Lägenheter i Malmö – en stad av liv och kommunikation

publicerad 1 december 2021
- Gästskribent
Lägenheter i Malmö. Foto: Pontus Ohlsson. Licens: Unsplash.com
Lägenheter i Malmö. Foto: Pontus Ohlsson. Licens: Unsplash.com
Lägenheter i Malmö. Foto: Pontus Ohlsson. Licens: Unsplash.com

LÄGENHETER I MALMÖ. För den som längtar efter att komma ut i världen, flytta nedåt ut på den europeiska kontinenten, men inte riktigt har möjlighet att ta detta stor steg ännu, är Malmö ett exemplariskt alternativ. Med bil, tåg, färja eller buss kan du ta dig till Danmark, och sedan vidare söderut på bara några timmar. 

Förbindelserna mellan Malmö och övriga Europa är alltså goda, och en långweekend i någon av de europeiska storstäderna kan snabbt bli en trevlig tradition. För den som hellre stannar i Sverige kan man ta del av en mängd olika kulturer, med inslag från hela världen. Malmö är nämligen en av landets mest mångkulturella städer, med över 170 länder representerade av dess 350 000 invånare.

En stad med förbindelser

Förutom sina goda förbindelser till övriga Europa, är Malmö dessutom beläget längs med kusten, och inger under sommarhalvåret en känsla av att befinna sig utomlands.

För den som önskar närhet till havet finns fina bostadsområden alldeles längs med strandpromenaden, med turkost vatten och vita sandstränder, samt fina cykelleder.

För den som just börjat studera eller planerar att göra, i Malmö, Lund eller kanske Köpenhamn, är Malmö den perfekta staden att bosätta sig i. Det finns lägenheter Malmö i alla tänkbara stadsdelar, format och till olika kostnader. Många är dessutom belägna på smidigt avstånd från Lund, dit bussarna går med jämna mellanrum.

Att hitta studentbostad i Malmö kan emellertid vara svårt, eftersom efterfrågan är stor. Det finns hursomhelst ett antal olika områden där studenterna ofta bosätter sig, och där gemenskapen är stor och studentlivet sprudlande. Det planeras dessutom att byggas nya bostäder för att uppfylla det behov som finns.

Malmö en stad med möjligheter

Förutom att studera finns stora möjligheter till arbete, bland annat på grund av att stadens unga befolkning skapar arbetstillfällen inom skola, förskola och annan barn- och ungdomsomsorg.

Skånes universitetssjukhus med sina 12 000 anställda ligger dessutom i Malmö, vilket naturligtvis också gagnar stadens välfärd.

För den som söker sig till staden för att arbeta finns en mängd olika stadsdelar att välja mellan. Åt öster är det lätt att ta sig vidare in i landet, medan det västliga hållet erbjuder hav och stränder. Västra hamnen har dessutom satsat på nyproducerade lägenheter; där finner du de lite mer exklusiva bostäderna.

Att tänka på om du söker lägenheter i Malmö

Beroende på vad du planerar att göra i Malmö bör du naturligtvis försöka hitta ett boende som ligger nära den plats du mest kommer infinna dig på. Även om förbindelserna både med kollektivtrafik och cykel är goda, är det fördelaktig att skaffa ett boende i närområdet till jobb eller skola.

Därefter gäller det att hitta något som passar dig. Är det en studentlägenhet, ett rum att hyra in dig i, eller en lyxig lägenhet längs med strandboulevarden du är ute efter? Leta noga, och se sedan till att vara ihärdig när du kontaktar uthyrare!

Extern skribent

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq