Den 1-2 juni står det svenska ordförandeskapet värd för en policykonferens om deeptech på Arlanda XPO. Att bidra till goda förutsättningar för deeptech-företag att etableras och växa i Europa ligger i linje med regeringens mål att stärka förutsättningarna för innovation och förnyelse.
”Den globala industrin står vid ett vägskäl. Många branscher som drivs av den gröna och digitala omställningen genomgår nu en fundamental förändring. Bilindustrin är ett utmärkt exempel på denna transformation, där komplexa värdekedjor som involverar 100-tals underleverantörer nu behöver anpassa sig till produktionen av elbilar. För att klara av denna omställning krävs nya partners och underleverantörer. Deeptech handlar om att bygga upp det ekosystem av kunskap och produktionsförmåga som kommer att utgöra basen för Sveriges och Europas framtida industri”, säger energi- och näringsminister Ebba Busch.
Konferensen anordnas för att skapa ett forum för policydialog inom ramen för den nya europeiska innovationsagendan och handlingsplanen för immateriella rättigheter (APIP).
Under konferensen diskuteras bland annat betydelsen av forskningsintensiva företag för den gröna och digitala omvandlingen, hur samverkan mellan små forskningsintensiva företag, stora företag och den akademiska världen kan stärkas, strategisk användning och hantering av immateriella tillgångar, samt finansiering för tillväxt i Europa.
De 500 inbjudna delegaterna är en dynamisk blandning av företrädare på hög nivå från EU-kommissionen och EU-organisationer. Bland delegaterna finns även beslutsfattare från EU:s medlemsländer, innovationsekosystemet, deeptech-företag, riskkapital och industri.
Text: Andia Gemsjö, pressekreterare hos energi- och näringsminister Ebba Busch
Alltså ännu et av många EU-möten som ska skymma sikten för den stundande depressionen i Europa.
Nyhetstorka? Men den här var ju skit intressant artikel! Tack för det!
Bra jobbat grabbar!!
Nu stängs kommentarsfälten av på alternativa media och av olika skäl? Vi får vara glada att vi får fortsätta kommentera här. Så länge det går.
Är det nån ny EU-lag eller ligger annat bakom? Halva nöjet är ändå att läsa kommentarer. Ser ut som om alt-media är på väg ner i woke-tråsket.
Kanske är det så som du skriver. Kommentarsfälten är en viktig väg för alla som vill utbyta tankar.
Vad är meningen att stänga av det för att sedan bli en megafon likt den skit media man föraktar?
Nån som har tillgång till Twatter och kan kolla ifall de har stängt av kommentarsfunktionen där också? För det är ju så som pk-medier brukar göra när det blåser lite hårt.
”hur samverkan mellan små forskningsintensiva företag, stora företag och den akademiska världen kan stärkas”.
Detta är en ren lögn. De är inte ett dugg intresserade av något som kan äventyra globalismen, som gör att storbankernas ägare tappar kontrollen över samhället. En FRI planet är det sista de vill ha. Hellre spränger de planeten i småbitar.
F.ö. – hur skall man kunna stärka nåt som inte ens finns?