Din mobil och annan trådlös teknik kan skada ditt hjärta

publicerad 20 juni 2023
5G reklam från Ericsson, 13 maj 2019, Arlanda. Foto: NewsVoice.se
5G reklam från Ericsson på Arlanda.

Den pulserande mikrovågsstrålningen från mobiler, smarta elmätare, WiFi-routrar och mobilmaster är skadlig för hjärtat. Upprepad forskning har visat skadliga effekter på hjärtat och hjärtbesvär hör till de vanligaste symptomen bland de som drabbats av ohälsa på grund av mobilmaster eller elmätare.

Text: Allison DeMajistre “Your Cell Phone and Other EMF Devices May Be Harming Your Heart”. Översättning och sammanställning: Mona Nilsson

Epoch Times skriver nyligen att den amerikanska miljöorganisationen Environmental Working Group (EWG) analyserat hur strålning från trådlös teknik påverkar hjärtat.

Forskningsstudier på både människor och djur visar att hjärtat är känsligt för denna form av strålning och att den kan påverka hjärtfrekvensvariabiliteten, orsaka hjärtarytmier, påverka blodtrycket och till och med öka LDL (betalipidprotein), vilket kan keda till ateroskleros och kranskärlssjukdom.

“Människostudier som analyserats av EWG bör vara oroande eftersom hjärtfrekvensvariabilitet kan vara ett lackmustest inte bara för hjärtats hälsa utan även för människans hälsa”, säger Susan Foster till Epoch Times.

Foster är genom McCollough Law Firm extern rådgivare åt Children’s Health Defense (CHD) i frågor som rör trådlösa nätverk.

Till exempel visade en studie där albinoråttor exponerats under längre tid för mobilstrålning förändringar i hjärtat som hjärtarytmier, förändrad hjärtfrekvens samt negativa effekter på blodtrycket (hypertoni).

När det gäller effekt på LDL-kolesterol finns det ett samband med sänkta nivåer av antioxidanter i blodet på grund av strålningen. När LDL-oxidationen ökar och antioxidanterna utarmas ökar risken för ateroskleros, kardiovaskulär risk och kardiovaskulär sjukdom.

Smarta mätare, mobilmaster, mobiltelefoner, Wi-Fi

Susan Foster har intervjuat flera personer som började uppleva symtom när de befann sig i närheten av smarta mätare.

“Smarta mätare kommunicerar data till elbolagen med hjälp av flera olika radiofrekvensgränssnitt, modulationsscheman och nätverksarkitekturer. De sänder vanligtvis starka signaler till insamlingsenheten hundratals till hundratusentals gånger per dag”, säger hon.

En kvinna som hade en smart mätare på sidan av sitt hus hade ingen tidigare hjärthistorik, säger Foster, men efter att elmätaren installerats förändrades hennes hälsa nästan omedelbart. Hon drabbades av hjärtarytmi, hade svåra bröstsmärtor och hennes blodtryck var kraftigt förhöjt.

En annan person fick akut bröstsmärta nära två potentiella trådlösa källor – en mobilmast som använder högre frekvenser inom 5G-området och en sändande AMI-mätare (Advanced Metering Infrastructure).

Susan Foster fortsätter:

“Kvinnan körde bil vid tillfället, trodde att hon hade fått en hjärtattack, lades in på sjukhus, hade ingen tidigare hjärt-kärlsjukdom och diagnostiserades med en misstänkt koronarspasm, vilket kan utlösa en hjärtattack eller till och med plötslig död.”

En berättigad fråga som många ställer sig är varför dessa människor tror att smarta mätare och mobilmaster kan orsaka dessa effekter på hjärtat. Enligt Fosters erfarenhet är tidsaspekten ofta en viktig indikator på att den nyligen byggda och aktiverade mobilmasten eller installerade smarta mätaren orsakar hjärtsymptom.

“Om någon är symptomfri innan operatören aktiverar en mobilmast och två veckor senare för första gången i sitt liv drabbas av en akut hjärthändelse, till exempel förmaksflimmer, blir mobilmasten misstänkt.”

Foster anser att mobilmasten blir den obestridliga boven i dramat när förmaksflimmer inträffar under perioder med hög telekommunikationstrafik.

De flesta personer som vänder sig till CHD eller McCollough Law om hjärtpåverkan till följd av exponering för strålning från trådlös teknik är i åldern 40-50 år, men Susan Foster oroar sig ändå mest för påverkan på barnens hälsa.

Barn utsätts redan under fosterstadiet för strålning från föräldrarnas mobiler, WiFi är på dygnet runt och trådlösa babyvakter ställs på kort avstånd från barnets huvud med ett nervsystem och hjärna som är under utveckling. Barn är betydligt mer känsliga än en vuxen för strålningens skadliga påverkan.

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • kombinationen sjunkande jordmagnetiskt fält, ökande strålning runt 3GHz är ingen bra kombination. Du skullle dels behöva göra en kompensering av magnetfältet i din säng, lägga kroppen i nord/sydriktning med huvudet mot norr och sedan behandla dig varje dag med kompletterande energi/frekvensterapi.
  Det gör folk jag känner och de drabbas inte av 5G eländet.

 • För 50 år sen var infraljud från fläktar på tapeten, numera tyst helt?
  Elöverkänsliga kunde känna om ett lysrör tändes på våningen ovanför….hmmmm
  Apatiska barnen…?
  Om man inte vet verkar problemen inte finnas?

  • I början när man gjorde massa experiment på elöverkänsliga var det ofta psykologer osv som gjorde testen. Att du inte förstår vad som händer är väl en sak. Men att dessa fullständigt inkompetenta idioter, förlåt “expert”, dominerat hela debatten länge med sina skrönor är bara sorgligt.

   Själv har jag gammla lysrör ute i garaget, slår på dem trots att jag är elöverkänslig för att hitta frysboxen när det är kolmörkt. Ibland får jag ont i kroppen i huset, och kommer då på att jag glömt släcka dem. Det är inget konstig alls. Med en enkel proxitronmätare för under 1000 lappen kan du höra de störningar på elnätet som lysrör skapar. Du kan till och med mäta dessa störningar på kabeln på en lågenergilampa när den inte ens är tänd. De störningarna går inte lika långt, men genom induktion får du massa främmande frekvenser i elnätet. Många elöverkänsliga uppfattar också flimmret från lysrör, inte bara att hjärnan registrerar det som på alla. Utan man kan rent konkret se att det flimmrar.

   Sen bara för att diskussionerna tystas betyder ju inte det att något slutar ha effekter. Själv hör jag infraljud ner till 5 Hz alldeles utmärkt. Och har en “känslig” vän som fick hjärtarytmier av bonden brevids gammla torkfläktar för hö. Finns studier på nyfödda som visar att infraljud påverkar deras hjärta. Men kanske har de också blivit lite “oroliga” av sina föräldrar?

   Tvärtom är det väl mest sorgligt med alla människor som är dåliga hela tiden med allehanda symptom, men som inte har en aning om vad det kommer från.

   • Det är väl plasman i lysröret som skapar störningar och inte själva elektriciteten , eller?
    Tror jag läste för länge sedan att man kom fram till man måste ha över 100hz för lysrör för att de ska vara effektivast och inte störa omgivningen.

    • Det ena utesluter väl inte det andra!

     Det är ju kvicksilverånga i ett lysrör (liksom små lysrör, lågenergilampor) och det är väl kanske inte den mest hälsosamma “frekvensen” för människan? Men det är ju transformatorer, glimmtändare osv i lysrör. Alla skapar de en rad olika frekvenser och övertoner i elnätet. Riktigt hur långt de sprider sig vet jag inte. Men man kan höra tuggandet med en enkel mätare. Var gång något slås av och på får du en “spik” på elen. Ungefär som tryckstöten när du slår av och på vatten i en slang. Skitig el brukar man kalla det. Det är dessa “spikar” som inducerar mer ström i kroppen, och som stör nervsystemet mer. Ungefär som om någon slog av och på lyset hela tiden, eller om du hade ett stroboskop som belysning inne. Visst kan du se din omgivning, men du blir ju också sjuk i huvudet till slut.

   • För många år sedan så var elledningarna ( dom fasta ) isolerade med bly.
    kan dom redan då förstått vad elen skapade för problem?

    • Det jag sett av såna ledningar är för eldsäkerhet

     Plåt ytterst och böjligare bly inuti. Det har nog inte med avskärmning att göra.

    • Vi har diskuterat det där några gånger. Blyade kablar är ju bättre ur magnetfältssynpunkt då de dämpar rätt bra. Har själv en inkomande ledning i källaren som är sån.

     Men dels förstod man väl inte giftigheten i bly, dels är bly flexiblare. Men finns säkert en aspekt med att man valde bly för att hålla nere fälten också. Men allt var ju gedignare förr, eller det mesta. En skärmad kabel stör ju inte heller annan elektronik. Idag är ju det ett snart hopplöst problem med all skit i luften.
     https://nyadagbladet.se/radioreportage/den-ensidiga-debatten-om-mobilstralningens-halsorisker/

     Peter Grafströms kommentar ger jag dock inte mycket för. Bly smälter ju redan vid strax över 300 grader, så får du smältande metall som skapar ledningar med allt det kommer i kontakt med. Däremot blir ju kabeln tåligare mot annan form av påverkan.

 • Vet av egen erfarenhet att strålningen slår mot leder. I mitt fall knän och höft. Hur vet jag det? Jag fick bort den värsta smärtan med EFT, som är en frekvensteknik. Nu återstår bara belastningsmärtan. Det rör sig om två smärtor tydligen.

 • Jag fick en blodtrycksmätare i födelsedagspresent för en tid sedan, och har experimenterat med den nu ett tag.

  120/70
  Har kört vattenfasta ett tag nu och är en ung frisk 20 åring. Var morgon ligger jag häromkring.

  135/75
  I en lägenhet i stan med allt trådlöst avstängt och tjocka betongväggar, men ändå med betydande strålning genom fönster osv. Legat häromkring var gång jag mätt i min mors lägenhet.

  150/90
  Här omkring ligger jag när trådlösa prylar kommer närma, som telefoner, wifi, dect telefoner osv. Tjock och seg i huvudet, begynnande huvudvärk, slutkörd osv.

  165/105
  Sist det var ordentlig solstorm hade jag fruktansvärd huvudvärk, och testade då trycket flera gånger. Det låg då hela tiden 30-40 enheter högre än normalt.

  Sjuksystrar var för några år sedan hemma hos mig och kollade mitt blodtryck bland annat. De mätte först trycket i en skärmbur (faradaysbur). Det låg då på 130/75. Så mätte man utanför buren i en vanlig lägenhet där man slagit på en mobiltelefon. Trycket var då 155/95. Syrrorna var djupt förundrade.

  Hur många går idag på blodtrycksmedicin med alla biverkningar helt i onödan? Själv ställer jag gärna upp helt kostnadsfritt och dräper “Europas industri”. Den folkfientliga och vetenskapsföraktande samlingen giriga idioter som tar våran folkhälsa ett steg närmare avgrunden för var dag som utbyggnaden tillåts fortgå av 5G osv kan inte försvinna fort nog. Vi har världens dyraste sjukvård, och för var dag som går så blir folk bara sjukare. Senast igår fick jag ännu ett canserbesked från en bekants vän.

 • Det som pågår är att ärliga aktivister som strålskyddsinstitutet utan ont uppsåt medverkar till att sänka Europas industri så att USA kan ta över senare när de kommit ifatt Kina teknologiskt om de nu gör det.
  För att argumentera mot mitt påstående krävs en mycket mer allsidig belysning av varför folk får hjärtproblem.
  Och jag har liksom förut inga som helst bindningar till någon intressegrupp utan vill skydda Europa från ondskans anglosaxiska imperium.
  Och att citera Epochtimes, USAS anti-Kina propaganda organ stärker verkligen inte skribentens trovärdighet.
  Mänga bra människor i väst med goda intentioner sitter fast som flugor i den anglosaxiska spindelns propagandanät och driver oss mot undergången.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *