Mord, rån, handgranater, sprängningar och våldtäkt i Hässelby och Vinsta

12
Sprängning i Vinsta, 27 mars 2019. Foto: NewsVoice.se
Sprängning i Vinsta, 27 mars 2019. Foto: NewsVoice.se

NOTERAT. NewsVoice hinner tyvärr inte med att rapportera om all kriminalitet som pågår runt undertecknads redaktionskontor, men andra medier gör det. I lördags vad det dags igen. Nationella bombskyddet hämtade handgranater i Hässelby Gård.

Normalt uppfattar jag Hässelby som ett tämligen lugnt område, men den känslan är försåtlig. Det är ett märkligt psykologiskt fenomen som fungerar så länge man själv inte drabbas, men trygghetskänslan är falsk och falsk trygghetskänsla är rimligen farlig.

Klockan 13.08 i lördags fick polisen in ett larm om misstänkta granater som påträffats i Hässelby gård [1]. Klockan 16.10 meddelade polisen att Nationella bombskyddet hämtat föremålen och en anmälan rörande grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor upprättades. Det skriver bland annat Samhällsnytt och Aftonbladet.

Den 14:e april avled två personer i en skottlossningen i Vinsta [2] nära Hässelby Gård. En av de döda var en kvinna, den andra döda var enligt polisen gärningsmannen. En förundersökning om mord och grovt olaga hot inleddes, skriver SVT.

Kriminalitet i Hässelby/Vinsta, Stockholm. Karta: Google Maps
Kriminalitet i Hässelby/Vinsta, Stockholm. Karta: Google Maps

NewsVoice har tidigare skrivit om två sprängningar i Vinsta [3], två butiksrån i Johannelund [4], varav det andra med pistol och kniv, ett rån med yxa och bensin i Hässelby Villastad [5], en våldtäkt i Hässelby [7] som polisen markerade som “olycka” och ett grovt bankrån där rånarna körde in i Handelsbankens lokaler i Hässelby Gård [8].

Det som nämns i denna artikel är bara en del av all kriminalitet som pågår i Hässelby och Vinsta. Regelbundet sker våldtäkter, våldtäktsförsök, inbrott, enstaka bilbränder, bilstölder, enstaka sprängningar, butiksrån, hot från kringdrivande ungdomsgäng och annat. Undertecknad flyttade till Johannelund [9] som ligger i Hässelby i januari 2017 och min subjektiva uppfattning är att våldet ökat sedan 2017.

Facebook-gruppen: “BLÅLJUS – Hässelby Vällingby” försöker få med de flesta incidenterna.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

12 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
19 juli 2020 kl 12:14

På med skyddsvästen och slaktarhandskarna!!!

Ingrid
Ingrid
Gäst
21 april 2020 kl 10:21

Denna länk är oerhört potent – lyssna och begrunda…

https://www.youtube.com/watch?v=k2gRA03a-tY&feature=emb_title

Ingrid
Ingrid
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
21 april 2020 kl 09:41

– Jag har löst varför somliga kommentarer bara försvann…

Jag hade bifogat en länk med “mycket intressant innehåll” – vilken visade sig ha blivit bannlyst… !!
Detta kan vara bra att känna till, eller hur?

Ulf ClaréusD
20 april 2020 kl 09:50

Min kommentar försvann idag, liksom i går, när jag tryckte på “Namn:*” nedan för att exekvera/posta kommentaren!
Mitt kodord har blivit stulet för en tid sedan och jag har fått utpressningskrav (“sätt i US $2 000 i bitcoinvaluta, annars .…). Har personligen kontaktat polisen för att göra en anmälan, men “det sker så många, att det inte går att göra något”.
Kriminaliteten i Sverige tar sig således flera uttryck! Och inte bara i Vinsta/Hässelby ….. .

Ingrid
Ingrid
Gäst
Reply to  Ulf Claréus
20 april 2020 kl 13:36

Även mina kommentarer försvinner, varför?

Sture B
Sture B
Gäst
20 april 2020 kl 08:36

Ändrar man några datum plus/minus någon grej så skulle det lika väl kunna vara där jag bor. Det är slumpen som gör det och även om man själv lever i ett parallellt universum har sannolikheten definitivt blivit högre för “fel tidpunkt och plats”. Ett stort “Tack så Djävla mycket” till Freddy, Steffe & Co och alla andra gangbangers.

Erik Forsman
Reply to  Torbjörn Sassersson
20 april 2020 kl 09:05

Rånrisken har ökat i takt med att narkotikainförseln till landet stryps med corona. Som varande svennedjävul (icke muslim och svensk = svag) samt medelålders och man, är du ett potentiellt offer. Helt klart. Det är bara en tidsfråga.

Erik Forsman
20 april 2020 kl 06:11

Flytta nu!