Swexit.

Sen brukar jag bitcha och gny men jag ser faktiskt även positiva tecken. Såg på nyheterna vid förra valet en livstidssittande kommunal sossepolitruk som helt plötsligt hade blivit klanutröstad från evig försörjning. Kommer inte ihåg i vilken håla det var men den petitessen är oviktig för min poäng. Hon var verbalt sätt en god förlorare medan hennes ansiktsuttryck sa något helt annat. Man kunde riktigt se att hon hade kommit till insikt om att “besten” även äter sina egna medlöpare. Jag brukar normalt sätt inte känna någon skadeglädje men gjorde i det här fallet ett undantag.

Det är en sak att arbeta för en agenda som bara försämrar för andra och det är en helt annan sak att göra det med insikten om att det också är en självutplånande agenda. Den här insikten har nog börjat sprida sig i förrädarleden och ingen är så försmådd som en förrädare förrådd. Än så länge har dessa s.k. “effektiviseringar” mest drabbat lägre tjänstemän men dessa åtgärder kommer börja krypa uppåt i leden ju längre agendan fortgår. Tror knappast vi kommer få se “de grå byråkraternas revolution” men deras självbevarelsedrift kommer oundvikligen ändå strö grus i maskineriet, då dessa byråkrater kan segdra det mesta. Så deras egennytta kan i förlängningen även bli en god sak för alla oss andra.

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
15 februari 2020 kl 20:41

Ledartyper vi behöver i Sverige är liknande dessa, som Orbán i Ungern: https://samnytt.se/victor-orban-det-ar-forbjudet-att-saga-sa-i-europa-men-migrationen-ar-en-organiserad-invasion/
Och Putin i Ryssland är mina idoler och dessa finns inte i Sverige idag, inte Bern och inte Krabbe eller Åkesson?
https://samnytt.se/putin-uppmanar-alla-ryska-storforetag-att-forbereda-sig-for-krigsproduktion/

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Jan Norberg
15 februari 2020 kl 22:25

Råttfällan är att viktiga delar av regelverket är så låst att det är krångligt eller i eliternas mening omöjligt att ändra det i viktiga avseenden. Det behövs arga och kyliga intellekt med sina folks bästa för ögonen som i alla fall ändrar spelreglernas råttfälla även om somliga hävdar att det inte går. Just krånglet är nog till för att försvåra att ett parallellt och bättre riktigt EU planeras. Med helt annan värdegrund än frimurarna och respekt för traditionella nationalstaters särart. EUs högkvarter ligger nära Natos och jag tror det var Thierry Meyssan som påpekade att detta är fallet därför att Nato har stort inflytande över EU och dess budget. Och att det inte alls bara råkar ligga nära. Jag håller med om att det inte ter sig självklart men det samstämmer med EUs uppenbara osjälvständighet gentemot imperiet. Vi är slavar under andra än europeerna. Och hur utövas den konstiga makten om inte genom ett osynligt nätverk utanför demokratisk insyn? Och eftersom anglosaxerna via proxies som Morel, Retzinger mfl är både EUs och Natos ursprung och eftersom syftet är att kontrollera/hålla nere Tyskland är det naturligt. Många påstår att nazisterna låg bakom ett förstadium till EU, men nazisternas makt var ett verk av Uk/US så nazisterna och Retzinger var bara mellanhänder för imperiet. Frankrike tvingade Tyskland att acceptera Euron för att acceptera Tysklands återförening. Och anglosaxerna och alla till vänster försummar alltid den omständigheten och låtsas att Tyskland tvingat på Europa euron. När dom väl erhöll den var det möjligt för dom att agera strängt (tex mot Grekland) men att det behövdes berodde ju på utländska bankers, Goldman Sach’s etc oseriösa agerande. Man kan kritisera Tyskland som alla andra men man bör inte dölja imperiets ständiga manipulerande som i fallet Grekland skulle innebära att Tyska skattebetalare skulle tvingas pröjsa för misskötseln i andra länder. Juri Lina har skrivit mycket om frimureriet både med källor och ibland utan. Han är ecklektisk, blandar och ger, men helhetsintrycket av att frimureriet i EU är mkt betydande litar jag på trots att det tigs ihjäl. Det han skriver stämmer överens med de fragment jag läst om hur tex Spanien på båda sidor i den aktuella konflikten Madrid vs Katalonien styrdes av franska respektive brittiska frimurare och med 33je gradens lokala frimurare som drog i tåtarna och deras politikeradepter som firade brittiska frimureriets 300-års jubileum. Det är ju inte ägnat åt att lugna oss precis. Det… Read more »

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Peter Grafström
16 februari 2020 kl 10:35

PG. Frimureriet som det ser ut nu startade väl i t.ex. Skottland dit många medlemmar av Tempelriddarorden flytt efter att de gjort sig omöjliga bl.a. Frankrike. Frimureriet i sin nuvarande form som såväl jesuitorden är väl formade med Tempelriddarorden som mall. Sen ska de ju även vara den här orden som grundade Schweiz någon gång på tolvhundratalet. Tittar man på Schweiz så är det ju i princip en bank med ett land och inte det omvända. Sen är det osannolikt många supranationella organisationer som har sina högkvarter i detta förmodat “neutrala” lilleputtland.

Såsom Carrol Quigleys “ringar om ringar” eller bulvaners bulvaner osv. Vad som ser ut som ett UK/US imperium kanske bara är bulvaner för Schweiz. Det ekonomiska systemet är ju imperiet främsta vapen då det är detta som finansiera allting annat och från av jag kan se så ser det ut som det där styrs från bl.a. BIS i Schweiz. Vad har du själv för synpunkter på detta lilla lands roll?

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Lisa Larsson
17 februari 2020 kl 16:56

Jag håller med om att Schweiz har en historiskt viktig roll och under 1900-talet också blev ännu viktigare som en nod i imperiets kartellbygge som du antyder.
Men både frimurare och jesuiter tror jag från 1500-talet utgick från Venedig och Genua som specialstyrka för det imperium som flyttade till Holland och England. Att dom därmed infiltrerar den katolska kyrkan är förstås en fördel för dom.
Beträffande Tempelriddarna och Skottland så berättade Craig Murray att han fann vid efterforskningar att en förfader till honom tycks ha lanserat myten om den kopplingen.
Brittiska imperiet är den mest förtigna komponenten i det som driver skeendena. Jag tror att insiders i England är rätt övertygade om att deras eliter var högst inblandade i 9/11 liksom Churchill var det vid Pearl Harbour och även då var det ärliga medarbetare för britterna som inte ville tiga men tystades.
Britterna påpekade i samband med 9/11 att Robert Coopers skrifter tycktes vara beställda i synk med det dramat.
https://larouchepub.com/eiw/public/2001/eirv28n43-20011109/eirv28n43-20011109_046-britains_blair_launches_new_empi.pdf
Och jag tror man stöder goda krafter i England genom att inte tiga om sånt.

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Lisa Larsson
17 februari 2020 kl 18:35

PG. Har ingen speciell favoritteori utan jag är mest intresserad av att förstå hur det ligger till. Vilket är rätt svårt eftersom de har sopat igen spåren rätt bra bland alla stickspår. Sen har jag sett lite foton på tempelriddargravar i Skottland för tiden efter de brände De Molay. Vilken betydelse detta har låter jag vara osagt. Men i princip alla dessa organisationer håller ju på och leker runt med samma esoteriska symbolik och när den är huggen i sten är den lite svårare att förfalska än i bokform. Men gör man sig själv inte lite av en otjänst när man tänker i termer av länder? För dessa oligarker levde ju enligt globalismens principer ett stort antal århundraden innan termen blev känd för den arma pöbeln. Det vi ser som ett imperium knutet till ett specifikt land är inte det mer bara var de bestämt sig för tillfället att förlägga en bas att utgå ifrån. Jag menar i t.ex. Italien finns det familjer som hållit på med bankaffärer enda sen romarriket och fortfarande gör så. Likaså försvann inte de venetianska familjerna efter att handeln inte längre sköttes från Venedig efter 800 års dominans. Tittar man sen också på alla europeiska kungahus så är det ju ett enda stort ingifte där alla är släkt med varandra. Så det är väl mer blodsbanden som är viktiga än operationens geografiska utgångspunkt. Sen är det den grejen med “Three City States” – Vatikanen, Washington DC och City of London. Vilket varken är italienskt, amerikanskt eller brittiskt utan det är imperiets andliga, militära och ekonomiska arm. Men grundprincipen för bulvaner är ju att de ska peka i en annan riktning än mot den som verkligen är ansvarig. Eftersom de s.k. amerikanska imperiet leder tillbaka till det brittiska blir det logiskt att utgå från att den verklige utövaren är någon annan. Sen äger ju Tempelriddarorden marken i City of London där de har sina Temple ins. Sen var det ju även denna orden som lade grunden och helt tog kontroll av vårt banksystem och eftersom väldigt många länders riksbankschefer är ner på BIS i Basel varannan månad för hemliga överläggningar så pekar det på att landsplätten Schweiz fortfarande spelar en viktig roll. För övrigt så bestod ju Tempelriddarorden av 2:a, 3:e, 4:e o.v.s. sönerna ur aristokratin och d.v.s. de som inte ärvde titeln. Franska revolutionens paroll frihet, broderskap och jämlikhet gällde dom emellan och inte dem… Read more »

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Lisa Larsson
18 februari 2020 kl 19:22

Håller med om mkt av det du säger. Min tanke under senare år är att Tempelriddarorden var en hemlig symbios mellan judar och västkristna efter det att de östkristna fördrivit judarna från Kiev 5 år innan. Den väldiga ekonomiska expansionen deras orden hade blir mer begriplig då.
Det ger också skäl till att tro att det är vad frimureriet är, en sorts specialstyrka som möjliggör att knyta samman symbiotiska partners bland de rika.
Craig Murray berättar om en brittisk geopolitisk aktör som Murray hävdar på 1800-talet hittade på kopplingen mellan tempelriddarna och Skottland.
Denne Sikander Burnes kan ju ha haft som uppdrag av eliterna att lägga ut villospår beträffande frimureriet funderar jag.
https://www.craigmurray.org.uk/archives/2016/10/need-alexander-burnes/
Han intrigerade tillsammans med islamister mot Ryssland redan på 1830-talet.
Och det kan ju mkt väl finnas en liknande koppling till själva England i stället för till Skottland. Malteserriddare och Tempelriddare är ju grader inom York-riten.

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Peter Grafström
19 februari 2020 kl 01:23

När det gäller Tempelriddarorden så tror jag “är” beskriver bättre än “var”, även om den kanske inte existerar exakt som i sin ursprungliga form, men rikedomarna finns ju kvar och har likaså ackumulerats i över typ tusen år. Oktagonen, malteserkorset och en massa annan av deras symbolik nedlusade ju krigsmakten under WW2 och finns även i våra dagar som medaljer och krigsemblem.

Sen vad gäller fixeringen kring Jerusalem så hade de ju deras högkvarter där innan Muslimerna kastade ut dem. Det var väl Shimon Peres tror jag om överlämnade Jerusalem till påven i någon ceremoni och det där är ju då konstigt om det är en judisk stad. Plus att Vatikanen och Schweiz har någon skum symbios via gardet som antingen vaktar och/eller skyddar påven. Sen kan man också klart och tydligt se att det är någon kraft som helt uppenbarligen straffar den muslimska världen samtidigt som de konditionerar alla oss andra att också vilja straffa dem.

Sen är det Zion Vises Protokoll som i princip är en blåkopia av hur mycket av vårt samhälle har utvecklats. Det ligger ett Tempelriddarkloster i Sion med S i Schweiz. Detta protokoll skulle ju likaväl kunna vara skrivet av de vise äldre där men att den judiska kopplingen är en bulvan eller ett av de sedvanliga missvisande stickspåren.

Sen så vad jag har förstått så har Schweiz som enda land i världen en flaggform som representerar en suverän stat med alla vi andra har något som representerar en underordnad bolagiserad skit.

Men det går inte att mata på med funderingar kring typ tusen år i ett inlägg på NV utan att bli såväl osammanhängande som långrandig.

Ska kolla boktipset då jag hittade den på webben.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
15 februari 2020 kl 11:41

Jag instämmer i att spelreglerna inom EU är en råttfälla som vi fastnat i, men bakgrund behövs.
Retinger som var rådgivare till Polens fascistregim när det begav sig var tillsammans med den anglosaxiska eliten mfl upphov till EU. EU kan hittills ses nästan som ett bihang till Nato i anglosaxarna intresse.
Bara som exempel:Allen Dulles, William Fulbright och en släkting till Churchill var med från början i planerna.
Och kunde man trycka på en knapp som överskådligt redovisade vilka som är frimurare eller frimuraradepter i EU skulle det nog vara avslöjande.
Brexit berodde sannolikt på att Britterna inte längre hoppades på att kunna utnyttja kontinenten som vapen och sponsor för deras imperiebygge. Att dom gått ur betyder antagligen att dom nu intensifierar splittringsagendan.
EU är fullt av trojanska hästar och behöver frigöras från sina utanför-liggande grundares inflytande.
Stärkande av nationalistiska krafter i Europa som inte låter sig manipuleras av imperiet behövs, och som vill vara en äkta Europavänlig federation.
Kontinenten och övriga EU är hittills som ett offer för ett paralyserande gift likt det parasitstekeln injicerar i offrets kropp.
Europa styr inte sig självt nu vilket illustreras av förtrycket av nationalister.
Måtte självständigt tänkande nationalister kunna vända utvecklingen ist för att Europas fiender ska lyckas splittra och försvaga oss igen.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Peter Grafström
15 februari 2020 kl 15:34

PG skriver: “Retinger som var rådgivare till Polens fascistregim när det begav sig var tillsammans med den anglosaxiska eliten mfl upphov till EU.”

Wikipedia skriver: “Józef Hieronim Retinger (Kraków, 17 April 1888 – 12 June 1960, London) was a Polish and international political activist. He was a founder of the European Movement that led to establishment of the European Union[1] and was involved in founding the Bilderberg Group.”

Jesuiten Retinger var en av de viktigaste arkitekterna för att skapa både EU och Bilderberg-gruppen.

Vi måste ut ur EU! Det var så tänkt från början som det blivit.

Jesuiten Pierre Teilhard de Chardin var en av de viktigaste arkitekterna för att skapa FN. FN pushar migrationen, klimat-agendan och Agenda 30.

Vi måste befria oss från FN.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
14 februari 2020 kl 18:10

Polen behöver inte gå med på någonting, men kommer kunna fortsätta plocka russinen ur EU-kakan. Så ser EU-avtalet ut som alla stater har skrivit på. Sveriges korkade politikeradel har gjort bort sig. Istället för att ta russinen ur kakan och mota ut den torra delen av kakan så har man tagit den torra kakan för att vara duktiga, samt t.o.m. försvårat ett ev. utträde i fall folket skulle vilja ha det genom en folkomröstning.

Mats Jangdal
14 februari 2020 kl 16:59

Jag har också följt frågan och instämmer med Jans tankar. Går Polen, går nog även Ungern och strax därefter möjligen även Tjeckien. Sedan är frågan om Danmark eller Sverige blir första nordiska land att lämna? till och med i Italien talas om utträde.
VDL förhörs idag om mutbrott och annat under sin tid som tysk försvarsminister.
https://www.frihetsportalen.se/2019/12/secessioner-fran-eu/
https://www.frihetsportalen.se/2020/02/livmoderskriget-islam-kina-en-framtidsspaning/

Harriet Larsson
14 februari 2020 kl 10:10

Välgörande att få höra en annan vinkel på EU:s uppstudsiga medlemsländer.
Vår systemmedia vill få oss att tro, att Polens och Ungerns ekonomi faller ihop om de lämnar EU. Bumerangeffekten kan bli stor om välvillighet i handelsavtal både från Trump och Putin blir utav.
Övertro på egen makt är alltför stor inom denna fiendekoloss till Europas folk. Lockbetet för karriärlystna politiker är enorma förmånaer och permanentar deras tro på globaliseringens förtjänster, som faller rakt ner i den finansiella globalistmaffians fickor. Att få vara lockbete för deras lobbyister kan ge både lönsamhet och framtida försörjning, därför omhuldas lögnen tom inom SD att EU skall förändras inifrån.