Dödligt Nipah-virus: Indiska myndigheter stänger delstaten Kerala

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 september 2023
- NewsVoice redaktion
Gris och nipah-virus
Gris och nipah-virus. Montage: NewsVoice

Delstaten Kerala i södra Indien försöker begränsa ett utbrott av Nipah-viruset efter att två personer dött av den dödliga sjukdomen. Delstaten har infört kontaktspårning, stängt skolor och banker samt infört annan lockdown.

Infektion med viruset kan orsaka från mild till allvarlig sjukdom, enligt US Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Symptomen börjar ofta med huvudvärk och dåsighet, men kan snabbt förvandlas till koma inom några dagar. Andra effekter är akut respiratoriskt syndrom (nedsatt syresättning) och dödlig encefalit, en inflammation i hjärnan, skriver Reuters.

Keralas chefsminister Pinarayi Vijayan uppmanar invånarna att följa hälsodepartementets säkerhetsriktlinjer:

“Vi ska inte vara rädda, utan möta denna situation med försiktighet”.

Nipah-viruset identifierades första gången 1998 i samband med ett sjukdomsutbrott bland grisuppfödare i Malaysia och Singapore. Nipah är ett zoonotiskt virus som överförs från djur till människor, enligt Världshälsoorganisationen (WHO). Det kan dock också överföras via förorenad mat eller direkt mellan människor.

Det kan infektera människor direkt genom kontakt med kroppsvätskor. Det finns några dokumenterade fall av överföring mellan människor, enligt WHO.


Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Alla “virus” verkar ju komma från WHO.

  Varför inte sätta WHO i karantän och isolering utan kontakt med omvärlden för tid och evighet. Så kommer alla livsfarliga pandemier att försvinna, och människor och djur kommer dö som vanligt av en sönderbestrålad och förgiftad omgivning, hög ålder och naturliga orsaker.

  Som grisarna i Fagersta. Konstig om de blir sjuka när de äter våra sopor?

 • Och minsann: En sensation, för första gången finns det en bild (publicerad av Newsvoice) som påstås visa ett virus. Något som ingen virolog eller annan s.k. vetenskapsman tidigare har lyckats isolera och avbilda. Bedrägeri, förmodligen, även denna bild. Skrämselpropagandan hålls vid liv. Ävenså lögnen att dessa textila masker skulle skydda. (Se bilder via länkarna)

 • undrar om det finns något bekämpningsmedel eller gift kemikalier som används där som ger samma symtomer? Man har ju skylt på virus för när det är gifter, tungmetaller och vaccinskador som är orsaken. Tänkte på polio som tacksamt gift att skylla på istället för DDT besprutningarna som pågick och sedan när DDT slutades användas så hade världen blivit botat från det…

  https://historynewsnetwork.org/article/182956
  https://allthatsinteresting.com/when-texas-sprayed-ddt

  Roligt samma historia som med covid, folk blir sjuka av sprutan, man säger att det är covid och det ska tagas ännu flera sprutor.

 • Nipahvirus och svinpest. Nu skall vi huka oss och lyssna noga vad WHO ålägger oss.
  Den perfekta stormen nalkas. Ingen lögn är för stor. Ingen sanning för liten.
  Låt oss mala sönder människans hopp och fösa in henne i fållan.
  Stackars grisar!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *