Israel lyfter alla covidreseförbud på grund av stor spridning av omikron

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 januari 2022
- NewsVoice redaktion
Ensam resenär på flygplatsen Ben-Gurion, Israel. Foto: Eyal Toueg
Bild: Ensam resenär på flygplatsen Ben-Gurion, Israel. Foto: Eyal Toueg

Resor mellan Israel och en mängd andra länder, för både israeler och utlänningar, är tillåtet från och med idag fredag. Israel skrotar sin “röda lista” över destinationer med höga covidinfektionsfrekvenser, meddelade hälsoministeriet på torsdagen.

De flesta fall av allvarlig sjukdom tillhör deltavarianten, men allt eftersom vågen fortskrider kommer omikron att ta över infektionerna, skriver den israeliska tidningen Haaretz i artikeln: Israel Lifts All COVID Travel Bans Made Irrelevant by Omicron.

Hälsoministeriets generaldirektör, professor Nachman Ash, uppger att reserestriktioner för alla länder hävs, eftersom lokala omikroninfektioner, vilka bidrar till ett rekordantal av nya fall, gör reseförbud meningslösa när det gäller att förhindra spridning av coronavirus.

Israel kommer därför att tillåta resor till och från länder som på torsdagen fortfarande fanns på listan över “röda” destinationer.

Beslutet, i avvaktan på regeringens slutliga godkännande, gäller israeliska medborgare eller invånare, likväl som utländska turister. Haaretz artikel publicerades den 6:e januari på eftermiddagen och tidiningen har inte publicerat information om att beslutet skulle ha ändrats sedan i går eftermiddag, erfar NewsVoice.

ArcanumSkolan 2024

Ovaccinerade personer som anländer till Israel måste kunna visa två negativa covidtester, dels vid ankomst och dels efter sju dagars karantän. Högriskgrupper måste generera ett negativt PCR-resultat för att lämna karantänen, medan resten av befolkningen endast behöver ta ett snabbt antigentest.

Text och översättning: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Omikron
 • Epoch Times: Omicron May Help End the Pandemic This Winter

  “There are reasons to be optimistic. In South Africa, Omicron started in late November 2021, peaked around Dec. 20, and is now in the tail-end of this wave. The country saw higher numbers of new daily cases than during any of the previous waves, yet hospitalization rates were lower for Omicron. What is really interesting is that the death rate is quite low—about 10 times less—than that of Delta.”

  “In a study that is currently under peer review, researchers from the University of Hong Kong found that Omicron infects and multiplies 70 times faster than the Delta variant and original SARS-CoV-2 in the human bronchus, which may explain why Omicron can transmit faster between humans than previous variants. The study also showed that Omicron infection in the lung is 10 times lower than the original SARS-CoV-2, which may be an indicator of lower disease severity.”

  https://www.theepochtimes.com/omicron-may-help-end-the-pandemic-this-winter_4194526.html

 • Epoch Times: Omicron May Help End the Pandemic This Winter

  “There are reasons to be optimistic. In South Africa, Omicron started in late November 2021, peaked around Dec. 20, and is now in the tail-end of this wave. The country saw higher numbers of new daily cases than during any of the previous waves, yet hospitalization rates were lower for Omicron. What is really interesting is that the death rate is quite low—about 10 times less—than that of Delta.”

  “In a study that is currently under peer review, researchers from the University of Hong Kong found that Omicron infects and multiplies 70 times faster than the Delta variant and original SARS-CoV-2 in the human bronchus, which may explain why Omicron can transmit faster between humans than previous variants. The study also showed that Omicron infection in the lung is 10 times lower than the original SARS-CoV-2, which may be an indicator of lower disease severity.”

  https://www.theepochtimes.com/omicron-may-help-end-the-pandemic-this-winter_4194526.html

 • När plandemin spelat ut sitt huvudsyfte och vidare försök att manipulera i den riktning leder det till att man faller på sitt eget grepp. Någonstans kommer det inte gå att mjölka mer ur det här falsariet och då riskerar nästa stora lögn blossa upp, kanske just när bluffen börjas genomskådas på allvar. Människor ska ju hållas i en villfarelse att de är i fara för att nya begränsande åtgärder skall accepteras.

  Detta låter ju riktigt dyster, men kom ihåg att det är vi som avgör utifrån vår medvetenhet vad som kommer härnäst. Livet bereder alltid valmöjligheter. Alla känner till att vi växer i motgångar. Nå, finns det undantag på dessa motgångars innehåll och vem avgör det i sådana fall? Ödmjukt kan man konstatera att vi varken kan eller ska försöka överträffa livet i dess välvilliga utformning, dvs. inte fördöma livet. Sluta se offer, se möjligheter genom att våga tro och stå stark i dig själv!

  Är det inte häftigt att utsättas för en träning som leder till självkännedom på djupet och att man i allt mindre utsträckning påverkas av yttre betingelser och känner rädsla vika för styrka, frid och harmoni? Knappast en förändring som sker om allt vore guld och gröna skogar. Så håll ut, ha tilltro och låt er inte skrämmas! Ingen är ensam och tillsammans är vi inte bara starka utan starkast!

  • Ordspråket säger att droppen urholkar stenen. Finns en sanning i det.
   Men just nu ser det mörkt ut då både kungen och drottningen visat sig vara C19 positiva efter PCR testet under julen. Och det som fullvaxxade med tredje nålen.
   Lindriga symptom dessutom. Är folket döda i landet? Reaktioner har fullständigt
   uteblivit. Det är inte PCR=pandemin vi skall oroa oss för, utan folket. Mvh

   • Ja, precis. De som fortsätter titta på legomasters, lets danxe, bonde sjöker frju, bachlr islnd blabla. Det kan ju oxå göras om nödvändigt men hade dessa individer ägnat 20min/dag till legworking o inte spoonfeeding, hade världen sett annorlunda ut. Att gräva i infornationsnyllan är en ‘skyldighet’ aalla människor har, som en gåva till det liv de fått

   • Är hårddisken infekterad av datorvirus i form av vilseledande information och rädsla så fungerar den bristfälligt.

   • Kronprinsessan Victoria har också testats positiv för C19. Således den tredje fullinjicerade i kungafamiljen. Allmänhetens reaktion skulle kunna vara av två slag beroende på graden av förmåga till självständigt tänkande, eller om man så vill, graden av mottaglighet för propaganda:

    1. “Där ser man, de där injektionerna innebär ingen vidare skydd mot smitta. Varför införa sprutpass då och varför en så intensiv kampanj för sprutorna? Det är något väldigt mysko med det hela”.
    2. “Oj, fler måste ta sprutan så vi kan stoppa smittan!”
    • Såg inslaget på dumburken!
     Förmodligen så har även Victoria fått den stora äran att testas med Kary Mullis DNA test. Med andra ord så borde hovets högburna vara stämplade som kriminella!

  • Plandemin är inte huvudsyftet, den är förspelet för globalisterna att starta 3 världskriget. Finland och Sverige är snart med i nato, en EU arme är på uppgång, england har gått ur EU. Frankrike försökte, Tyskland försökte, nu ska hela EU försöka, sen kommer dom räddande änglarna uza/england. Fake orsakerna kommer alltid, skotten i Mainila, skotten i Sarajevo, Tonking bukten. Äger man media så följer fåren med.
   Hoppas mera på din teori.

   • Ledsen/eller glad över att behöva hålla med dig! Vi går där emot!
    Kalla kriget har sin upplösning nu! Putin vill försöka bevara tsarväldet
    som tyvärr blev bolsjevistiska väldet efter statskuppen 1917.
    Ett till världskrig blev det av detta!
    Ryssland sträcker sig över 2 kontinenter, och har 14 tidszoner.
    Afrika är det enda landet som med möda kan ha flera naturtillgångar.
    Idag äger Kina större delar av Afrika!
    Jesuiterna vill äga allt, som det dom sig tro, som Guds utvalda!
    Det finns fingrar av dessa Guds utvalda överallt hur än vi tror!
    NATO vill ha ramper med raketer mot Rysslands gränser!
    Putin önskar inte detta för sitt och folkets trygghet!
    Alltså kalla kriget upphör i denna stund. Krig är ett faktum!
    C19 också ett faktum för att försöka genomföra denna kupp!
    Men vem styr detta?

    Länken är framförallt tillägnad Åsa Torp! Men visst! För vem som helst! Mvh.

    https://www.youtube.com/watch?v=WCXE1eWamuE

    • Putin har ingen anledning att “bevara tsarväldet” Det kom 2 världskrig efter tsaren, första och andra världskriget. Ryssland och sovjet var inte dom som valde det. Det var höga uppsatta politiker i väst som valde det. Det tredje världskriget kommer om vi inte stoppar det nu. Krig uppkommer när folket är i kris och har det svårt. Inget land vill kriga om allt är bra, det går endast om man som uza gjorde med Libyen, en intervention ochförstörde landet. Sverige kommer att hamna i en oerhörd kris, bli skuldsatta, sen kan globalisterna tömma våra naturresurser med metaller.

     • Givet vis har Putin ingen anledning att bevara tsarväldet.
      Men vill minnas att Alexander den II avskaffade livegendomen 1861. Folket fick en viss frihet tills bolsjevikerna satt stopp för det med sin påstådda revolution. Ryska folket är så skadade att det kommer ta generationer att tillfriskna.
      Det är också helt klart att Ryssland, sovjet är skuldfria.
      Men vet mig ha läst att Österrike, Ungern sökte skydd från Tyskland då dom kände hot från Ryssland, Serbien.
      Skotten i Sarajevo. Sedan var det kört.

      • Rubbet var orkestrerat av sk ’round table’ och finansierat av ‘dem’,, efter att ‘de’ kapat dollarsedelplåtarna 23 dec-1913

      • Libyen! Mobben kastade upp Gaddafi på en motorhuv och drog ned hans brallor för att trycka in en skiftnyckel i hans ändtarm.
       Skrev om Macron som går mot sitt eget folk, att det kan sluta med att han får äta sin egen skit.
       Detta var min tanke då jag tänkte på Gaddafis öde.
       Skillnaden mellan dessa herrar var att Gaddafi hade byggt upp en infrastruktur som kunde tävla med det bästa. Sedan att han ville inför valutan i guld, silver fot. Det blev hans död. Sverige har också sin del i att Libyen idag är en total anarki.
       Men vi vet ju båda två vilka skuggor som ligger bakom allt helvete som sker på jorden.

    • Skulle ha låtit bli den fjärde ölen!
     Synd att det inte går att radera skriften och förbrukad öl.
     Men det var ju Lördag!

 • Det är o förblir ett sjukt ‘land’, fram till dess Palestinierna får tillbaka sitt Land. , så är det

  • Det har dom Theodor Hazel först och främst att tacka för. Sedan passade holocaust ( brännoffer ) in i bilden då FN 1948 upplät 63% av Palestinas yta till en Israelisk stat. Idag har dom nästan 100% Ja allt borde inte vara så komplext.
   Snarare tala för sig själv!

   • Precis Tor, herzl sa själv i sin bok vad o varför. Något har hänt under tiden, i västvärlden, och det är inte ngt jättebra som jag ser det

 • När plandemin spelat ut sitt huvudsyfte och vidare försök att manipulera i den riktning leder det till att man faller på sitt eget grepp. Någonstans kommer det inte gå att mjölka mer ur det här falsariet och då riskerar nästa stora lögn blossa upp, kanske just när bluffen börjas genomskådas på allvar. Människor ska ju hållas i en villfarelse att de är i fara för att nya begränsande åtgärder skall accepteras.

  Detta låter ju riktigt dyster, men kom ihåg att det är vi som avgör utifrån vår medvetenhet vad som kommer härnäst. Livet bereder alltid valmöjligheter. Alla känner till att vi växer i motgångar. Nå, finns det undantag på dessa motgångars innehåll och vem avgör det i sådana fall? Ödmjukt kan man konstatera att vi varken kan eller ska försöka överträffa livet i dess välvilliga utformning, dvs. inte fördöma livet. Sluta se offer, se möjligheter genom att våga tro och stå stark i dig själv!

  Är det inte häftigt att utsättas för en träning som leder till självkännedom på djupet och att man i allt mindre utsträckning påverkas av yttre betingelser och känner rädsla vika för styrka, frid och harmoni? Knappast en förändring som sker om allt vore guld och gröna skogar. Så håll ut, ha tilltro och låt er inte skrämmas! Ingen är ensam och tillsammans är vi inte bara starka utan starkast!

  • Ordspråket säger att droppen urholkar stenen. Finns en sanning i det.
   Men just nu ser det mörkt ut då både kungen och drottningen visat sig vara C19 positiva efter PCR testet under julen. Och det som fullvaxxade med tredje nålen.
   Lindriga symptom dessutom. Är folket döda i landet? Reaktioner har fullständigt
   uteblivit. Det är inte PCR=pandemin vi skall oroa oss för, utan folket. Mvh

   • Ja, precis. De som fortsätter titta på legomasters, lets danxe, bonde sjöker frju, bachlr islnd blabla. Det kan ju oxå göras om nödvändigt men hade dessa individer ägnat 20min/dag till legworking o inte spoonfeeding, hade världen sett annorlunda ut. Att gräva i infornationsnyllan är en ‘skyldighet’ aalla människor har, som en gåva till det liv de fått

   • Är hårddisken infekterad av datorvirus i form av vilseledande information och rädsla så fungerar den bristfälligt.

   • Kronprinsessan Victoria har också testats positiv för C19. Således den tredje fullinjicerade i kungafamiljen. Allmänhetens reaktion skulle kunna vara av två slag beroende på graden av förmåga till självständigt tänkande, eller om man så vill, graden av mottaglighet för propaganda:

    1. “Där ser man, de där injektionerna innebär ingen vidare skydd mot smitta. Varför införa sprutpass då och varför en så intensiv kampanj för sprutorna? Det är något väldigt mysko med det hela”.
    2. “Oj, fler måste ta sprutan så vi kan stoppa smittan!”
    • Såg inslaget på dumburken!
     Förmodligen så har även Victoria fått den stora äran att testas med Kary Mullis DNA test. Med andra ord så borde hovets högburna vara stämplade som kriminella!

  • Plandemin är inte huvudsyftet, den är förspelet för globalisterna att starta 3 världskriget. Finland och Sverige är snart med i nato, en EU arme är på uppgång, england har gått ur EU. Frankrike försökte, Tyskland försökte, nu ska hela EU försöka, sen kommer dom räddande änglarna uza/england. Fake orsakerna kommer alltid, skotten i Mainila, skotten i Sarajevo, Tonking bukten. Äger man media så följer fåren med.
   Hoppas mera på din teori.

   • Ledsen/eller glad över att behöva hålla med dig! Vi går där emot!
    Kalla kriget har sin upplösning nu! Putin vill försöka bevara tsarväldet
    som tyvärr blev bolsjevistiska väldet efter statskuppen 1917.
    Ett till världskrig blev det av detta!
    Ryssland sträcker sig över 2 kontinenter, och har 14 tidszoner.
    Afrika är det enda landet som med möda kan ha flera naturtillgångar.
    Idag äger Kina större delar av Afrika!
    Jesuiterna vill äga allt, som det dom sig tro, som Guds utvalda!
    Det finns fingrar av dessa Guds utvalda överallt hur än vi tror!
    NATO vill ha ramper med raketer mot Rysslands gränser!
    Putin önskar inte detta för sitt och folkets trygghet!
    Alltså kalla kriget upphör i denna stund. Krig är ett faktum!
    C19 också ett faktum för att försöka genomföra denna kupp!
    Men vem styr detta?

    Länken är framförallt tillägnad Åsa Torp! Men visst! För vem som helst! Mvh.

    https://www.youtube.com/watch?v=WCXE1eWamuE

    • Putin har ingen anledning att “bevara tsarväldet” Det kom 2 världskrig efter tsaren, första och andra världskriget. Ryssland och sovjet var inte dom som valde det. Det var höga uppsatta politiker i väst som valde det. Det tredje världskriget kommer om vi inte stoppar det nu. Krig uppkommer när folket är i kris och har det svårt. Inget land vill kriga om allt är bra, det går endast om man som uza gjorde med Libyen, en intervention ochförstörde landet. Sverige kommer att hamna i en oerhörd kris, bli skuldsatta, sen kan globalisterna tömma våra naturresurser med metaller.

     • Givet vis har Putin ingen anledning att bevara tsarväldet.
      Men vill minnas att Alexander den II avskaffade livegendomen 1861. Folket fick en viss frihet tills bolsjevikerna satt stopp för det med sin påstådda revolution. Ryska folket är så skadade att det kommer ta generationer att tillfriskna.
      Det är också helt klart att Ryssland, sovjet är skuldfria.
      Men vet mig ha läst att Österrike, Ungern sökte skydd från Tyskland då dom kände hot från Ryssland, Serbien.
      Skotten i Sarajevo. Sedan var det kört.

      • Rubbet var orkestrerat av sk ’round table’ och finansierat av ‘dem’,, efter att ‘de’ kapat dollarsedelplåtarna 23 dec-1913

      • Libyen! Mobben kastade upp Gaddafi på en motorhuv och drog ned hans brallor för att trycka in en skiftnyckel i hans ändtarm.
       Skrev om Macron som går mot sitt eget folk, att det kan sluta med att han får äta sin egen skit.
       Detta var min tanke då jag tänkte på Gaddafis öde.
       Skillnaden mellan dessa herrar var att Gaddafi hade byggt upp en infrastruktur som kunde tävla med det bästa. Sedan att han ville inför valutan i guld, silver fot. Det blev hans död. Sverige har också sin del i att Libyen idag är en total anarki.
       Men vi vet ju båda två vilka skuggor som ligger bakom allt helvete som sker på jorden.

    • Skulle ha låtit bli den fjärde ölen!
     Synd att det inte går att radera skriften och förbrukad öl.
     Men det var ju Lördag!

 • Det är o förblir ett sjukt ‘land’, fram till dess Palestinierna får tillbaka sitt Land. , så är det

  • Det har dom Theodor Hazel först och främst att tacka för. Sedan passade holocaust ( brännoffer ) in i bilden då FN 1948 upplät 63% av Palestinas yta till en Israelisk stat. Idag har dom nästan 100% Ja allt borde inte vara så komplext.
   Snarare tala för sig själv!

   • Precis Tor, herzl sa själv i sin bok vad o varför. Något har hänt under tiden, i västvärlden, och det är inte ngt jättebra som jag ser det

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *