Alexander Dugin: Så här kan världen från och med nu sjunka ner i kaos

publicerad 13 oktober 2023
Filosofen Aleksandr Dugin, 2022. Pressfoto: President.gov.by
Filosofen Aleksandr Dugin, 2022.

“Låt oss försöka beskriva ett av de möjliga scenarierna för en fortsatt upptrappning i Mellanöstern.” Så inleder Alexander Dugin, en rysk filosof, geopolitiker och tidigare professor i sociologi vid Moskvauniversitetet, en av de mest skrämmande texter NewsVoice någonsin återpublicerat. Den postades idag av Dugin på Twitter/X.

Text: Alexander Dugin

Det palestinska upproret börjar på Västbanken och i östra Jerusalem. Mahmoud Abbas kan inte kontrollera situationen, och när han ser Israel genomföra ett fullskaligt folkmord på Gazaremsan inleder palestinierna en allomfattande revolt. IDF [Israel Defence Forces] fortsätter att massakrera civila på Gazaremsan.

Protesterna växer runt om i världen mot att den proamerikanska liberala eliten i västvärlden enhälligt stöder Israel.

Hizbollah blandar sig i och mängder av araber från Jordanien bryter igenom avspärrningarna vid gränsen.

USA inleder förebyggande anfall mot Iran, som blir alltmer involverat i konflikten, och Iran slår tillbaka mot Israel.

Syrien går in i kriget och anfaller Golanhöjderna.

Det sker en snabb mobilisering av hela den islamiska världen. Pro-amerikanska islamiska stater – Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Qatar etc. – tvingas ansluta sig till konfrontationen på palestiniernas sida. De får sällskap av Pakistan, Turkiet och Indonesien.

Historien om talibanerna som skickar trupper till Mellanöstern från fake news blir verklighet.

Khorassans svarta fanor hissas över hela världen. Problemen mellan salafister och traditionalister, inklusive shiamuslimer, hamnar i bakgrunden. Den islamiska världens stora jihad mot väst och Israel tar sin början.

Ryssland intar först en neutral hållning, men skyndar sig inte att stödja Israel, eftersom landet befinner sig i krig i Ukraina med väst, som i sin tur står helt på Israels sida.

Vid någon tidpunkt under upproret i östra Jerusalem förklarar palestinierna att Al-Aqsa-moskén måste avspärras för att skyddas från IDF. Al-Aqsa-moskén nämndes i början av upproret på Gazaremsan – “Al-Aqsa Flood”. Under striderna mot beväpnad palestinsk milis och i självförsvar avfyrar Israel en raketattack mot moskén. Den kollapsar. Vägen till att bygga det tredje templet är fri.

En miljard muslimer, av vilka 50 miljoner (officiellt) finns i Europa, startar ett uppror inom själva västvärlden. Inbördeskrig utbryter i Europa. Vissa européer står på HBTQ-, Soros- och den atlantiska elitens sida, och vissa ingår en allians med muslimer (enligt Alain Sorals modell) och ansluter sig till den antiliberala revolutionen.

USA använder taktiska kärnvapen mot Iran.

Ryssland inleder ett taktiskt kärnvapenanfall mot Ukraina, som till varje pris försöker hålla fast vid väst och provocerar Moskva på alla möjliga sätt.

Tredje världskriget bryter ut i och med användning av taktiska kärnvapen.

Ryssland bestämmer sig till slut och ställer sig på muslimernas sida. Amerikanska dispensationalister inser att timmen har kommit. Ryssland attackerar – om än indirekt – Israel. Gog är här. I den ryska visionen är väst under Antikrists direkta styre.

Många världsledare dör, nya med mycket mer radikala övertygelser dyker upp.

Kina anfaller Taiwan och distraherar USA och NATO till ett nytt mål.

Indien avstår från det direkta stöd som USA räknar med.

Feminister, gayaktivister och miljöaktivister kräver ett slut på det hela, men ingen lyssnar på dem.

Västvärlden tvingas kämpa mot alla i namn av något mål som den inte längre kan formulera. Alla gamla teser om “mänskliga rättigheter”, “civilsamhälle” och andra slogans har försvunnit i den hårda verkligheten av den kommande totala döden.

Elon Musk medger att han helt har slutat förstå vad som händer.

Israel börjar, under slag från alla håll, att bygga det tredje templet. Endast Moshiach kan rädda situationen…

Det är här som texten i den prediktiva analysen (profetian) abrupt slutar.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Och vad har det tredje templet, Trump och persiska kungen Korosh(Cyrus) gemensamt?
  https://www.amazon.se/Tempelmyntet-Guldpl%C3%A4terat-souvenirmynt-Jerusalem-Jubileumsmynt/dp/B0BBCFZH58

  “Why Trump Reigns as King Cyrus”
  https://www.nytimes.com/2018/12/31/opinion/trump-evangelicals-cyrus-king.html

  Är Donald Trump vår tids svar på Cyrus den store?
  https://religioner.no/aktuelt/er-donald-trump-var-tids-svar-pa-kyros-den-store/

  Donald Trump är bland de absolut skickligaste jesuiterna, har jag nu fått veta! Hans kristna anhängare är bland de mest extrema och är största bidragsgivarna till drömmen om förstörelsen av Al-Aqsa-moskén och att bygga templet!

  Ett tempel där enligt Trump och hans anhängare Messias ska poppa upp och enligt Talmud-troende är det Antikrist som ska poppa upp för att utplåna den kristna världen!

  Vet kristna att Talmud-troendes målsättning är utplåning av kristna?

  Donald Trump startade inte krig under sin tid, utan satte igång processen för starten av tredje världskriget genom att makulera energiavtalet med Iran, erkänna Jerusalem som Israels huvudstad och erkänna Israels annektering av Golanhöjderna.

  Det som händer just nu, startades av Trump och avslutas av Trump!
  Det finns såååå mycket mer i det här men jag saknar ord att skriv om det!

  Va fan är det som händer? Jag fattar ingenting längre 🙁

 • Låt oss försöka beskriva ett av de möjliga scenarierna för en fortsatt upptrappning i Mellanöstern

  Jag har läst hans text 10-tals gånger och försökt förstå vad han menar med sina metaforer och han berättar inte om möjliga scenarier!

  Den här är den mest skrämmande sanna texten jag nånsin läst och händelseförloppet har redan rullat igång!

  Alexander Dugin skriver steg för steg om vad som nu kommer att hända. Men i felordning!

  “Khorassans svarta fanor hissas över hela världen”

  https://bnn.network/world/iran/black-flag-raised-at-razavi-shrine-in-mashhad-echoing-prophetic-hadith-about-khorasan/

 • Nu har jag censurerats flera gånger från att kommentera på detta vuxendagis för förnumstiga och lättkränkta besserwissers. Vad gör jag för fel? Har inte ändvänt fula ord som vissa. Själv blivit kallad lögnare, psykopatdjävul, djävulens assistent mm utan klagomål. Vad är problemet? Bara säg till om jag är oönskad här så slipper ni att höra ett pip från mig framöver.

  • Du har inte censurerats utan du använder enstaka starka ord som brukar vara förknippade med så kallade “flames”, alltså ord som förekommer i inflammatoriska diskussioner. Det betyder att dina kommentarer fastnar i ett automatiskt filter. Det finns alltså ingen operatör som sitter och censurerar kommentarer utan de köas per automatik.

   • Torbjörn Sassersson red. skriver: 15 oktober
    Sedan vill jag lägga till att redaktören och ägaren av en sajt har ett långtgående personligt ansvar för vad som publiceras, även om någon annan har skrivit det. Sedan har Sverige en mycket sträng och snäv förtalslagstiftning. Notera fallet riksdagsledamoten Bush och husköpet. Sverige yrar gärna om sin yttrandefrihet, men verkligheten är att Sverige är väldigt selektivt restriktivt. En person skrev en gång att ”Alla araber skall skickas hem”. Kommentaren är väl nästan roande idiotisk, ska vi börja DNA testa folk, men kommentatorn drogs inför rätta och bötfälldes. Därav följer att vi måste acceptera att en sajt redaktör måste alltid få sista ordet. Både böter och fängelse hotar.

    • Snabbsvar till Wang. Det stämmer inte helt. Följande gäller:

     “Kommentarsfunktionen lyder under Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att DU som kommentator har juridiskt ansvar för vad du skriver. Vi läser löpande kommentarer och tar i efterhand bort de som strider mot etiska regler.”

     https://newsvoice.se/kommentarsregler/

     • Torbjörn Sassersson red. skriver: 15 oktober
      Jag håller med i princip. Lagen om ansvarig utgivarens ansvar fritar inte skribenten från ansvar, men i slutändan är det den ansvarig utgivaren som åker dit om han inte raderar kommentarer som strider mot lagen eller vad regimen inte vill ska bli känt. Det är där ”the buck stops”.

   • Torbjörn,
    På vilket sätt är det som jag skrev var sämre än det sätt som författaren Andy glorifierade det pågående folkmordet i Gaza?

    Du tycker glorifiering av barnmord är OK att skriva här men om nån säger till den personen att hålla käften ska det vara föremål för avstängning?

    Jag undrar också om du kan förklara FÖR ALLA varför kommentarer som innehåller ordet “j.u.d.a.r” automatiskt granskas i förväg och oftast tas bort. Jag måste till och med använda punkter för att undvika granskning och borttagning i den här kommentaren!

    Orden som ska sökas måste läggas in manuellt i ett automatiskt filter!

    Det är ord du har valt och skrivit in!

    Kan du förklara anledningen till detta?

    Du publicerar även rasistiska artiklar med en massa påtagligt hat mot andra grupper i texten, något jag personligen anser är oacceptabelt men jag tycker också att alla får komma till tals, även rasister.

    Men det måste ändå finnas en gräns för vilka typer av dumheter som får publiceras.

    Att glorifiera folkmord och barnmord och beskriva att det sker på ett humanitärt sätt måste vara gränsen även för själva nazister och rasister!

    Jag står fast vid varje ord jag har sagt och skrivit, och jag kommer att fortsätta att göra det.

    Som du vet, stängde DN och SVD av mig permanent under Covid-händelsen, och det var nog bara en tidsfråga innan det skulle hända även här.

    Om du vill stänga av mig permanent och ta bort mina inlägg, så gör det gärna.

    Endast döden kan bringa tystnad över mig och hindra mig från att tala ut.

    • Snabbsvar till Reza:

     1. Läs kommentarsreglerna. Har du gjort det? DU som kommentator har juridiskt ansvar för vad DU skriver. Redaktionen ska självklart följa upp och radera hat, personpåhopp eller nedsättande kommentarer i efterhand om dessa slinker igenom filtret. Vi har svaga resurser att kontyrollera allt och måste färsäka städa i efterhand. Alternativet är att vi stänger alla kommentarsfält tex de som finns under artiklar om Mellanösternkonflikt.

     https://newsvoice.se/kommentarsregler/

     2. Jag jämför inte mellan de som skriver värst. Alla kommentarer som tydligt är uppviglande till våld eller som förhärligar våld mot person eller folkgrupp är inte tillåtna och dessa kommentarer ska raderas.

     3. Självklart är inte “glorifiering av barnmord” okey. Om det förekommit tas dessa kommentarer bort. Uppge var de förkommit om de gjort det.

     4. NewsVoice är inte rätt forum för att ge sig på någon särskild folkgrupp tex judar. Det är däremot tillåtet att posta normal kritik mot en folkgrupp om det är relevant tex mot svenskar, amerikaner, religiösa.

     5. NewsVoice publicerar inga rasistiska artiklar. Vad pratar du om?

     / red

     • “NewsVoice är inte rätt forum för att ge sig på någon särskild folkgrupp tex judar”

      Det handlar inte om att rikta sig mot judar eller någon annan specifik folkgrupp, utan snarare om att ha friheten att tala fritt.

      När det gäller ordet “judar” kan det associeras med 3 helt skilda grupper inom judendomen, och det är viktigt att parterna i diskussionen förstår vilka grupper ordet avser.

      Det är inte så ovanligt att använda ordet “judar” för att hänvisa till sionister, de som följer Talmud eller de som följer Mose lag.

      Jag uppfattar nu till och med att de är egentligen 4 olika grupper, med tanke på att jag nu anser att “Jesuiterna” hör ihop med sionister och Talmud-troende.

      Som jag sa, handlar det inte om att angripa någon specifik folkgrupp, utan snarare att ha möjligheten att diskutera och uttrycka sig fritt.

      • Visst står vi får yttrandefrihet, NewsVoice är en av de tidningar i Sverige som verkligen arbetar för yttrandefrihet, men som samtidigt bromsas av vissa spelare som tex Georg Lagerberg på myndigheten MPRT (en separat historia).

       I övrigt finns en gräns gällande yttrandefrihet och den går när du skriver att du tycker det är bra att 6 miljoner judar ska dödas. Det skadar NewsVoice och då skadar du den gren du sågar lite på.

      • Lägg ner. Ta dig till Nordfront och kommentera där. Fråga dig själv vad du kan bidra med själv och sluta vara så djävla feg och göm dig bara ett alias. Patetiskt.

       Känner många perser och dom är sofistikerade och förfinade men du beter dig som en arab. Skärp dig eller stick härifrån.

      • förolämpar du en perser (iranier) kommer du aldrig märka någonting för hen håller allt inom sig, men i sinom tid kommer du få fan för det med mantrat: “revenge is a dish best served cold”.

       Förolämpar du en arab har du honom på strupen direkt.

     • Erik,
      Borde du inte ha kollat Nordfront först om jag inte redan kommenterar där innan du föreslår det?

      Jag tror det finns knappast nån här som inte vet vem jag är och det vore bra om du kunde ange vilket alias jag gömmer mig bakom.
      Och ifall du missat vem jag är kan du kolla här:
      https://newsvoice.se/2023/07/dr-mattias-desmet-massformationspsykologi/
      Och eftersom du tycker jag beter mig som arab, vad det nu än betyder, borde jag planera för struptag på dig men du är ju på dårhuset som vanligt och skyddad och det går ju inte. 🙁

      Om du nån gång blir utsläppt kan du höra dig så kan jag visa dig mitt arabiska beteende på riktigt!

      Det är faktiskt positivt att dårhusen numera ger patienter tillgång till datorer så att de har något att göra under dagarna!

  • Vem har inte fastnat i cencurfiltret? Detta är Torbjörns hus och NewsVoice representerar ett värdskap och vi är hans gäster. Gillar man inte reglerna är det bara att knyta näven i fickan och gilla läget eller öppna egen sait – det är vad det hela alltid landar i.

   Möjligheten att kommentera försvinner från allt mer på nätet. Vi får vara glada över att NewsVoice finns.

   • Otroligt, jag blir borttagen för att ifrågasätta Reza som drömmer om folkmord och annat hat. Och du, Erik Forsman kan babbla om goda och förfinade egenskaper hos perser till skillnad från araber, vilka du sen också jämför med folkmordsdrömmaren Reza.
    Men bra att du finns som kan förklara reglerna.

 • Ett annat intressant krigsscenario, är det som anses ha planerats av frimuraren och satanisten, Albert Pike, redan i slutet av 1800-talet. Informationen om denna plan för tre st. världskrig lades fram i en bok skriven av den kanadensiska f.d. sjöofficeren Cmdr. William Guy Carr. Bokens titel är “Satan: Prince of This World”. Carr angav som källa ett brev i Museum of London, som senare har ‘försvunnit’.

  Storyn om de tre planerade världskrigen finns omnämnt från sid. 20 i nätaktivisten och författaren, David Ickes nyhetsbrev från 23 juli 2006:

  Vad handlar det här blodbadet egentligen om?
  https://archive.org/details/vad-handlar-det-har-blodbadet-egentligen-om

  • Författaren W Guy Carr’s svärfar var brittisk spion och medverkade direkt i skrivandet enligt vad Carr självs angav.
   Hans författarskap är därför sannolikt partiskt för brittiska imperiet. Samma partiskhet för britterna kan antas gälla David Icke som har släktskap med adeln. Det betyder inte att de bara ljuger men det betyder att de utelämnar allt som pekar på elakt spel från britternas sida.

   Hypotes:Alla kändisar som verkar oppositionella är kontrollerad opposition.
   De som är äkta opposition får mycket svårare att nå ut.
   Kändisar behöver nå ut så dom går alltid(?) att köpa.
   Eller hota om de inte säljer sig.
   Det finns ingen större intrigmakare än England i världshistorien utom möjligtvis Venedig med det var Venedigs elit som installerade sig i England och som England alltsedan dess haft som sin förebild.

    • Hela den avsikt som W G Carr beskriver dvs att bryta ner nationalstater och religioner är vad frimurare och en del som kallar sig liberaler har haft som mål hela tiden oavsett om man kallar dem globalister eller nåt annat.
     Dom har för vana att finta bort oss genom att rikta uppmärksamheten bort från sig själva och få oss att spendera energi på fiktiva fenomen.
     Dom vet att ideer styr världen så dom ser till att dom har makt över narrativen.

 • Det han pratar om är apokalypsens 2:a sigill (ni vet väl vad som var 1:a ELLER HUR?). Se youtube sajten Archaix om ni vill veta mer.

 • En konspirationsteori?
  The Third World War must be fomented by taking advantage of the differences caused by the “agentur” of the “Illuminati” between the political Zionists and the leaders of Islamic World…..
  Albert Pike år 1871

  • Albert Pike var 1871 (tillsammans med Mazzini som dog 1872) ledare för världens frimurare och stod brittiska imperiet nära. Han hade under det amerikanska inbördeskriget givit stöd till utbrytarna i sydstaterna som britterna ville avskilja från nordstaterna och bedriva frihandel så att USA inte skulle kunna utveckla en konkurrerande industri.
   1884-85 avslöjade katolikerna att Palmerston (död 1865) var frimurarledaren sen 1837
   Att sprida rykten om Pike kan ha varit ett sätt att skingra uppmärksamheten från Palmerston eftersom han låg bakom alla oroligheter världen över och även låg bakom Israelprojektets inledande genomförande.

   Det som avslöjades om frimurarna 1884 glömdes snart bort och kom inte upp förrän 1951 i nyutgåva.

   Man skulle därför kunna tänka sig att rykten om Pike sattes igång efter den nämnda tiden 1884-85

 • Det var väl ingen som inbillade sig att The Great Resets Burn Back Better till en implementerad Agenda 2030 skulle bli en helt genomlugn resa. Men det här blir ju i så fall ändå lite mer spännande än att ligga och dö av injektionsbiverkningar.

 • Skräckscenariet som kan bli verklighet om inte värdens ledare sansar sig o sätter sitt eget folkets väl i första rummet
  Rädda det som räddas kan.
  Det går inte o ena så många olika motstridiga kulturer ihop.

  • Klart att det går att leva många kulturer sida vid sida i samförstånd. Problemet är väl de styrandes ständiga agenda att härska genom att söndra. Vanliga människor vill inte ha krig och terror, den stora massan vill leva i fred och samförstånd. Och är nyfikna och intresserade av kulturella olikheter. Men som vanligt manipulerar illusionisterna oss till hat och rädsla.

 • Det verkar som om han delar med sig av en dröm snarare än att ge en grundlig geopolitisk analys!

  En sak som han nämner är dock säker: Tredje världskriget kommer att utbryta inom kort!

  “Khorassans svarta fanor hissas över hela världen”
  Vilka kraftfulla metaforer han använder! Men jag misstänker att många inte förstår dess fulla innebörd!

  • “geopolitisk analys” är i bästa fall rena gissningar.
   Det vore bättre att fråga dem som styr skeendet.
   För – de krig som pågår är inte “RÅKADE HÄNDA” saker. De är noga planerade.

   • Om de pågående eller påtänkta konflikterna inte är enbart händelser som inträffar av en slump, blir geopolitisk analys av avgörande betydelse.

    Bristen på adekvat geopolitisk analys och debatt är anledningen till att många européer, närmare bestämt 90%, saknar förståelse för de verkliga händelserna i världen och de hot som riktas mot Europas existens.

    • Ja de drömmer väl ihop sina egna, febrigt sjuka scenarier, som de sedan sätter i verket. De är ju inte precis “riktigt kloka” 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *