Den tropiska stormen Hilary och en jordbävning plågar Kalifornien

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 augusti 2023
- NewsVoice redaktion
Tropical Storm Hilary 2023
Tropiska stormen Hilary, 2023.

Den tropiska stormen Hilary drar in över södra Kalifornien med hårda vindar och kraftiga skyfall. Delstaten drabbades av nedrivna elledningar, översvämmade gator och räddningsinsatser. Utöver stormen slog en jordbävning till i Ojai Valley.

Hilary förväntas fortsätta att röra sig norrut genom Kalifornien och skingras över centrala Nevada på måndag, vilket ger “potentiellt historiska” regnmängder längs vägen som kan utlösa fler översvämningar, jordskred och skräpflöden, skriver CNN.

En jordbävning med magnitud 5,1 inträffade nära Ojai Valley på söndagen och skakade om den större regionen i södra Kalifornien, skriver LA Times.

Scott Thomsen, kommunikationsdirektör vid Ventura County Fire Department, sa att en jordbävningsplan omedelbart implementerades. Thomsen noterade att skalvet kom precis när myndigheterna förberedde sig för Hilary:

“Vi befinner oss mitt i den första tropiska stormen sedan 1939, och vi har precis haft en jordbävning”.

Text och översättning: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Fullständigt normal vädertyp med tanke på att det varit flera års torka i SV USA. Räkna dock med att svenska MSM/Public Service kommer att flöda över av löjlig rapportering om “klimatförändringar”.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *