Katastrof i Acapulco efter chockorkanen Otis

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 oktober 2023
- NewsVoice redaktion
Skador efter orkanen Otis. Foto: Hurricaneotisrecovery.com
Skador efter orkanen Otis.

“Situationen i Acapulco döljs av regeringen och medierna. Situationen är allvarlig. Om du kan donera pengar har vi ett team redo att leverera den mat, det vatten och de förnödenheter som behövs för att hjälpa Acapulco”, säger kryptoexperten Jeff Berwick som den 28:e oktober – svensk tid – rapporterar om katastrofen i Acapulco.

Minst 27 personer är döda och Acapulco i Mexiko ligger i ruiner efter att orkanen Otis slog till mot kusten i onsdags som en rekordstor kategori 5-storm meddelar den mexikanska säkerhetsministern Rosa Icela Rodriguez under en presskonferens på torsdagsmorgonen.

Tjänstemän och militärer anlände till Acapulco sent på onsdagen efter att deras resa hindrats av de skador som Otis orsakat. Vad de fann var förödande, skriver CNN.

Jeff Berwick startade en sajt med länkar för donationer på sajten Hurricaneotisrecovery.com


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *