Försvunnet F-35 utan pilot – Amerikanska flygvapnet ber allmänheten om hjälp

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 september 2023
- NewsVoice redaktion
F-35 beväpnade med kärnvapenbomber av typen B61-12
F-35 kan beväpnas med kärnvapen.

Myndigheterna bad på måndagen allmänheten om hjälp med att hitta ett F-35 stridsflygplan som försvann efter att en amerikansk marinpilot skjutit ut sig från planet på söndagseftermiddagen i USA, rapporterar flera större medier.

Joint Base Charleston, en flygbas i North Charleston, berättar att man arbetade med Marine Corps Air Station Beaufort för att “lokalisera en F-35.

Piloten sköt ut sig från flygplanet, en F-35B Lightning II-jet och fördes till ett medicinskt centrum i stabilt tillstånd, enligt ett Facebook-inlägg.

Planet var kvar i autopilotläge när piloten sköt ut sig, så det finns en möjlighet att det fortfarande kan vara i luften, säger Jeremy Huggins, talesman vid Joint Base Charleston, till NBC News via telefon.

NewsVoice kan inte finna några nya uppgifter om det försvunna planet den senaste timmen vid denna publicering. Normalt har USA:s flygvapen mycket hög kontroll av allt som flyger ovanför USA och varför just detta plan försvunnit är oförklarligt i nuläget (red anm).


Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • September 18, 2023 / 7:43 PM / CBS/AP

    Debris field found in search for F-35 jet after pilot ejects over North Charleston, S.C.

    “Military personnel and local authorities on Monday evening said they’d located a debris field in Williamsburg County, about two hours northeast of Joint Base Charleston. They secured the field and asked members of the public to avoid the area as recovery efforts began.”

    https://www.cbsnews.com/news/f-35-mishap-pilot-ejects-north-charleston-s-c/

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *