Ukrainagrupp säger att den “inte förlorade en enda soldat” i räderna mot Belgorod

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 maj 2023
- NewsVoice redaktion
Ilya Ponomarev. Foto: eget verk
Ilya Ponomarev. Foto: eget verk

France 24 har intervjuat en rysk oppositionell vid namn Ilya Ponomarev som är politisk representant för Legion Freedom of Russia. Denna ukrainabaserade paramilitära grupp bestående av ryska frivilliga genomförde i måndags attacken i den ryska Belgorodregionen.

Ponomarev hävdade att den pro-ukrainska, anti-Putin-gruppen gör framsteg i Ryssland. I slutändan kommer “våra killar att vara i Moskva och Putin kommer inte att vara i Kreml”, förutspår han.

I ett samtal med France 24 från Kiev, där han lever i exil, hävdar Ponomarev att Rysslands frihetslegion “inte förlorade en enda soldat” under veckans gränsöverskridande räder från Ukraina inne på ryskt territorium.

Han förnekade de ryska myndigheternas påståenden om att de har krossat de paramilitära styrkorna och dödat 70 upprorsmakare.

Tillsammans med den högerextrema Ryska frivilligkåren (RVC) har Rysslands frihetslegion tagit kontroll över en 40 kilometer lång remsa längs den rysk-ukrainska gränsen och avancerar in i Ryssland, säger han, enligt France 24.

ArcanumSkolan 2024

Ponomarev säger vidare att den paramilitära gruppens yttersta mål är att störta den ryska regeringen och att de fick “grönt ljus” från ukrainarna att genomföra räderna, eftersom hans trupper “är en del av den ukrainska militären”.

Källa

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Jo tjena! MSM kan ju dra sagan om Rödluvan också? Enligt de flesta uppgifter strök ca 80 RVC-terrorister med av rysk moteld i räden mot civila i Belgorod. Dessa är rekryterade framförallt i Ukraina men består också till viss del av ryska nynazister. Bilderna talar sitt tydliga språk och i USA är man inte alls nöjda med vad deras betalda gangsters sysslar med eftersom de lämnar så mycket bevis för USA:s stöd bakom sig…

  • I den ständigt pågående kukmätartävlingen i media så misstänker jag att priset för största storhetsvansinnet går till den här herren?

  • Låter inte vidare trovärdigt i mina öron, men sanningen kryper väl förhoppningsvis fram vad det lider.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *