Fd rysk president: Västs krigsförklaring mot Ryssland kan besvaras med samma mynt

publicerad 29 augusti 2023
- av NewsVoice
Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev.

Den tidigare ryska presidenten Dmitrij Medvedev varnar för att Ryssland inte har någon anledning att tvivla på att väst stöder Kievs mål att attackera allt som är ryskt.

Det är ett uttalande från Mikhail Podoliak, en medhjälpare till Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, som väcker förnyad oro i den ryska ledningen om att västländerna stöder Kievs försök att “förstöra allt ryskt”.

Det ökar risken för ett fullskaligt krig mellan Moskva och NATO, säger Medvedev. I en kommentar till Podoliaks uttalande skriver Medvedev på sin Telegram-kanal:

“Om detta är sant, och vi har ingen anledning att tvivla på att det är det, utgör det ett direkt, juridiskt signifikant bevis på västvärldens inblandning i ett krig mot Ryssland”.

Det i sin tur ger anledning till en motsvarande krigsförklaring från Moskva mot alla NATO-stater, anser Medvedev, som tillägger att “förutsägelserna om apokalypsen kommer allt närmare”.

Mikhail Podoliak framförde sina påståenden i en intervju på ukrainsk TV i måndags och uppgav att utländska finansiärer i allt högre grad stödjer alla åtgärder som Kiev anser nödvändiga i sin kamp mot Moskva.

“Idag är den absoluta enigheten bland de länder som stöder oss att vi kan förstöra allt ryskt i de ockuperade områdena”, förklarade Podoliak.

Han lovade vidare att öka anfallen djupt inne i Ryssland med drönare. Kiev tar samtidigt inte formellt på sig ansvaret för de regelbundna kamikaze-drönarattackerna mot Moskva och andra ryska städer.

The Economist

Kampanjen med drönare – med stöd av västerländsk underrättelseinformation om det ryska luftförsvaret – beskrevs av den brittiska tidskriften The Economist på söndagen som delvis “avsedda att ha en psykologisk inverkan” på den ryska befolkningen, skriver RT.

Enligt The Economist stöder Kiev drönaroperatörer, både privata och statliga, men några av anfallen:

“…verkar vara PR-projekt utformade för att uppmärksamma upphandlingschefer på en prototyp, snarare än att ha militärt värde”.

Höga ryska tjänstemän har anklagat USA och dess allierade för att föra ett proxykrig mot Ryssland, där Ukraina tillhandahåller “kanonmat”. Kiev förlitar sig på väst för vapen, finansiering, utbildning och underrättelser i konflikten, och vissa i Washington har förklarat att Rysslands “strategiska nederlag” är deras mål, avslutar RT.

Källa: RT, “Zelensky aide’s claim raises ‘apocalyptic’ risks – ex-Russian president”. Översättning och redigering: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

 • RT (26 Sep, 2023): NATO will cause a conflict worse than WWII – ex-Russian president

  “The West is pushing the world closer to a global conflict unseen since World War II by supplying ever heavier weapons to Ukraine and celebrating Nazism, former Russian President Dmitry Medvedev warned in a Telegram post on Tuesday.

  Medvedev, who is currently the deputy chair of the Russian Security Council, was reacting to the reported arrival of US-made M1 Abrams battle tanks in Ukraine and a scandal that saw the Canadian parliament, alongside Prime Minister Justin Trudeau and Ukrainian President Vladimir Zelensky, give a standing ovation to a former member of the Waffen SS.

  The former Russian president decried the scandal, which had already sparked outrage in Poland, Russia, and in the Jewish community, calling it “fraternization… with Nazis.”

  “It looks like Russia is being left with little choice other than a direct conflict with NATO,” he said, while highlighting reports that Washington has promised longer-range Army Tactical Missile Systems (ATACMS) to Kiev.”

  https://www.rt.com/russia/583612-nato-conflict-worse-wwii-medvedev/

 • Krigandet styrs av WEF, IMF m.fl liknande organisationer som är täckmantel för en liten grupp som vill ta över denna planet och bli dess envåldshärskare.
  Det ni ser av krig, pandemier mm är iscensatta och inte naturliga. Syftet är ett oh endast ett – global diktatur.
  Om man på vägen dit behöver radera ut 95% av befolkning – då gör man det.
  Hoppas ni vaknar upp innan det är för sent.

 • “Idag är den absoluta enigheten bland de länder som stöder oss att vi kan förstöra allt ryskt i de ockuperade områdena”, förklarade Podoliak.” Varför gör man inte det då?
  Propagandan vinner inget på slagfältet… Det enda propagandan gör är att den hjärntvättar”fåren”.

 • Har sagt det tidigare och jag hoppas att i händelse av ett nytt världskrig den första och största bomben landar i washington dc på bästa sändningstid så får dessa krigshetsare smaka på sin egen medicin. Det är lätt för det khazarstyrda usa att kriga i andra länder men hur “roligt” är det när kriget kommer till det egna landet.

 • Nej, Ryssland ska iinte gå i fällan och öppet förklara krig mot fjantostaterna. Hur mkt dolt krig dessa fega entiteter än har förklarat och bedriver mot Ryssland, Kina, Iran, Nordkorea, Venezuela osvosv. Begår andra än krigshetsarna det misstaget så kommer de bara att använda sin monopolistiska totaldominans över ‘media’ och människors uppfattningsbildning, att få folk att supporta en ostoppbar konflikteskalering. De ‘lyckades’ med amerikaner och britter 1916, trots att 90% var emot krig mot Tyskland. De lyckades 1939,,trots att amerikaner och britter var emot ett krig mot Tyskland. Allt pga sin ‘media’orkestrering, så blev folk till slut själva ‘krigshetsare’. Skäms.

  Överlämna till the genetic fuckups i washington och city att begå det misstaget, att öppet förklara krig. Men till det är de för fega. Det ‘fungerade’ för kräken, 1998, 1999, 2001, 2011 etc, men mot motstånd…där kickar deras ömklighet in.

 • Det enda som händer är att det ryska folket blir ännu mer sammansvetsade och stödet för Putin ökar från 80% till kanske 95%? Lär man sig inget av historien i väst som snart krigar mot resten av världen? Nya bombningar av USA i Somalia samtidigt som krigen i Mellanöstern fortsätter och spänningen i Niger ökar. USA anser sig provocerade av kinesiska flottan när USA paraderar med sin flotta i det som kallas kinesiska sjön? Undrar hur USA hade reagerat om Kinas flotta åkt omkring i Mexikanska Golfen och hotat? Idioterna i Washington måste bort för världens bästa och USA upplösas som det ser ut idag annars blir det aldrig fred.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *