Redacted: Tredje banken kollapsar i USA

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 mars 2023
- NewsVoice redaktion
Clayton Morris, 14 mars 2023. Foto: Redacted
Clayton Morris, 14 mars 2023.

Den tredje amerikanska banken har på kort tid kollapsat och Biden-regeringen kliver in för att rädda dem. “Är detta den första dominobrickan i en 2008-liknande kollaps eller något mer ondskefullt?” Den frågan ställer sig Clayton Morris på kanalen Redacted, som också tipsar om hur amerikaner kan skydda sina pengar. NewsVoice återger åsikter om bankkollapserna och Federal Reserve.

I går gick en tredje amerikansk bank i konkurs inom loppet av en vecka. Det råkar vara samma bank – Signature bank – som tidigare stängde av den förre presidenten Donald Trumps bankkonton. De stängde hans konton eftersom de inte gillade den risk som var förknippad med honom och hans påstådda koppling till upploppen den 6 januari 2021 av Kapitolium, säger Clayton Morris.

Amerikanska Federal Reserve menar att en bankkollaps gör den amerikanska allmänheten mer förtjust i en digital centralvaluta. Är det ett tecken på att något är i görningen med våra kontanter, frågar sig Morris?

Federal Reserve ingriper nu för att skapa mer likviditet och i måndags gick president Joe Biden ut och höll ett tal till nationen för att lugna allmänheten. Han sa att det amerikanska banksystemet är säkert för folket och de små företagen:

“Last week when we heard of the problems of the banks, and the impact they could have on jobs and small businesses, and the banking system overall. I instructed my team to act quickly to protect these interests.”

Den politiska kommentatorn, författaren och dokumentärfilmaren Edward Griffin anser att Federal Reserve System egentligen är en kartell som ingen amerikansk medborgare bör lita på:

“Det är en kartell. Det är inte en statlig myndighet, men det har ett utseende som ger sken av att vara en statlig myndighet. De gjorde allt för att ge det den fasaden. I själva verket är det en kartell. De slog sig samman. De utarbetade regler och bestämmelser för sin egen bransch för att självreglera sin egen industri. Det är vad karteller gör. Sedan skickade den till kongressen och de tog bort etiketten överst som löd “bankkartell”, raderade den och skrev Federal Reserve Act.”

Skydda dina privata pengar

Clayton Morris föreslår amerikanarna att ta ut sina pengar från det system som – enligt honom – makten kontrollerar, genom att köpa guld, silver, krypto eller fastigheter. Han referar ävent ill Catherine Austin Fitts som föreslår att folk bör ta ut pengar i form av kontanter vid kriser.

Joe Biden hävdar motsatsen. Biden säger att administratione har allt under kontroll och att folk inte ska ta ut kontanter medan staten just nu tar över tre av de 10 största bankerna i USA. Biden-administrationen vill att du flyttar över till en centralstyrd digital valuta som de kontrollerar, säger Clayton Morris.

Intervjun tar även upp inflationen i USA, hur betalförmågan försvagas för amerikanska medborgare och hur hela det ekonomiska systemnet byggs om för att säkra upp intressena för finansmarknaden, bankväsendet och staten.

Redacted finns på Youtube.

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq