RT-dokumentär: Brittisk Roulette – Londons inblandning i ukrainakriget

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 maj 2023
- NewsVoice redaktion
Red Alert: British Roulette. Bild: RT.com
Red Alert: British Roulette

I sin senaste dokumentär, Brittisk Roulette, belyser RT i dokumentärserien “Red Alert” Londons inblandning i kriget i Ukraina och ett antal attentat mot den Ryska Federationen efter Moskvas intervention i Ukraina i februari 2022.

Förutom inblandning i sprängningarna av Nordstream nämns även ett bombattentat mot en bro som knyter samman det ryska fastlandet med Krimhalvön samt drönarattacker mot Krim.

Ur dokumentären Brittisk Rouletts förannonsering:

“I februari 2023 publicerade den Pulitzer-vinnande journalisten Seymour Hersh en explosiv artikel som påstod att USA orkestrerade en hemlig marinoperation för att slå ut Nordstreams gasledningar.

Nordstream 1 hade försett Tyskland och Västeuropa med rysk gas i mer än ett decennium. Den nybyggda Nordstream 2 hade ännu inte tagits i bruk. Enligt Hersh ville USA avskräcka Moskva från att attackera Ukraina.

ArcanumSkolan 2024

Parallellt med ett antal utredningar om sprängningarna pekar ett antal insatta ut Storbritannien som inblandat och vars fingeravtryck sägs finnas över allt.

Det senaste avsnittet av dokumentärserien “Red Alert” undersöker Storbritanniens del i sabotagehandlingarna mot mål i Ryssland och besvarar varför London spenderar miljarder pund i stöd till Kiev istället för att lösa problem i det egna landet.”

Bland RT:s källor återfinns brittiska The Gray Zone.

Red Alert: Brittisk Roulett

Referens

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Storbritanniens motto har i alla tider varit, Söndra – Härska! Bara namnet Great Britain säger en hel del? England har aldrig förlåtit den amerikanska revolutionen som klippte banden med dem. Englands enkla filosofi är att alltid “dyka upp” vid rätt tillfälle för att avstyra ett undertecknande/överenskommelse, eller dylikt. Det var ingen tillfällighet att Boris Johnson dök upp som “gubben i lådan” förra sommaren för att avstyra att ett fredsavtal undertecknades av Zelensky och Putin. Ja, vilka intressen drev England, för att ta det beslutet?

    • En strategi har varit att styra fredsavtal etc. så att ett farbart sund alltid skall ha skilda nationer på var sida om sundet. Det var nog därför Åland blev Finskt en gång på 1800-talet.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *