Zelensky: Ukrainas militära motoffensiv med Västs vapen inleds inom kort

publicerad 3 juni 2023
- av NewsVoice
Volodymyr Zelensky, 3 juni 2023. Foto: Alex Stratienko för Wall Street Journal
Volodymyr Zelensky, 3 juni 2023.

Den kommande militära operationen – kanske den sista innan landet kapitulerar – kommer att kosta oerhört mycket pengar och många soldater kommer att dö, varnar Ukrainas president Volodymyr Zelensky, som är övertygad om att Ukraina kan vinna över Ryssland.

Medan världen väntar på Ukrainas militära motoffensiv för att fördriva Ryssland intervjuades Zelensky av Wall Street Journals chefredaktör Emma Tucker i Odessa om Ukrainas långsiktiga “säkerhet” i tider av osäkerhet. Intervjun spelades in den 3:e juni 2023.

Ukrainas militära motoffensiv kommer sannolikt att orsaka stora förluster för de ukrainska trupperna och kanske inte går exakt som planerat, medgav Zelensky och han erkänner att Rysslands överlägsna flygvapen oundvikligen innebär förluster för Kievs styrkor.

Presidenten medgav att all den militära utrustning och alla de vapen som levererats till Ukraina av dess västliga uppbackare fortfarande inte är tillräckligt. “Vi skulle vilja ha vissa saker, men vi kan inte vänta i månader”, sa han.

Zelensky säger att de USA-tillverkade Patriotsystemen är det enda i världen som kan motverka vissa ryska missiltyper. Han vill därför ha 50 Patriot-batterier för att säkerställa ett tillräckligt luftförsvar. Avsaknaden av ett sådant skydd innebär att “ett stort antal soldater kommer att dö” under offensiven“.

Den totala kostnaden för Zelenskys krav motsvarar ett militärt stödpaket värt 55 miljarder dollar, vilket är mer än den totala summan av USA:s militära stöd till Kiev fram till dagens datum.

I maj hävdade Kiev att landets styrkor lyckades eliminera en rysk hypersonisk Kinzhal-missil med hjälp av en Patriot-robot. Moskva förnekade påståendet och anklagade Ukraina för att rutinmässigt överdriva effektiviteten i sitt luftförsvar.

Kinzhal hypersonic missile
Kh-47M2 Kinzhal, överljudsmissil. Foto: Kremlin.ru. Licens: CC BY 4.0

“Ukraina har länge diskuterat en motoffensiv mot Ryssland för att återta territorier som Kiev betraktar som sina egna. Man har skjutit upp operationen flera gånger och hänvisat till brist på ammunition, vapen och till och med ogynnsamma väderförhållanden”, uppger RT i sin sammanställning av intervjun i WSJ.

I mitten av maj hävdade Zelenskyj att Kiev var redo att inleda Ukrainas militära motoffensiv som ska driva ut de ryska styrkorna från det forna östra Ukraina, som genom allmänna val beslutat att gå över till Ryssland. Kravet för att lyckas är dock mer vapen från Väst.

Många unga ukrainare kommer att manglas av de ryska överlägsna styrkorna

Ett Pentagon-dokument som läckte ut tidigare i år och citerades av The Washington Post visar att mellan 124.000 och 131.000 ukrainska soldater dödats eller skadats sedan kriget startade.

I maj sade den ryske försvarsministern Sergey Shoigu att de ukrainska väpnade styrkorna hade förlorat över 15.000 soldater på slagfältet bara under april, fortsätter RT i sin sammanställning.

“Den ukrainske brigadgeneralen Sergey Melnik, ställföreträdande befälhavare för den ukrainska styrkans gruppering i nordöstra Kharkov-regionen, medgav i april för den spanska tidningen El Pais att Ukraina redan hade förlorat de flesta av sina erfarna trupper till följd av dödsfall och skador” – RT

“Problemet är att vi har brist på folk och utrustning”, sa han då och tillade att Kiev var tvungna att förlita sig på “människor utan militär erfarenhet”.

Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Härmed vänder jag den västerländska förljugna samhällsutopi ryggen, vad gör jag istället? Ja till att börja med vänder jag det kriminella “gnaget” ryggen och släpper befriande brakskit och går över till Degerfors efter 65 är som gnagetfans för att min far lurade in mig.

 • Projicerar man den gamla devisen, att när en strid inte snabbt finner sin lösning, finns en tredje part, som tjänar på striden. Varför skulle en ÖB låta skjuta bort nästan allt manfolk till ingen “nytta”? Korruption! Bort med manfolket likt både Stalin och Hitler gjorde. Och vem fikar efter landet? En Svart Klippa?.

  • Man kan nog tänka sig att Blackrock, Vangard och ett knippe med oligarker som “köpt” upp ca 30% av åkermarken i Ukraina är nöjda med att Ryssland decimerar befolkningen eftersom de bara står i vägen för deras agenda! Och den åkermark man “köpt” i de numera ryska delarna kan man nog förhandla fram en lösning på så småningom är de nog övertygade om! Kan ju vara huvudorsaken till att Biden är så engagerad för fortsatt krig då mutpengar strömmar in till den privata kassan.

   • Zelensky hävdar att: …….. “ett stort antal soldater kommer att dö” under offensiven”. – Jovisst blir det så, men det ju precis det som är det tänkta syftet; alltså decimera ortodoxt kristna ukrainska män, så mycket som det bara går. De amerikanska-judiska neocons, som utgör hälften av Biden-administrationens medlemmar, har just denna inställning och den är i samklang med västvärldens bank-oligarker, m fl.

    Att vi har att göra med ett raskrig, är ju klart som korvspad. Vita kristna män har nu i flera års tid nästintill helt lyst med sin frånvaro i reklam, film och liknande. Lägg därtill Black-Lives-Matter (BLM)-hysterin.
    Ni som inte tror mig, gå in på vilket varuhus som helst och kolla på de stora annonstavlorna och ni kommer finna att det i mycket stor utsträckning bara är mörkhyade män, kvinnor och barn som figurerar där. Visst, några vita kvinnor syns då och då, men bara ihop med svarta, negroida män. Varför gör man så här, d v s vita blonda, blåögda män görs osynliga för alla andra på klotet, så att få kommer sakna dom, när bortplockandet är ett faktum. Det gäller alla vita kristna män f ö. Inte minst ryssar!

    I Israel finns det en stor rörelse, särskilt i ljuset av den av Schlomo Sand startade uppvaknandet, att “judarna” i det erövrade Palestina till största delen inte annat är, än s k Khazariska ( även benämnda Aschkenazis) “judar”, som på 700-talet konverterade till judendomen. Dom levde på Kaspiska Havets västra sida med Itil som huvudstad (ung. dagens Astrakan). En “ombasering” till Ukraina skulle då vara rimligt.

 • Ukrinazis brigadgeneral säger i april “problemet är att vi har brist på folk och utrustning” !!!!

  Nu har dom alltså allt detta….på dryga månaden.

 • Det kommer att bli en slakt I Ukraina som Washington verkar godkänna. Från sina kontor i Washington agerar de som småbarn i en godisbutik, de vill åt Rysslands naturrikedomar och med Nato’s hjälp lurar de de svaga ledarna i Europa att ställa upp med sina liv mot ryssen. Blinken och Stoltenberg stressar Sverige och Finland som tillsammans med de Baltiska länderna ska kriga för USA. På andra sida lockar de japanerna med samma medel och i Asien syd är det Australien som ska ställa upp med sina invånare. Allt planerat från en stol i Washington, utan egna insatser.

 • Vapenutvecklingen visar väl på hur oerhört svårt det blivit att genomföra invasioner och ha stora truppkoncentrationer i samband med som nu denna omtalade motoffensiv. Så fort du ansamlar stora styrkor på en plats kommer bomber, missiler, långskjutande artilleri att decimera antalet soldater och vapen snabbt och offensiven kvävs i sin linda. Nu ska tydligen ukrainarna testa ett nytt grepp och skicka ca 50.000 kvinnliga soldater att dö i den kommande slakten varav de flesta inte ens kommer att se fronten innan de eliminerats. Totalt vanvett! Finns inget som tyder på att ukrainarna skulle lyckats skjut ner en Kinzshal för den delen utan tvärtom så har den visat sig enormt farlig! Bara ett propagandatrick från MSM och Ukraina alltså! Då är islams taktik att invadera ett land som Sverige mycket slugare, de kommer i små grupper och börjar sin verksamhet i liten skala för att sedan eskalera, som dessutom betalas av oss skattebetalare som i slutändan alltså bekostar invasionen.

 • Enda sättet Ukrainas ständigt kommande “offensiv” kan ha något klös är om det är fikonlövet bakom vilket ett kärnvapenangrepp av NATO och Väst mot den Ryska Federationen genomföres – men inte ens det lär väl fungera.

  Washington trampar ju i klaveret vad det än gör nu för tiden.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *