Mord, rån, handgranater, sprängningar och våldtäkt i Hässelby och Vinsta

publicerad 20 april 2020
- Torbjörn Sassersson red.
Sprängning i Vinsta, 27 mars 2019. Foto: NewsVoice.se
Sprängning i Vinsta, 27 mars 2019.

NewsVoice hinner tyvärr inte med att rapportera om all kriminalitet som pågår runt undertecknads redaktionskontor, men andra medier gör det. I lördags vad det dags igen. Nationella bombskyddet hämtade handgranater i Hässelby Gård.

Normalt uppfattar jag Hässelby som ett tämligen lugnt område, men den känslan är försåtlig. Det är ett märkligt psykologiskt fenomen som fungerar så länge man själv inte drabbas, men trygghetskänslan är falsk och falsk trygghetskänsla är rimligen farlig.

Klockan 13.08 i lördags fick polisen in ett larm om misstänkta granater som påträffats i Hässelby gård [1]. Klockan 16.10 meddelade polisen att Nationella bombskyddet hämtat föremålen och en anmälan rörande grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor upprättades. Det skriver bland annat Samhällsnytt och Aftonbladet.

Den 14:e april avled två personer i en skottlossningen i Vinsta [2] nära Hässelby Gård. En av de döda var en kvinna, den andra döda var enligt polisen gärningsmannen. En förundersökning om mord och grovt olaga hot inleddes, skriver SVT.

Kriminalitet i Hässelby/Vinsta, Stockholm. Karta: Google Maps
Kriminalitet i Hässelby/Vinsta, Stockholm. Karta: Google Maps

NewsVoice har tidigare skrivit om två sprängningar i Vinsta [3], två butiksrån i Johannelund [4], varav det andra med pistol och kniv, ett rån med yxa och bensin i Hässelby Villastad [5], en våldtäkt i Hässelby [7] som polisen markerade som “olycka” och ett grovt bankrån där rånarna körde in i Handelsbankens lokaler i Hässelby Gård [8].

Det som nämns i denna artikel är bara en del av all kriminalitet som pågår i Hässelby och Vinsta. Regelbundet sker våldtäkter, våldtäktsförsök, inbrott, enstaka bilbränder, bilstölder, enstaka sprängningar, butiksrån, hot från kringdrivande ungdomsgäng och annat. Undertecknad flyttade till Johannelund [9] som ligger i Hässelby i januari 2017 och min subjektiva uppfattning är att våldet ökat sedan 2017.

Facebook-gruppen: “BLÅLJUS – Hässelby Vällingby” försöker få med de flesta incidenterna.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Då var det dags igen. För några veckor sedan sköts 2 i Vinsta, Hässelby.

  Expressen (29 juli 2020): En polisinsats pågår i Hässelby i nordvästra Stockholm.

  “En man i 30-årsåldern har hittats med skottskador. “Det finns ingen frihetsberövad”, säger Lena Baakki vid polisen.” … “Vid 23.13 började det rassla in en massa samtal om att man har hört skottlossning. På platsen påträffar vi en person som är skottskadad”.

  https://www.expressen.se/nyheter/skottlossning-i-stockholm-man-skadad/

 • Då var det dags igen. För några veckor sedan sköts 2 i Vinsta, Hässelby.

  Expressen (29 juli 2020): En polisinsats pågår i Hässelby i nordvästra Stockholm.

  “En man i 30-årsåldern har hittats med skottskador. “Det finns ingen frihetsberövad”, säger Lena Baakki vid polisen.” … “Vid 23.13 började det rassla in en massa samtal om att man har hört skottlossning. På platsen påträffar vi en person som är skottskadad”.

  https://www.expressen.se/nyheter/skottlossning-i-stockholm-man-skadad/

 • I onsdags, mord 300 meter från vår bostad:

  Aftonbladet (16 juli 2020): Tonåring hittad död – polisen misstänker mord – 18-åringen sköts ihjäl på nära håll

  “Den mördade 18-åringen i Vinsta avrättades med skott i huvudet, enligt uppgift till Aftonbladet” …
  “Kroppen kan ha legat länge på platsen, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid polisen.”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/GGolzq/tonaring-hittad-dod–polisen-misstanker-mord
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/EW3W8K/18-aringen-skots-ihjal-pa-nara-hall–bar-plasthandskar

 • I onsdags, mord 300 meter från vår bostad:

  Aftonbladet (16 juli 2020): Tonåring hittad död – polisen misstänker mord – 18-åringen sköts ihjäl på nära håll

  “Den mördade 18-åringen i Vinsta avrättades med skott i huvudet, enligt uppgift till Aftonbladet” …
  “Kroppen kan ha legat länge på platsen, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid polisen.”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/GGolzq/tonaring-hittad-dod–polisen-misstanker-mord
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/EW3W8K/18-aringen-skots-ihjal-pa-nara-hall–bar-plasthandskar

  • – Jag har löst varför somliga kommentarer bara försvann…

   Jag hade bifogat en länk med “mycket intressant innehåll” – vilken visade sig ha blivit bannlyst… !!
   Detta kan vara bra att känna till, eller hur?

  • – Jag har löst varför somliga kommentarer bara försvann…

   Jag hade bifogat en länk med “mycket intressant innehåll” – vilken visade sig ha blivit bannlyst… !!
   Detta kan vara bra att känna till, eller hur?

 • Min kommentar försvann idag, liksom i går, när jag tryckte på “Namn:*” nedan för att exekvera/posta kommentaren!
  Mitt kodord har blivit stulet för en tid sedan och jag har fått utpressningskrav (“sätt i US $2 000 i bitcoinvaluta, annars .…). Har personligen kontaktat polisen för att göra en anmälan, men “det sker så många, att det inte går att göra något”.
  Kriminaliteten i Sverige tar sig således flera uttryck! Och inte bara i Vinsta/Hässelby ….. .

 • Ändrar man några datum plus/minus någon grej så skulle det lika väl kunna vara där jag bor. Det är slumpen som gör det och även om man själv lever i ett parallellt universum har sannolikheten definitivt blivit högre för “fel tidpunkt och plats”. Ett stort “Tack så Djävla mycket” till Freddy, Steffe & Co och alla andra gangbangers.

 • Det finns naturliga förklaringar till att jag personligen inte drabbats av dessa incidenter direkt. Jag är inte medlem i ett kriminellt gäng och håller inte på med uppgörelser. Jag har inte butik eller bank. Huset och lägenheten jag bor i har bra säkerhet och jag är inte kvinna.

  • Rånrisken har ökat i takt med att narkotikainförseln till landet stryps med corona. Som varande svennedjävul (icke muslim och svensk = svag) samt medelålders och man, är du ett potentiellt offer. Helt klart. Det är bara en tidsfråga.

 • Min kommentar försvann idag, liksom i går, när jag tryckte på “Namn:*” nedan för att exekvera/posta kommentaren!
  Mitt kodord har blivit stulet för en tid sedan och jag har fått utpressningskrav (“sätt i US $2 000 i bitcoinvaluta, annars .…). Har personligen kontaktat polisen för att göra en anmälan, men “det sker så många, att det inte går att göra något”.
  Kriminaliteten i Sverige tar sig således flera uttryck! Och inte bara i Vinsta/Hässelby ….. .

 • Ändrar man några datum plus/minus någon grej så skulle det lika väl kunna vara där jag bor. Det är slumpen som gör det och även om man själv lever i ett parallellt universum har sannolikheten definitivt blivit högre för “fel tidpunkt och plats”. Ett stort “Tack så Djävla mycket” till Freddy, Steffe & Co och alla andra gangbangers.

 • Det finns naturliga förklaringar till att jag personligen inte drabbats av dessa incidenter direkt. Jag är inte medlem i ett kriminellt gäng och håller inte på med uppgörelser. Jag har inte butik eller bank. Huset och lägenheten jag bor i har bra säkerhet och jag är inte kvinna.

  • Rånrisken har ökat i takt med att narkotikainförseln till landet stryps med corona. Som varande svennedjävul (icke muslim och svensk = svag) samt medelålders och man, är du ett potentiellt offer. Helt klart. Det är bara en tidsfråga.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *